Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha ezt mondják, akkor azt...

Ha ezt mondják, akkor azt jelenti ne vigyem oviba?

Figyelt kérdés
Már középsős a lányom, sokszor van hogy pl köhög,az óvónő rámír ennyit, hogy köhécsel a gyerek. Most ez mit jelent? Vigyem haza vagy írjam oké köszi? Az oviban érdekes mindig köhög, otthon alig. Vagy ha délután mondják hogy köhögött, azt azert mondják hogy ne vigyem másnap? Igazából nyilván én is hallom ha csúnyán és sokat köhög, egyértelmű hogy nem viszem, de mikor otthon egyszer se ott meg igen állítólag? Akkor mit csináljak?
2023. szept. 18. 07:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ha vírus okozná a köhögést, akkor legjobban ébredés utáni 1-2 órában köhögne. Ez tapasztalat saját magamról, de a gyerekeimről is.

Aki reggel a készülődés közben egyet se köhög, az nagy valószínűséggel nem vírustól köhög az oviban sem. Ha a dajka mindenkire ezt mondja (persze a stílusa szerintem is megengedhetetlen), az még inkább alátámasztja azt, hogy az ottani levegő irritálja a gyerekeket (pl. mert túl száraz vagy poros) és nem vírusos az egész csoport.

Én semmit se reagálnék rá, és másnap ugyanúgy vinném. Ha akarnak valamit, el tudják mondani délután, amikor hazaviszem. Nekem ne üzengessenek ilyen kétértelműen. Ha azt írnák, hogy hányt vagy lázas, az egyértelmű üzenet, akkor indulnék érte. Ha szólnának, hogy köhög, akkor elmondanám, hogy otthon semennyire sem köhög, úgyhogy biztosan nem beteg, viszont a benti levegővel esetleg lehet gond.

2023. szept. 18. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!