Melyik megoldás jobb egy leendő ovisnak?
Az ovinkban óvónő a nagymama és pont az ő kiscsoportosa lenne jövőre vagy ugyanaz az ovi, csak vegyescsoportba kerülne, ahol a nagytesója is ott lesz még egy évet. (4 csoport van, 3 sima és egy vegyes, ami németes csoport). A községben nincs másik ovi, csak a közeli városban ami nagyon messze van a munkahelyemtől.
A gyerekeim jól kijönnek egymással, de a nagy gyakran túlfélti a kicsit, nem engedi hogy más játszon vele. A nagyit is szereti, de nem tudom jó ötlet-e, hogy az ő csoportjába kerüljön, lehet el sem menne a közeléből.
Nálunk jövőre ugyanez lesz, én hajlok a külön csoportra. Annyi, hogy az mindenből dupla (szülői, gyüminap, anyáknapja időpontja stb), de nálunk a nagy határozottan kéri, és szerintem a kisebbnek is járjon a kihívás és a lehetőség is arra, hogy tiszta lappal helyet teremtsen magának egy közösségben.
Az udvar nálunk közös, ott úgyis együtt van a két csopi (ez egy pici óvi).
Nekem mind a 2 megoldás szimpi lenne.
Nekem 2.5év van a gyerekek közt,vegyes csoportba jártak. Hiába voltak egy csoportban, mind a kettőnek megvolt a baráti köre. Annak ellenére, hogy itthon ment a nagy részéről a túlféltés.
Mama óvónő lenne, hozzá is szivesen iratnám. Gondolom nem most kezdte a pályafutását, tudná kezelni a helyzetet.
Ha mindenképp valasztanom kellene, én a mamához tenném.
Nálatok lehet rokon az óvónő? Nálunk húgom lett volna, de nem engedték hogy az ő csoportjába kerüljön.
Én a vegyesbe vinném mindenképpen.
Nálunk a vegyes bejött. Azt választanám.
Bár ha elég rafkós a kicsi, akkor át fog járni a nagyihoz.
A mi ovinkban az óvónő kisfia kezdetben folyton átlógott anyukához.
Szóval ebből a szempontból is a vegyes, mire beszokik, a tesó elmegy suliba.
A naggyal előre tisztáznám, hogy neki már vannak régi barátai, nyugodtan legyen velük, nem gond: itt az óvónéni rendezi a kicsiket, és majd tesó is talál magának barátot, saját kortársat.
A nagymamája legyen a nagymamája, ne az óvónénije.
A tesójával való viszonya nem változik attól, hogy átmenetileg egy csoportba járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!