Nem rossz, hogy ilyen későn megyek értük?
Kisgyermeknevelőként mondom, hogy ez csak neked furcsa, hogy a te gyereked van bent egyedül. A legtöbb gyerek valahogy kiváltságnak éli meg, hogy csak az öve az egész csoportszoba, csak az övé a gondozója.
Persze volt olyan gyerekem akit megviselt, hogy utolsóként jöttek érte és igazán sosem szokta meg. Negyed öttől háromnegyed ötig az ölemben kucorgott és szinte remegve várta az anyukáját. Énekeltem neki, mondokáztunk, azok úgy ahogy megnyugtatták.
A nevelők meg nyilván azért vannak ott, hogy vigyázzanak a gyerekekre.
Persze nem mondom, hogy nem volt jó, amikor főleg nyáron meg karácsony előtt 3-kor, 4-kor haza mehettünk, mert minden gyereket elvittek uzsonna után.
De tedd rendbe a lelkedben ezt a dolgot, nem vagy rossz anya, vagy gonosz anya mert a te gyereked az utolsó. Dolgozól, hogy elláthasd a gyerekedet.
Offtopic: (Egyedül azokra a szülőkre morogtam mindig akikről tudtam, hogy otthon vannak és ezzel hencegtek is. De soha, egyszer sem vitték el a gyereküket ebéd után, vagy uzsonna után és rendszeresen az utolsók között vitték el a gyereküket.
A bölcsinkben nem volt klíma, nyáron 34-35 fok volt a csoportszobában, a ventilátor csak a poshadt levegőt keringette.
A gyerekek majd megpusztultak, nem tudtak aludni, pedig egyszál pelenka volt rajtuk.
S delután jött csodálkozva a 6 házzal odébb lakó szülő, hogy milyen meleg van nálunk, ők bezzeg milyen jót medencéztek a tesóval, meg milyen jót aludtak a légkondis szobában... de másnap haza nem vitte volna a gyerekét...)
Szia. Én óvó néni vagyok. Nálunk én leghamarabb csak fél 5-kor mehetek haza, hiába megy el az én gyerekem, a többi csoportban még lehet van gyerek és akkor megyek oda segédkezni. Bár van olyan ovi, ahol tényleg mehet haza az óvó néni.
Ez természetes, hogy 8-4 között fogsz dolgozni, nagyon sok mindenkinek ilyen a munkaideje. Ezen mi egy percig se fogunk kiakadni, hogy emiatt fél 5-re tudsz odaérni leghamarabb.
A gyermek oldalát tekintve változó milyen lesz neki, gyerekfüggő. Azért kicsit hosszú szerintem sajnos a nap nekik. Azonban megszokják, meg egy idő után a kisbarátaikért odavannak.
Általában tőlem 4-kor szokták elvinni a 80%-át. Fél 5-kor meg olyan 3-4 gyerekem szokott maradni. Az ügyeletet, ha több csoport is van szokták szeretni, mivel akkor mennek másik csoportba, ahol új inger éri őket. Más játékok vannak ott és más gyerekek. Sok gyermek még hisztizik is, ha pont megyünk ügyeletbe és megjön anya, pedig előtte uzsi után pont azt mondogatják, hogy mikor jön màr anya.
:)
A rossz inkább neked lesz, hogy a napod jelentős részét a munkateszi ki, sok bolt bezár már, meg elfárad az ember. Kitartást kívánok, érezd magad jól az új munkahelyen. Kívánok sok kedves kolléganőt! Minden jót a kicsinek az ovihoz.:)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Most vmivel jobban érzem magam. Több műszakos állást is vállalhattam volna, de az még rosszabb lett volna, mert még ritkábban láthatnám a gyerekeket. Így inkább örülök, hogy ez összejött. Csak kicsit az a rossz, hogy mások milyen korán el tudják vinni a gyereket. Amúgy mindkét gyerek nagyon el tud lenni egyedül is, soha nem zavarta őket, hogy a többiek már haza mentek. Ez azért mindenképpen pozitív. Akkor okom lenne, hogy zavarjon a dolog, ha tudnám, hogy nem érzik jól magukat.
12: köszönöm a kedves, biztató szavakat. 😊
én kisfiamért 16.05 mentem érte és elötte 1 játék sem volt elötte minden játék el volt pakolva elötte
Hát mikor mentek el az utolsó gyerek kérdeztem meg töle 15:00
És szerintem ö ott ült egymaga :@@@
10# már mindenki megy hazafelé
Hogyan érnek oda hamarabb:
- apa, anya különböző munkabeosztás szerint dolgozik
- anya gyesen van a legkisebbel
- nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, nagytesó elviszi
De jó nektek, nálunk 16:30-kor zár a bölcsi meg az ovi, és a suliba is addig lehet menni értük, legkésőbb.
Na most én 8-16:30-ig dolgozom...utána még oda is kéne érni a város másik végéből, és két gyerek van (most kezdi az ovit az egyik + egy iskolás), tehát ez teljesen el van lehetetlenítve mifelénk. Ja, és ami még jobb, hogy a suliban picsognak, ha 7:30 előtt beérünk reggel. Egyszerűen teljes munkaidőben dolgozó szülő nem tudja vinni is és hozni is a gyerek(ek)et. Nálunk én viszem őket, a férjem meg 6-ra vagy 6:30-ra megy dolgozni, így tud értük menni. Hozzáteszem, tavaly még bölcsis volt a kicsi, férjem általában 15:30 és 16:00 között ért oda érte, és nem egyszer ő volt az utolsó. Fogalmam sincs, hogy csinálja ezt mindenki más.
16: igen, több esetben láttam, hogy a nagyszülő ment a gyerekért. Nálunk ez sem opció, az ország másik felében laknak. Olyan is van, hogy váltott szakban dolgoznak a szülők, így egyik viszi, másik hozza. De akkor is érdekes, hogy ezt mindenki meg tudja oldani, csak mi nem.
17: azért durva, hogy 16:30korzar a bölcsi. Nem is értem. Pont azért adja az ember bölcsődébe a gyereket, mert dolgoznia kell. Egyszer értem oda 15:00 óra körül a bölcsődébe, rengeteg szülők akkor ért oda vagy ott vártak, hogy kiadják a gyereket. Néha olyan érzésem volt, hogy ezek az anyukák nem is dolgoznak.
Elvileg, mondom ELVILEG 😅 bölcsibe csak dolgozó szülők adhatják a gyereküket, hisz kérnek munkáltatóit. Én is gondoltam erre, meg arra is, hogy biztos van aki részmunkaidőben dolgozik, vagy home officeozik és ki tud ugrani, na de hogy MINDENKI el tudta hozni max 3-kor a gyerekét, csak mi nem, az nem fér a fejembe.
Az ovi már ugye kötelező, nem munkához kötött, kíváncsi leszek ott mi lesz a helyzet, hányan lesznek állandó jelleggel ebéd utánosok pl...kicsit irigykedem, hogy senkinek nem kell dolgoznia, mert (ezek szerint) apuka annyit keres, vagy elég neki 4 órában, vagy legalábbis mindenkinek HO-ban végezhető melója van, csak mi vagyunk ilyen pechesek, hogy minden nap 8,5 órát a munkahelyünkön kell töltenünk, és logisztikáznunk a két gyerekkel.
És még így se lehet egy szavam se egyébként, mert péntekenként a mama (anyósom) szokott menni értük. Mondjuk nem azért, mert mi kérjük, hanem mert ő szeretne. (#17)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!