Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fehér konyhai szifonlefolyócső...

Fehér konyhai szifonlefolyócső-készlet nehezen illeszkedik össze, mivel lehet segíteni ezen?

Figyelt kérdés

Azonos készletből van a kétrészes mosogató alá a lefolyócső-szifonszerelvény, minden mérethelyes, de van két cső ami nehezen illeszkedik össze. Nyilván más öntés. Az összeszerelés jó, rajz szerinti figura megvan, de amit bele kell dugni a csavaros rögzítős kanyaridomba az pár tizedmilliméterrel vastagabb mint kellene. Mind a két tálcánál ugyanaz a csődarab a vastagabb, mint a hozzá tartozó fogadóegysége. A menetes részt nem tartanám ó ötletnek megmelegíteni, (sima csőnél azt kellene csinálni) a beledugósat kellene valahogy szűkíteni.

Smirglizzek le róla durvával egy kis réteget, majd a smirglisorját finommal illetve késsel húzzam le onnan és kenjem be szilikonnal majd így toljam be a helyére?

2021. dec. 12. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Látni kéne mi nem stimm. Tömszelence anya nem megy rá?
2021. dec. 12. 21:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Minden stimmel. Van két kanyaridom (dupla mosogatótálca) amikbe a hozzávalót bele kell dugni, de csak nehezen lehet beledugni, az összes többi hasonló illesztésnél könnyen összerakható (a tömszelenceanya és a tömítése nélkül ki is esnek). Ezeknél viszont nagyon nem esik ki... Mérethelyes, jól van összerakva, de olyan érzésem van, ha így hagyom szétreccsenti azt amibe beletoltam (amin a menet van). Le kellene csökkenteni pár tizeddel a betolandó cső külső méretét. A merőleges hosszlevágás, 15 fokos körbecsiszolás megvan. Ha csak kenőszappannal bekenném, akkor is ugyanígy szorulna benne, mert a mérete nem változik ugye és ugyanígy feszíteni fogja. (most is összetolható, szappanozva is összetolható, de nem az igazi és nem szeretném jóvanazúgyleszarva stílusban otthagyni)
2021. dec. 12. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Én melegíteném.

Gond letudva.

2021. dec. 12. 21:30
 4/10 anonim ***** válasza:
A mosogató felőli oldal nem jó az "L" alaknak vagy lent, ahol találkozik a 3 cső egy "T" alakba
2021. dec. 12. 21:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez gyárilag így van összeállítva, le van vágva a szükséges méretekre.

Az nem jó, hogy túlságosan szorosan megy össze a két csődarab. Szabadon összeszerelve is nehezen tolható össze, nem úgy mint a többi hasonló csatlakozós része.

2021. dec. 12. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Valamit nem jól raktál össze.

Sok szifont összeszereltem, de még sosem feszült.

2021. dec. 12. 22:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Én is, és nekem sem. Jól van összerakva. Az eltérés olyan, mintha két külön gyárban gyártották volna az elemeket, de mivel papíron stimmelnek ezért összezacskózták. Sima szürke PVC-nél is észre lehet venni, ha például különböző gyártású csöveket és idomokat tologatunk össze gumi nélkül, az egyik simán lötyög, másik szorosabb. Itt is ilyen van, csak ez már kicsit több annál.
2021. dec. 13. 01:00
 8/10 anonim ***** válasza:
49%

Ennyi idő alatt egy kép a pontos alkatrészhelyről sokat segített volna. Dobj egyet fel síkba fektetve,pontosan látni mi hova.

Nekem még nem szorult.

2021. dec. 13. 07:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Megvan a hunyó. Ez a styron készlet és a vízszintes elfordító sarokelem a szűk. mivel 2db vn benne, egymásba toltam őket, úgy is pont olyan nehezen ment, aztán megcseréltem és egy kicsit könnyebben. Lemértem a csővégeiket, az egyik kívül 40,07-40,34mm a másiké 40,02-40,47 között változik attól függően hol van rajta a tolómérő, illetve 2db öntési sorja is végigfut. A csőbe belenézve is szépen látszik, hogy nem koncentrikus, egyik oldala 2,27mm vastag, vele szemben 1,69mm a falvastagság :) másik cső kb hasonlóan.

A csavaros végén 39,9-40,17 között mozog az átmérő mindkettőnél.

A T elem amibe ez a kettő csatlakozik, az 40,5 belső átmérőjű, simán belemennek. 1db ugyanazon styron zacskóból kerültek elő.

Ami a csavarosba megy bele az 40,1-40,4mm-esen tojás, falvastagsága egyenletes, 1,9mm Ez is simán beletolható a T elembe próbaként.

Szóval a két szűk sarokelemet kell egy kicsit felkalibrálni.

Kipróbáltam úgy, hogy bekentem szilikonnal, gyakorlatilag semmi változás, ugyanúgy feszólt, de ez a méretek miatt nem is meglepő.

A két, vízszintesen elfordító kis sarokelem csavaros végének belső átmérője a bűnös. (A tolómérős mérés nem lehetett hajszálpontos, hiába digitális.)

[link]

2021. dec. 13. 17:18
 10/10 A kérdező kommentje:
oké, alakul ez. Konyhakéssel-dremellel meg kell "kapargatni" belülről. De inkább készítek egy csőkalibrátort, azzal egyszerűbb, pontosabb.
2021. dec. 13. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!