Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodában lökdösi egy gyerek...

Óvodában lökdösi egy gyerek az enyémet. Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Ma mesélte a kiscsoportos lányom (vegyes csoportba jár), hogy az egyik középsős csoporttársa lökdösi:

Mennek ki az udvarra és már akkor lökdösi, hogy menjél már I...

A lányom odament hozzájuk az udvaron amikor a lány a tesójával (ő is kiscsoportos) libikókázott, csak nézni szerette volna őket de a középsős lány ellökdöste, hogy menj már innen, nem nézheted ahogy játszunk. Itthon meg is mutatta apukájával, hogy hogyan lökdöste el onnan a lány.

Tudom nem olyan nagy dolgok ezek, de azért engem zavar ha ez tényleg így van. Hiszek a lányomnak de kíváncsi lennék azért, hogy nem értett-e félre valamit vagy tényleg így történtek-e a dolgok. Kérdeztem azt mondta, hogy felnőtt nem látta ezt, hogy lökdöste a lány.

Mit tennétek? Hagynátok a dolgot, tekitve hogy úgyis év vége van, és annyira vészes dolog nem történt? Vagy beszéljek a lány szüleivel vagy óvónővel hátha mégis tud valamit erről? (Bár pont sose látnak semmit.)

2023. jún. 13. 23:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én háromféle oldalról is láttam, dolgozóként, a lökdösött/bántott gyerek anyjaként, és a bántó gyerek anyjaként is.

Ez mindennapos dolog, ez teljesen egyértelmű mind a három oldalról, és az is, hogy ez apróság.

Én azt tudom mondani, hogy küldd odébb az ijesztően bámuló gyereked, az enyém is csinálta, majd őt is zavarta, ha csinálták. Az enyém is volt "bénácska", aki rossz helyen van, nem veszi észre, hogy az ajtóban áll, nem sorakozik, beáll a mosdóhoz, elfoglalja az egész padot stb, folyamatosan tanítgattam, hogy ne legyen útban, mert olyan tini lesz belőle, aki beáll metrón is az ajtóba vagy nem veszi le a hátizsákját, és ott is meg fogja szívni. Amikor őt zavarták később az ilyenek, mert sikerült megtanulnia a helyes viselkedést és körültekintőnek lenni, teljesen igazat adtam neki, pl sulinál le kell jönnie időre, mert elkésünk, osztálytársa beáll az ajtóba nagy bambulás közben, vagy turkálja a szekrényt, nem megy odébb kérésre sem, hát bizony az enyém arrébblöki. Próbálom mondani, hogy előbb szóljon neki, de az az igazság, hogy akinek mindenért szólni kell, az egy mamlasz, figyeljen oda és vegye figyelembe mások tök normális érdekeit.

És tőlem is ezt látja, legalább 4 tinit löktem fel fél év alatt, amikor 10 másodpercen belül indul a metró, ami szinte üres és beállnak az utolsó ajtóba, amit még elérünk, én bizony fellököm gyerekkel, nem fogok szórakozni velük. Ha van időm szólok, de minden alkalommal megsértődnek rajta, hogy meg kell mozdulni a másik érdekében.. Ugyanez leszállásnál bazzeg, képesek beállni az ajtóba dumálni, mikor még üres helyek is vannak, és azt hiszik majd kioldalazunk mellettük hasunkat behúzva, ahelyett, hogy bentebb vagy kintebb mennének, helyet hagyva.. De a táskások is ilyenek, 40 centi hátra, én 54 kiló vagyok, de nem férek el és nem futja arra, hogy a 10 másodperces időben szóljak neki, hogy vegye már le, mert majd leszállunk a gyerekkel, volt, hogy szóltam, akkor sértődés.. Szóval ha rossz helyen szólj neki, hogy figyeljen oda, mert akadályoz másokat a közlekedésben, oviban is láttam sokszor beállnak a játékos polc elé és percekig foglalják a helyet, a többiek meg egyik másik oldalról félrenyomva veszik el az autót, alig férnek hozzá.. anyám.. de oviban még "normális", akkor tanulják(már, ha valaki szól nekik egyáltalán), na de suliban, vagy tiniként?

Kérdezd meg, miért lett fellökve, hol állt, utána mit csinált a gyerek, de az ilyen kisgyerekek nem nagyon fogják fel még a körülményeket, hogy a másik mosdóba sietett és nem az ajtóban kellene állni, hogy elérje, vagy napos volt a másik és útban volt, mikor tányér volt nála, vagy a játékos polchoz ment, vagy ilyesmi..

