Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Masnal is van tehetseggondozas...

Masnal is van tehetseggondozas az oviban?

Figyelt kérdés
Az ovono szolt, hogy kikellett valasztaniuk ket gyereket az ovibol akik kiemelkedo kepesseguek es a szakszolgalat fog jarni hozzajuk tehetseggondozasra.Az en lanyom az egyik . Ez pontosan mit takar? Valakinek a gyereke volt hasonlo helyzetben?
2023. szept. 14. 16:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyik kommentelő küldte el ezt:"

Csak a LÉNYEGET nem idézted. A linkelt oldalon így folytatódik a leírás:

"Mikor ajánlott igénybe venni a tehetséggondozást?

Ha a gyermek

teljesítménye és motivációja a kiemelkedő képességek mellett is hullámzó, tartósan alul-, vagy túlteljesít

teljesítményszorongás, teljesítménykényszer tapasztalható

viselkedése vagy hangulata jelentősen megváltozik, esetleg szélsőségessé válik

bármely – nemcsak tanulási – területen kiemelkedő képességű gyermek testi-, lelki-, érzelmi egészségi állapota labilissá válik

intézményválasztása, pályaválasztása

!!!

esedékes

tehetsége mellett beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségei vannak,

!!!!

!!!!

felmerül a sajátos nevelési igény szüksége

!!!!

a szakszolgálatnál személyiség- vagy képességfejlesztő foglalkozás javasolt

tehetség-tanácsadást igényel"

2023. szept. 15. 10:59
 22/26 A kérdező kommentje:
Komolyan vicces amit muvelnek itt paran. Mintha én talaltam volna ezt ki. Hat elkell keseritselek titeket van ilyen, nem minden oviban de varoson belul van egy ketto amelyikben igen. Palyazni kell ra, megkerdeztem az igazgatonot. Azt mondta, hogy minden evben a nagycsoportosok kozul kivalasztanak 2 gyereket akik a tobbi gyerektol jobban teljesit, vagy kimagasloan rajzol, szamol vagy csak szimplan latjak hogy erettebb és foglalkoznak veluk, logikai feladatokat oldanak meg veluk, fejlesztik oket. Akinek esetleg ilyenben reszesul majd a gyereke annak talan hasznos lesz a kiiras es kesobb majd ideir ő is, hogy nocsak lass csodat van ilyen.
2023. szept. 15. 13:07
 23/26 A kérdező kommentje:
Annyit meg hozzatennek, hogy azt is elmomdtak, hogy ketfele foglalkozas van az oviban amit pedagogiai szakszolgalat tart: egyik azoknak a gyerekeknek akik levannak maradva a tobbiektol( ez nalunk 5 fo) , a masik pedig akik erettebbek, jobb kepesseguek (ez nalunk 2 fo). Szoval mindenki megnyugodhat, nem csak a ket jokepessegu gyerekkel foglalkoznak……
2023. szept. 15. 13:13
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Az én gyerekem nem ilyen jó képességű. De egyáltalán nem zavar ha a jó képességűeknek tartanak ilyen foglalkozást. Csak mivel a lemaradottaknak se tudják megtartani a fejlesztést, gondolom, hogy nincs erre ember. Kérdésedre a válasz: vagy nincs nálunk ilyen, vagy nem tudok róla. Az sni-s gyerek szulőjének nyilván nem is szólnának erről. De a helyzetet ismerve el nem tudom képzelni, hogy azokat fejlesszék akiknek nincs rá szüksége.
2023. szept. 15. 14:22
 25/26 anonim ***** válasza:

Nálunk is van ilyen. Tíz gyereket választottak ki az oviból, az enyém lett az egyik.

Nem indokolták, hogy az enyém miért került be pontosan, csak kérdezték, hogy hozzájárulok-e.

Mivel idén történt ez, akkora tapasztalatunk nincs még benne, de eddig a gyerekemnek tetszik, szóval nincs kifogásom ellene.

2023. okt. 10. 20:23
 26/26 anonim ***** válasza:

Tehetséggondozás itthon nagyon nem működik. Meg alapból a világon. Szimpla normálisabb oktatás kell.

Én SNI vagyok, de mivel diszlexiás és diszgráfiás vagyok, emiatt a plusz fejlesztő órák miatt nem fogok ilyenekre járni. Teljesen abszurd gondolat, hogy a kevesebb szabadidőmet erre cseszem el. Alapból többet kell tanulni tárgyakra, ha felsőoktatás a cél.

A szüleimnek aztán nem lett volna pénze az extra esetleges anyagi költségekre, ha az állami ellátó rendszer választották fejlesztésre.

febr. 20. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!