Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek a pedagóguso...

Mi a véleményetek a pedagógusoknak járó nyári/téli (tavaszi/őszi) szünetről egy bölcsődés/óvodás korú gyermek esetén?

Figyelt kérdés
Anyák, Ti mit gondoltok, valóban szükségük van az ilyen korú gyermekeknek egy-egy hónap szünetre? Ti hogyan oldjátok ezt meg munka mellett?

2023. jún. 17. 18:37
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
38%
29# vagyok. Jólvan 30#-as,nekem aztán erről mesélhetsz amikor a covid alatt konkrétan bent éltem a munkahelyen több száz órákat letolva haldoklókat ellátni,azt gondolom tudom mi az a munka,de tudod mit:) Te nyertél. A szabadságot is megtudod oldani,ha ennyire jó vagy,vagy lehet tovább ujjal mutogatni más hivatásokra. Az egyszerűbb.
2023. jún. 18. 17:03
 32/38 anonim ***** válasza:
23%

Tanári szakma se kötöző, ugyan hogy ahogy gyereket vállalni se.

🤷🏻‍♀️

Én nem irigylem tőlük, kb lszrm...mindenkinek a gondja a baja.

Az meg hogy szrba se veszik őket szintén nem az én gondom és nem rajtunk múlik a bérlük.

Rossz az egész rendszer.

A másik meg ez a lenéző leszolás, hogy ki hol dolgozik...van aki nem tud tovább menni vagy épp olyan helyzetbe került, amibe sokan bele se gondolnak.

2023. jún. 18. 19:12
 33/38 anonim ***** válasza:
87%
32# Igen,de akinek másabb/jobb a munkája,nem szólom le azért,mert én olyan helyen élek,ahol tényleg képtelenség tovább lépni vagy olyan a helyzetem. Egyébként teljesen igazad van. 31# voltam.
2023. jún. 18. 19:30
 34/38 anonim ***** válasza:
77%
Persze hogy szükség van nekik is egy kötetlen időszakra mikor senki sem mondja meg nekik mit és mikor csináljanak. Most állj sorba, most viselkedj, most egyél, most játssz. Egy felnőtt is sokszor alig várja azt az évi 2 hetet hogy kipihenje magát, hát még az a pici gyerek. Nagyon sajnálom azokat a gyerekeket akiket anyu bebac az oviba mert otthon túl sok a purdé,de dolgozni viszont derogál.
2023. jún. 20. 04:22
 35/38 anonim ***** válasza:
87%

Na, most vállalom a lepontozást. Hihetetlen az a nagy pedagógus-ellenesség. 30 évig tanárként dolgoztam, szinte megszállottan szerettem tanítani. A legnehezebben nevelhető gyerekekkel is megtaláltam a hangot. Aztán kaptam egy jó állásajánlatot, és váltottam. Valóban kevesebb lett a szabadságom, de bármikor kivehettem. Napi 8 órát dolgoztam, nem kellett hajtanom. 4-kor végeztem, utána szabad voltam, mint a madár. Nem javítgattam éjszakánként dolgozatokat, nem készültem másnapra, és majdnem háromszor annyi volt a fizetésem, mint tanárként. A tanítás volt az életem, a hobbim, mégsem bántam meg soha, hogy váltottam. Már nyugdíjas vagyok, és szerencsémre, nem kell nélkülöznöm. A gyerekeim közül egyik sem ment tanár szakra, (én voltam a negatív példa), de így legalább nem minimálbéren kell tengődniük. (Olvasva az itteni hozzászólásokat, nem irigyelem a mai tanárokat)

Az unokáim egész nyáron táborokban lesznek, nyaralni mennek a szülőkkel, örülnek, hogy együtt lehetnek.

Igenis kell(ene) a szülőkkel is lenniük a kicsiknek, a szünidő a kikapcsolódás, pihenés ideje a gyerekek számára. Szervezzetek közös programokat az óvodás és iskolás gyerekeitekkel is, legyenek élményeik. Szünidőben erre rengeteg lehetőség van. Olyan hamar elszalad a gyerekkor, olyan hamar felnőnek, és ez az időszak már nem jön vissza.

2023. jún. 20. 21:24
 36/38 anonim ***** válasza:
87%
35, mindenkit utálnak. Gyűlölik a tanárt, az eladót, az eü dolgozót, a könyvelőt, a hivatali dolgozókat. Évek óta azt látom, a többségnek mindenkivel baja van :(
2023. jún. 21. 05:47
 37/38 anonim ***** válasza:
77%

A dolgozóknak is kell a pihenés. Ha most te lennél a helyükben és napi szinten kellene hallgatnod vagy a gyereksírást vagy az értetlenséget kezelni na meg a gyerekzajt, te is vágynál egy hónap pihenésre.

Amúgy én azt sokallom szülőként hogy az egy dolog hogy van nyári szünet 1 hónap. De hogy előtte és utána már össze vont csoport van az nem tetszik. Nem mindenkinek van iskolás testvére, mert erre hivatkoznak ugye hogy ezért vonják össze a csoportokat. Ez legyen a legnagyobb bajunk. Abban is eljátszik, udvaron a saját csoporttársaival. Ebéd után meg hazahozzuk őket.

2023. jún. 23. 00:51
 38/38 anonim ***** válasza:
54%

Ezt ma találtam.

[link]

2023. jún. 29. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!