A másik meg SENKI nem szereti, ha bámulják. Képzeld el, hogy eszel és melléd áll valaki és nézni kezdi, ahogy eszel. Vagy irodában egy kollégád lecövekel és nézi ahogy gépelsz. Mert ő azt élvezi. brrr. Ugyanez igaz játékra is, semmi rosszat nem akart a gyerek, a tiédnek el kellett volna mennie onnan MAGÁTÓL, illetve nem bámulni másokat. Ahogy reagálsz tuti te is normálisnak gondolod, de ha veled történne egészen fix, hogy zavarna. Nekem normális, átlagos, megfelelően fejlett gyereknek tűnik a lökdösős, a tiéd pedig kis mamlasz még, de ha nem tanítod, nem fogja tudni, nem tudjuk csak mi mondogatni neki, hogy nem illik másokat bámulni és ne álljunk úgy, hogy másokat zavarjunk a közlekedésben, ezt otthon is hallania kell. Az enyém meg tudta tanulni, a tiédnek is menni fog.

2023. jún. 14. 07:12
 12/17 A kérdező kommentje:

7-es nem akartam bántani, csak gondoltam megkerdezném miért nem szimpatikus neki a lányom, miért piszkálja vagy ilyesmi. Nyilván egy ujjal sem nyúlok hozzá.

8-as rendben, nem háborodok fel :)

9-es nyilván minden gyerek rosszalkodik csak még nekem is új ez az ovis közeg mivel első év volt, hogy járt a lànyom. Pont ezért kérek tanácsot tapasztaltabb szülőktől. Nem akartam senkit megverni.

10-es köszönöm a tanácsokat. Igen biztos, hogy még nekem is fejlődnöm kell, hogy jól kezeljem ezeket a szituációkat. Fogok beszélgetni a lányommal sokat erről, hogy ő mit tehet ilyen esetben.

2023. jún. 14. 08:03
 13/17 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de ez nem komoly bántás, ezért leterrorizálni a másik gyereket, hát na... nem kéne. Simán lehet, hogy a te gyereked idegesítően lassú a sorban, meg bámul a hintánál. Pont ezért járnak oviba, hogy megtanulják hogyan kell boldogulni szocializálódós helyzetekben.
2023. jún. 14. 08:03
 14/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha föléállsz egy 4-5 évesnek, hogy hékás, te miért nem szereted az én arany Mariskámat? Az neki pont bántás, és oltárira para felnőtt szemmel is, ne csináld, kérlek. Ezek piti dolgok, megoldják egymás között, de ha nem, akkor max az óvónéninek a dolga rendet tenni, amíg ott vannak az oviban.
2023. jún. 14. 08:08
 15/17 A kérdező kommentje:

11-es oké belegondoltam abba amit írsz, biztos igazad van hogy nem szeretik az emberek, ha bámulják őket, eddig erre nem gondoltam csak az járt a fejemben hogy miért ne nézhetné meg a lányom hogy hogy kell libikókázni.

Igen lehet, hogy még ő is ilyen bambulgatós, itthon volt velem 3 és fél évig, ovi elején nagyon sokat volt beteg, kicsit lassan szokott be, de már az elejéhez képest is szerintem sokat fejlődött.

Fogok vele beszélgetni, hogy mit hogy kellene. Köszönöm a tanácsot.

2023. jún. 14. 08:09
 16/17 A kérdező kommentje:

13-as úristen nem akartam én leterrorizálni senkit. Nyugodj meg nem fogok beszélni a gyerekkel, bántani se fogom ne aggódj.

Igen simán lehet, hogy az enyém csinálja rosszul, írtam korábban is hogy fogok vele beszélgetni erről.

14-es szó sincs róla, hogy úgy gondolom hogy az én gyerekem tökèletes vagy ilyesmi (gondolom ezzel az arany Mariskázással erre céloztál). Nem úgy gondoltam h letámadom a másik gyereket vagy ilyesmi, csak gondoltam beszélgetek vele, de nem fogok nyugi.

Igazatok van, biztos mefoldják egymás közt, és az enyémnek is megkell tanulni kezelni az ilyen szitukat, úgyhogy vele fogok beszélgetni erről. Köszönöm mibdenkinek a tanácsokat!

2023. jún. 14. 08:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Szólnék az óvónőnek, hogy figyeljen oda rájuk, tényleg így van -e. Kisebb lökdösődés még elmegy, de mi van ha legközelebb úgy löki el, hogy komolyabban megüti magát.
2023. jún. 14. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!