Mi a véleményetek a pedagógusoknak járó nyári/téli (tavaszi/őszi) szünetről egy bölcsődés/óvodás korú gyermek esetén?
Tanári szakma se kötöző, ugyan hogy ahogy gyereket vállalni se.
🤷🏻♀️
Én nem irigylem tőlük, kb lszrm...mindenkinek a gondja a baja.
Az meg hogy szrba se veszik őket szintén nem az én gondom és nem rajtunk múlik a bérlük.
Rossz az egész rendszer.
A másik meg ez a lenéző leszolás, hogy ki hol dolgozik...van aki nem tud tovább menni vagy épp olyan helyzetbe került, amibe sokan bele se gondolnak.
Na, most vállalom a lepontozást. Hihetetlen az a nagy pedagógus-ellenesség. 30 évig tanárként dolgoztam, szinte megszállottan szerettem tanítani. A legnehezebben nevelhető gyerekekkel is megtaláltam a hangot. Aztán kaptam egy jó állásajánlatot, és váltottam. Valóban kevesebb lett a szabadságom, de bármikor kivehettem. Napi 8 órát dolgoztam, nem kellett hajtanom. 4-kor végeztem, utána szabad voltam, mint a madár. Nem javítgattam éjszakánként dolgozatokat, nem készültem másnapra, és majdnem háromszor annyi volt a fizetésem, mint tanárként. A tanítás volt az életem, a hobbim, mégsem bántam meg soha, hogy váltottam. Már nyugdíjas vagyok, és szerencsémre, nem kell nélkülöznöm. A gyerekeim közül egyik sem ment tanár szakra, (én voltam a negatív példa), de így legalább nem minimálbéren kell tengődniük. (Olvasva az itteni hozzászólásokat, nem irigyelem a mai tanárokat)
Az unokáim egész nyáron táborokban lesznek, nyaralni mennek a szülőkkel, örülnek, hogy együtt lehetnek.
Igenis kell(ene) a szülőkkel is lenniük a kicsiknek, a szünidő a kikapcsolódás, pihenés ideje a gyerekek számára. Szervezzetek közös programokat az óvodás és iskolás gyerekeitekkel is, legyenek élményeik. Szünidőben erre rengeteg lehetőség van. Olyan hamar elszalad a gyerekkor, olyan hamar felnőnek, és ez az időszak már nem jön vissza.
A dolgozóknak is kell a pihenés. Ha most te lennél a helyükben és napi szinten kellene hallgatnod vagy a gyereksírást vagy az értetlenséget kezelni na meg a gyerekzajt, te is vágynál egy hónap pihenésre.
Amúgy én azt sokallom szülőként hogy az egy dolog hogy van nyári szünet 1 hónap. De hogy előtte és utána már össze vont csoport van az nem tetszik. Nem mindenkinek van iskolás testvére, mert erre hivatkoznak ugye hogy ezért vonják össze a csoportokat. Ez legyen a legnagyobb bajunk. Abban is eljátszik, udvaron a saját csoporttársaival. Ebéd után meg hazahozzuk őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!