Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Masnal is van tehetseggondozas...

Masnal is van tehetseggondozas az oviban?

Figyelt kérdés
Az ovono szolt, hogy kikellett valasztaniuk ket gyereket az ovibol akik kiemelkedo kepesseguek es a szakszolgalat fog jarni hozzajuk tehetseggondozasra.Az en lanyom az egyik . Ez pontosan mit takar? Valakinek a gyereke volt hasonlo helyzetben?
2023. szept. 14. 16:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
24%
Ebben mi a tehetség?
2023. szept. 14. 20:56
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem en valasztottam ki a lanyomat, hanem az ovonok, kar a rosszindulatert!
2023. szept. 14. 21:01
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van tehetséggondozás: btmn-es, sni-s gyerekeknek, azaz azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen nehézséggel rendelkeznek. Nekik segít a tehetséggondozó program, hogy a nehézségek miatt ne kallódjon el a tehetség.
2023. szept. 14. 21:26
 14/26 anonim ***** válasza:
87%

Ez picit azért más

[link]

[link]

2023. szept. 15. 01:16
 15/26 anonim ***** válasza:
84%

18, bizony hogy más. Ez az, amit a 13-as is leírt.

"nem zarja ki azt, hogy az olyan gyerekekkel is foglalkozzanak akik levannak esetleg maradva."

DE-DE

Amíg egy olyan gyerek is van a rendszerben, aki nem kapja meg a kellő fejlesztést, NEM szabadna arra pazarolni a kapacitást, hogy olyan normál fejlődésű gyereket segítsenek, ahol a szülők maximálisan tudnák biztosítani a gyerek "tehetségének" biztosítását.

2023. szept. 15. 06:16
 16/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem kérdőjelezem meg a kérdező sztoriját, a magyar oktatási rendszer diszfunkcionalitásába simán beleférne ilyen szakmaiatlan hülyeség. Számomra inkább az fura hogy óvodában szurnek "tehetségeket", amikor még nagyon nagy a normális heterogenitás. Ilyenkor egy két kivételtől eltekintve nem igazán mondható meg, hogy ki lesz tehetséges és ki nem. Nagyon szép példa erre a 2000 évek környékén futó csodagyerek esete. Ezek a kétévesen olvasó, hatévesen középiskolai anyagot tanuló csodagyerekek felnőve okosak, de nem lettek különösebben kiemelkedőek vagy éppen sikeresek. Sőt nem egyszer kihajtják a beluket és már hamar kiégnek ebben. Az ezredfordulón lettem iskolás, és nagyon vicces kimenetele volt már akkor az óvodai felméréseknek: akiket átlagot meghaladónak mértek, azok ma pont a szürke átlag, és akiket átlagosnak vagy bizonyos téren lemaradottnak mértek, azokból lett sikeresebb vagy bizonyos téren bőven jobban funkcionáló felnőtt. Ennek egyszerű oka, hogy a gyerekek eltérő módon fejlődnek, és attól hogy valaki a kortársaihoz képest gyorsabban halad, nincs biztosíték arra, hogy "magasabbnak tetőzik" (ti. értelmesebb lesz), mint aki lassabban halad. Lehet hogy utóbbi viszont középiskolára behozza majd bőven lehagyja a kortársait.

Szerintem az érezhetően leszakadókat kell felzárkóztatni, és legkorábban felsőtagozaton, de inkább középiskolában tehetséggondozni, amikor már körvonalazódik a gyerek képességeinek halmaza. Ja és ez nem "általános tehetséggondozás", hanem bizonyos területen történő további fejlesztés. Ma már nincsenek vagy extrém ritkák a da Vincik, akik polihisztorok és minden téren kiemelkedően teljesítenek.

2023. szept. 15. 06:56
 17/26 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem ilyen nincsen, a szakszolgalat nem ezzel foglalkozik, de azt nem tudom mi lehet a háttérben. Pénzt kérnek ezért a tehetséggondozásáért? Ha valaki ilyen ügyes gyerek, mint a lányod az a jutalma, hogy mehet iskolába ahol jól fog teljesíteni, te meg elviheted bárhová ha úgy érzed valamiben tehetséges.
2023. szept. 15. 09:35
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem ertem miert irjak tobben, hogy ilyen nincsen. Az egyik kommentelő küldte el ezt:

“A tehetséggondozás célja a kiemelkedő képességű gyermekek, tanulók támogatása pedagógiai és pszichológiai eszközökkel annak érdekében, hogy képességeik még jobban ki tudjanak teljesedni.

A pedagógiai szakszolgálat tehetséggondozó koordinátora ennek érdekében kapcsolatot tart a szülőkkel és a pedagógusokkal, a gyermekkel az adott intézményben vagy azon kívül foglalkozó szakemberekkel és a tehetséggondozó hálózattal. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tagintézményei komoly szakmai tudással, tapasztalattal, hagyományokkal rendelkeznek és működnek, széleskörű információs és helyi kapcsolati tőkével bírnak, így az egyéni adottságokra és lehetőségekre szabott, hosszú távú támogatást tudnak nyújtani.“

Akkor csak van ilyen.

2023. szept. 15. 09:41
 19/26 anonim ***** válasza:
12%
Milyen érdekes, hogy töröltetted a kritikusabb posztokat…
2023. szept. 15. 10:06
 20/26 anonim ***** válasza:
87%
Azért nincs ilyen, ez a leírás nem tudom mi amúgy. De leírom neked miért nincs ilyen. A szakszolgálat azzal foglalkozik, hogy felzarkoztasson olyan gyerekeket, akiknek erre szüksége van. És manapság rengeteg ilyen gyerek van. Dolgoznak a szakszolgalatnal gyógypedagógus, logopedus, pszichológus, ők felmérik, hogy kell-e valamilyen kód. Ha egy gyerek kódot kap küldenek hozzá az oviba, iskolába fejlesztőt, persze nem mindig, mert nincs rá kapacitás. Mi budapesten lakunk, felülvizsgálatra másfél évet vártunk, hetente hívtam a szakszolgalatot, mindig az volt a válasz, nincs rá ember. Közben az iskola miatt nagyon kellett a vizsgálat. Nagyon sok az sni-s gyerek, velük sem tudnak foglalkozni, nemhogy egy jobb képességűvel. És s egyébként is ha jobb képességű kit küldjenek ki hozzá, melyik gyógypedagógust? Jól rajzol a lányod. Szerinted van a szakszolgalatnal egy festőművész aki kimegy a jól rajzoló gyerekekhez? Én azt gondolom ha valamiben tényleg tehetséges vidd el valahová, fizesd ki, mert ez az óvodai tehetséggondozás egy nagy kamu lehet. Akiknek jár ingyen logopédia, mozgasfejlesztes azok a szülők is viszik magánban is az sni-gyereket. Mert nem olyan minőségű az állami fejlesztés.
2023. szept. 15. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!