Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Pedagógiai asszisztens vagyok,...

Pedagógiai asszisztens vagyok, nem tudom mit tegyek, elvárhatják ezt tőlem?

Figyelt kérdés
Sima állami óvodában dolgozom. Az történt, hogy felvettek két súlyos fogyatékos gyermeket az oviba, erről tudtunk a kolléganőkkel, de arról volt szó, hogy nem súlyos az állapotuk. Sajnos nem így van, mindkét gyermek teljesen magatehetetlen, beszédképtelen, önállóan nem tudnak mozogni, csak a kezüket, lábukat lóbálják. Pelenkázni, etetni kell őket, öltöztetni, mozgatni. Nagyon sajnálom őket, de én erre képtelen vagyok. Nem tudok 5 éves, elhízott méretekkel rendelkező gyereket felemelni, nem tudok pelenkázni, azt hittem elsírom magam. Nekem lett a feladatom ellátni az egyiküket, de én ezt nem tudom vállalni. Annyira szerettem itt dolgozni, most egy rémálom az egész. Hogy lehet ilyet megengedni, a többi gyerekre nem gondolnak? Nem vagyok erre "kiképezve"😔
2023. szept. 4. 20:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem pedagógiai asszisztenst szinte minden oviba várnak, atvesznek, ha tényleg nem a világ végén laksz, ahol egy más ovi sincs, akkor érdemes keresned egy másik ovit és munkahelyet váltani.
2023. szept. 5. 10:03
 22/26 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is van pedagógiai asszisztens ismerősöm. Tőle is hallottam meredek dolgokat és nem kamu, ugyanúgy felvesznek ilyen gyerekeket is az oviba. Igen, én pesti vagyok és pesti oviról beszélünk.
2023. szept. 5. 10:20
 23/26 anonim ***** válasza:
30%
18, akinek bármi köze van a témához, tudja, hogy ez több sebből vérzik. De valaki itt nagyon jól szórakozik azzal, hogy a tudatlan laikusokat átveri. és hergeli.
2023. szept. 5. 10:30
 24/26 anonim ***** válasza:
76%
23-as, te hergeled itt a normális válaszolókat. Dugulj el, senki nem kíváncsi a hazudozásodra.
2023. szept. 5. 10:33
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondj fel, annyi helyen keresnek ped.asszisztenst. kitartast!
2023. szept. 5. 15:13
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint lehet, hogy nem csak bizonyos magánovikban várják el, akár óvodapedagógusoktól... Egyébként testi gondozásban besegíteni köteles az ovpedes, de nem több. Tudtommal a pedasszisztens se köteles mást, csak besegíteni testi gondozásba, a javát a dajkák kötelesek végezni.

(Van magánovi, ahol meg nincs is dajka... Szabályellenes pedig.)

2023. szept. 11. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!