Ha óvodába nem mehet a gyerek, mert beteg, a tömött játszótérre miért mehet?
Igen. A covid óta teljesen elborult az agya sokaknak, hogy két köhintés miatt már a lakásba zárnák a gyerekeket egy hétre. Nonszensz. Az ovis kor a betegségekről szól, ami később nagyot javul. Egy csomó ovis gyerek október közepétől áprilisig nonstop taknyol, majd a lakásba zárjuk meg nem visszük sehova, mert valaki retteg a betegségektől. Épp elég gond, hogy az ovikból előszeretettel küldik haza a gyerekeket akik óránként egyszer kuckucolnak.
Amikor én voltam gyerek ez nem volt divat és nem haltak tömegével az ovisok meg a nagymamák.
10
1 hét???
Gyakorlatilag szeptember óta beteg konstans az ovisom, akkor költözzünk a világ végére?
1.nincs mindenhol házhozszállítás
2.akinek beteg a gyereke,és épp táppénzen van (kevesebb pénzzel, +kiadással a gyógyszerek vitaminok miatt), az nem fog házhoz rendelni semmit dupla pénzért.
3. nincs mindenkinek beszámítható szomszédja(az öreg néninek mi szoktunk vásárolni mikor havonta 2x itthon van,különben a testvérénél él, a másik szomszédunk meg egy alkoholista kukázós,nem köszi inkább éhenhalok)
4.a férjemtől éhenhalhatnánk,ha kérem direkt sem megy boltba,szerinte ha úgyis itthon vagyok ez alap(igen tudom, rosszul mentem férjhez,tudom magamtól is, de nincs hova mennem,már késő bánat,)
5.anyámék másik városban laknak(onnan is kapnám az ívet, hogy még bevásárolni sem tudok,csak itthon meresztem a p..icsámat)
6.A gyerekem SNI, autizmus gyanuval,adhd, beszédfogyatékos,és 1 hónapja inzulinos cukorbeteg és gluténérzékeny is(második vizsgálat folyamatban),szigorú diétás 2-3 óránként vércukormérés(éjjel is),étkezés,inzulin adagolás van.Nyárra az ovi nem vállalta(megértem).Nincs senkim.Soha senkire sem számíthattam az életemben.
Legyél hálás,hogy van akire számíthatsz, és végtelenül fájdalmas,hogy úgy osztják egyesek az észt (önzőznek és lustáznak le), hogy semmit sem látnak a másik életéből.
Én nem tudom ti milyen munkahelyen dolgoztok, de adjátok már meg, hátha engem is felvesznek.
Először azt kaptam, hogy jó, hogy bölcsis lesz, túl lesz a beteges időszakon, oviba majd járhat rendesen. Alig volt bölcsiben a betegségek miatt. Majd oviban még annyit sem volt, mint bölcsiben, de nem csak ő, a 27 fős csoportban olyan 15-20 körüli létszámok voltak mindig. Most suliban 22-ből 15 gyerek az átlagos a lányomnál, most alsós. Felsőtől nem látok rá, de munkahelyen mindenki taknyosan köhögve járt be egész felnőtt életemben, csak végszükségben vettek ki szabit láz esetén, mert mindenhol utálják a helyettesítésesdit. Nem voltak kevesebbet betegek, havi 1 hét becsúszott, de alig vettek ki rá szabit, mert járni kellett.
Nem fog változni, max olyan 30 felé, de én pl már 4 hete köhögök zsinórban minden nélkül, semmi komoly.
Nem ritkul a betegeskedés idővel sokkal, megmarad, csak mindenki csinálja vele a dolgát, mert muszáj. Ez lenne a normális, taknyos-köhögősen járni oviba, suliba is, ahogy dolgozni is járunk így, a legtöbb embert kirúgnák, ha azt mondaná folyik az orrom, náthás vagyok, nem tudok bemenni havi párszor.
Egyébként szerintem tök oké, hogy járnak játszóra, a legtöbb gyerek nem bágyadt és kell nekik a mozgás náthásan is, ahogy minden felnőtt jár dolgozni és mindenhova náthásan is. Lázzal már más, de sok lázas nem bágyadt, az enyém a kertben van lázasan is, ugyanúgy energikus, csak néha bágyadt akkor persze nem viszem ki. Vicces is lenne jobban óvni a szabadlevegős játszót a náthásoktól, mint a bölcsit/ovit/sulit, nem ugyanaz a kategória. A játszó egy "közösségi udvar", akkor vidd ki, ha kivinnéd a kertedbe is, náthásan ez teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!