Mondhat nekem az óvónő ilyet, miután a gyerekem szerint ráütött?
Múlt héten a kislányom akivel általában nem szokott gond lenni, hogy az óvónőtől kapott egy kisebb maflást, miután a kislányom bohóckodott egy másik kislánnyal étkezés közben. Jó tudom evés közben nem csináljuk ezt meg azt, de az akkor is pofont ér??
Felhoztam az óvónőnek a témát, aki természetesen tagadott saját szavait keresztbevágva, végül hozzátettem, hogy a gyerekemnek hiszek és legyen szíves tartózkodni a fizikai fegyelmezéstől. Erre annyit mondott, hogy szülőként nem szólhatok bele a fegyelmezési módszereibe. Mit tehetnék? Hagyjam ennyibe? Tényleg nem szólhatok bele hogy neveli a gyereket?
Egyrészt az óvodapedagógusnak nincs joga sem fizikálisan sem verbálisan bántalmazni a gyereket.
A nevelési módszereit ő választja meg, de a pofon nem nevelési módszer, hanem bántalmazás.
Úgyhogy neked van igazad.
Az óvodavezetőnek mindenképp jelentsd az esetet, hogy ne fordulhasson elő többet ilyen!
Keszíts felvételt arról, mikor kijelenti, hogy a gyermekbantalmazás neki csak egy nevelési módszer, s jelentsd fel a dögöt.
Az ok, hogy kevés a pedagógus, de ha nincs senki még az is jobb annál, mikor tele van minden pedagógusnak csúfolt férgekkel.
Dehogy mondhat. Kezet sem emelhet a gyerekre.
Lehet menni az óvóda igazgatóhoz,majd a fentartóhoz, és a rendőrségre.
Ne haragudj, de hogy lehet ezt ennyivel lezárni, hogy "te a gyerekednek hiszel"?
Jelezném az óvoda vezetőjének, hogy a fenntartóhoz fordulok az ügyben, ez nem az a dolog, amit házon belül, egy kis ejnye-bejnyével lehet elintézni!
Nem annyi történt, hogy rászólt hangosabban a gyerekre, vagy hogy elvette a kedvenc játékát... MEGÜTÖTTE.
Ha te nem állsz ki a gyerekedért, senki nem fog.
A kolléganőm azért van meghurcolva az ovi által, mert megpofozta a gyereket, aki ezt elmesélte az oviban. Pszichológus, nevelési tanácsadó, óvodavezető, korábbi óvoda munkatársai előtt bizonygatja, hogy azért kapott a gyefek egy pofont, mert véresre harapta a kezét, és mem azért, mert bántalmazó.
Az óvónőnek semmi joga megütni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!