Fehér konyhai szifonlefolyócső-készlet nehezen illeszkedik össze, mivel lehet segíteni ezen?
Azonos készletből van a kétrészes mosogató alá a lefolyócső-szifonszerelvény, minden mérethelyes, de van két cső ami nehezen illeszkedik össze. Nyilván más öntés. Az összeszerelés jó, rajz szerinti figura megvan, de amit bele kell dugni a csavaros rögzítős kanyaridomba az pár tizedmilliméterrel vastagabb mint kellene. Mind a két tálcánál ugyanaz a csődarab a vastagabb, mint a hozzá tartozó fogadóegysége. A menetes részt nem tartanám ó ötletnek megmelegíteni, (sima csőnél azt kellene csinálni) a beledugósat kellene valahogy szűkíteni.
Smirglizzek le róla durvával egy kis réteget, majd a smirglisorját finommal illetve késsel húzzam le onnan és kenjem be szilikonnal majd így toljam be a helyére?
Ez gyárilag így van összeállítva, le van vágva a szükséges méretekre.
Az nem jó, hogy túlságosan szorosan megy össze a két csődarab. Szabadon összeszerelve is nehezen tolható össze, nem úgy mint a többi hasonló csatlakozós része.
Valamit nem jól raktál össze.
Sok szifont összeszereltem, de még sosem feszült.
Ennyi idő alatt egy kép a pontos alkatrészhelyről sokat segített volna. Dobj egyet fel síkba fektetve,pontosan látni mi hova.
Nekem még nem szorult.
Megvan a hunyó. Ez a styron készlet és a vízszintes elfordító sarokelem a szűk. mivel 2db vn benne, egymásba toltam őket, úgy is pont olyan nehezen ment, aztán megcseréltem és egy kicsit könnyebben. Lemértem a csővégeiket, az egyik kívül 40,07-40,34mm a másiké 40,02-40,47 között változik attól függően hol van rajta a tolómérő, illetve 2db öntési sorja is végigfut. A csőbe belenézve is szépen látszik, hogy nem koncentrikus, egyik oldala 2,27mm vastag, vele szemben 1,69mm a falvastagság :) másik cső kb hasonlóan.
A csavaros végén 39,9-40,17 között mozog az átmérő mindkettőnél.
A T elem amibe ez a kettő csatlakozik, az 40,5 belső átmérőjű, simán belemennek. 1db ugyanazon styron zacskóból kerültek elő.
Ami a csavarosba megy bele az 40,1-40,4mm-esen tojás, falvastagsága egyenletes, 1,9mm Ez is simán beletolható a T elembe próbaként.
Szóval a két szűk sarokelemet kell egy kicsit felkalibrálni.
Kipróbáltam úgy, hogy bekentem szilikonnal, gyakorlatilag semmi változás, ugyanúgy feszólt, de ez a méretek miatt nem is meglepő.
A két, vízszintesen elfordító kis sarokelem csavaros végének belső átmérője a bűnös. (A tolómérős mérés nem lehetett hajszálpontos, hiába digitális.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!