Nehezen illeszkedik be az oviba?
Sziasztok!
Kisfiam 3 éves, most kezdte az ovit, 3. napja volt. 2 nap bent voltam vele, ma már egyedül volt. Az elválással nem is volt gond, azzal viszont igen, hogy nem tartja be a szabályokat. Foglalkozás ideje alatt is felkel, játszani megy, nincs tekintettel másokra, elveszi a játékaikat. Mikor le kell ülni, ő nem, megy, pakol. Nem figyel arra, amit mondanak neki. Mikor bent voltam vele, akkor is rászóltam már, mert nem bírtam, megcsinálta, de ment tovább. Szóltak, hogy bomlasztó hatással van a csoportra, a többi gyerek folyton panaszkodik, hogy neki szabad ezt meg azt csinálni, piszkálják, nem játszanak vele. Sír mióta hazaér, nem akar róla beszélni. Óvónők csak ennyit mondtak, amit leírtam, tanácsot nem adtak, csak hogy beszéljek vele itthon a szabályokról. Mit tudok vele kezdeni? Nem is hajlandó meghallgatni, ha szóba hozom az ovit, sír hogy nem akar menni. Megkérdezem miért nem, válasza az hogy nem szeretik őt ott. :(
2 hét után már gyógypedagógussal nézetnék majd meg? Nem normálisak, már bocsánat...
Nekem tényleg problémás (volt) a gyerekem kiscsoportban. Szeptemberben kezdett, március végén küldtek csak kivizsgálásra, és egészen a végéig nyugtattak, hogy sokat betegeskedik, lehet csak ez van mögötte, idő kell neki, semmi gond, a kiscsoport erről szól, a kivizsgálás is csak biztonság kedvéért, stb stb. Kiderült közben, hogy a hallásával volt gond, és az utolsó 2 hétben rendbe jött a hallásával együtt a gyerek is. Most már szeret járni, szereti az óvónénit, panasz nem volt még rá, de ugye 1 hete jár.
De ez, hogy 3 nap után mindent elvárnak, nonszensz.
Ovit váltanék a helyedben. Miféle inkompetens óvodapedagógus van a csoportban...?
A beszokó gyerekek kiemelt figyelmet kellene élvezzenek, gyengédséget, nyugtatgatást (pl testérintős játékok mint kerekecske gombocska stb), höcögtetést-lovagoltatást (nyugtatja az idegrendszerlét és még a testi kontatkus és bizalom kiépítésében is segít a pedagógussal), bíztatni, és amikor csak jót tesz, dícsérni, megerősíteni a jó irányt.
A többi gyereket is érdemes dícsérni, amikor épp gyengédek a beszokó gyermekkel.
A beszokás miatt, vagy más okból agresszív gyermek energiát meg le lehet vezetni semleges módon! Én pl direkt neki várat építettem, hogy AZT rombolja le, ne a többi gyerek várát! Majd ismét felépítettem, ő megint lerombolta, és észlelte, VELEM (nem mással, hanem velem) játszhat ilyet. Majd ölbevettem, tutujgattam, puszilgattam, és a fent említett játékokkal nyugtatgattam.
Az ottani pedagógus mit csinál? Hobbiból kiabál? Vagy tétlenül nézi a randalírozást ahelyett, hogy lelkileg segítene a beszokó gyermeknek...?
Szia kérdező.
Változott valami az elmúlt egy hétben?
Jobb lett egy kicsit a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!