Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek a pedagóguso...

Mi a véleményetek a pedagógusoknak járó nyári/téli (tavaszi/őszi) szünetről egy bölcsődés/óvodás korú gyermek esetén?

Figyelt kérdés
Anyák, Ti mit gondoltok, valóban szükségük van az ilyen korú gyermekeknek egy-egy hónap szünetre? Ti hogyan oldjátok ezt meg munka mellett?

2023. jún. 17. 18:37
1 2 3 4
 21/38 Derjaderja ***** válasza:
76%

De az emberek azért megoldjak. Van amúgy ügyeletes óvi de nálunk pl senki sem kért (illetve egy egyedülálló anyuka dilemmázott, de aztán mégis megoldotta).

20 nap szabi az pl 10 nap nyáron, 5 nap Karácsony előtt/után illetve az őszi szünet. A tavaszit (ami 2 munkanap), plusz nyáron még 2 hetet kivesz a másik szülő, és akkor még marad is szabad nap.

A legtöbb esetre van megoldás, ha van rá akarat. A táborok is dugig vannak, valaki csak kifizeti őket. De tényleg ott a bölcsis/óvis ügyelet annak a kb 1%-nap aki nem.

2023. jún. 18. 08:09
 22/38 anonim ***** válasza:
32%

"Kapaszkodj meg: a pedagógusnak is annyi szabadnapja van, mint bárki másnak."

Nem, nem annyi van. 🙂 Pár évet tanítottam, most az államigazgatásban dolgozom. Tanárként évi 40-45 szabadnap volt (attól függően, hogy pl a karácsony hogy esett), most évi 25. Gyerekem nincs, akinek van, nekik nyilván valamivel több akár tanár, akár nem.

Egyébként a kérdésre válaszolva: nagyon nem családbarát a rendszer. Aki pl nem pedagógus, annak nem esik egybe automatikusan a szabadsága a gyerek vakációjával (és itt nem csak a nyári szünetről beszélhetünk, hanem az őszi, tavaszi, téli szünetekről is, ezeket is ki kell írni). Ha nincs nagyszülő vagy más rokon, akkor nehéz megoldani. Fejlettebb országokban sok munkahelyen van bölcsi/ovi biztosítva. Ez lenne a normális.

2023. jún. 18. 09:40
 23/38 anonim ***** válasza:
84%

Szabadnapja ugyanannyi van: heti 5 nap munka, 2 nap szabad.

"Tanárként évi 40-45 szabadnap volt (attól függően, hogy pl a karácsony hogy esett), most évi 25. "

Az a 25 nap pótszabadsag

2023. jún. 18. 09:50
 24/38 anonim ***** válasza:
85%

9#-es vagyok. Egyébként aki sajnálja tőlük,elmehet nyugodtan pedagógusnak. Hiány van.:D Főleg most miután minden szart lenyomnak a torkukon. Nem a rinya kell. Én nem mennék,de nem is sajnálom tőlük, legalább azt a szar fizetést kompenzálják máshogy. Nekik ez a munkarend és kész. Aki meg azt írja jó tanuló volt, elhiheted hogy a pedagógusit se fogja elvégezni egy 0 tudású akárki. Egyébként a legtöbb pedagógusnak mellekmunkája is van, férjemnek is, így szünetben is dolgozik, többször hétvégén is.

Kérdező meg amit írtak igaz,otthon nem lesz annyit beteg,meg otthon is van napirend. Nem is értem a problémát. Nagyon nehéz,de ez mindig így lesz. Ennél már csak nehezebb lesz lehet.

2023. jún. 18. 11:20
 25/38 anonim ***** válasza:
10%

Van bőven olyan munka, pl gyár...ahol evvégére már elmegy 7 nap szabi.

Elméletének persze, könnyebb.

És a tanár igazolt fizetett távolléten is van!

2023. jún. 18. 13:29
 26/38 anonim ***** válasza:
90%

25!

Es? Nem kötelező gyereket vállalni.

2023. jún. 18. 13:31
 27/38 anonim ***** válasza:
88%
26#-os én is ezt nem értem ilyenkor. Nekem olyan a munkám,hogy esélytelen lett volna vele családosan,heti 5 12 óra, éjszakázások is mellé, hétvége, ünnepnapok, és pluszba túlórázni is behívnak random,otthon csörög a telefon 2-kor hogy estére be kéne menni. Akkor láttam már,hogy itt gyerekkel nem fogok, úgyhogy már terhesen lebeszéltem a főnökömmel a másik munkakört,ami családbarát,nem hívnak be helyettem pluszba senkit,stb. Sok gyerekes kollégám váltott erre. Elhiszem,hogy nehéz megoldani,de aki pl.gyárba megy vagy bármi olyan helyre, azért sejthető már terhesen is,hogy ez nem lesz éppen menedzselhető később,ha nincs segítség. A férjem a terhesség előtt más városba dolgozott,alatta váltott ide a közelbe,hogy ha bármi van tudjon segíteni,mert senkink sincs itt. Így itt dolgozik 15 percnyire. Az meg hogy,valaki pedagógusnak megy, bárki előtt nyitva áll az ajtó. Senki nem tiltja,jaaa hogy a sok gyerekkel foglalkozni,plusz a sok hülyeség amit behoznak,plusz a kevés fizetés már nem tetszene? Akkor miről beszélünk, ezekszerint csak nem olyan jó nekik.
2023. jún. 18. 16:27
 28/38 anonim ***** válasza:
7%
Pedagógusnak sem kötelező lenni, ha már olyan borzasztó. Nyugodtan el lehet menni máshova több pénzért, csak ott kevesebb lesz a szabadság és hosszabb a munkaidő.
2023. jún. 18. 16:42
 29/38 anonim ***** válasza:
93%
28# Erre írtam,hogy azt gondolod,hogy a legtöbb a szüneteiben otthon fetreng? A legtöbbnek mellékállásai vannak. És még mindig nem a pedagógusok verik itt a nyálukat a szabadságra:D A férjemet 1x nem hallottam panaszkodni a munkájára,azt csinálja amit gyerekkora óta szeretett volna. Mindig azt mondta HA a szüneteket is végig kéne dolgozni,akkor is ezt tanulta volna. Ennyi. Mondhatnám hogy milyen jó a home office munka,otthon pihengélnek,holott jól tudja mindenki, hogy ez nem így van. Én most például azt szeretném majd mindenképpen,de teszek is érte,nem csak mutogatok rá. 27# vagyok.
2023. jún. 18. 16:52
 30/38 anonim ***** válasza:
2%
Erre én is írhatnám, hogy más meg a heti minimum 40 munkaóra után kezdi a mellékállását.
2023. jún. 18. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!