Mi a lényege az olyan óvodáknak, ahol vegyes csoportok vannak?
Figyelt kérdés
Ahová a lányom jár, ott nincsenek vegyes csoportok, ő most kiscsoportos. De több óvoda is van a városban, ahol vegyes csoportok működnek. Én személy szerint örülök, hogy a lányom nem vegyesbe jár, hanem tényleg a vele egykorúakkal van. De sok embertől hallottam, hogy jobb a vegyes. Miért? Miért jó egy kiscsoportosnak, ha nagyok közé kerül, illetve miért jó a nagynak, ha kicsik is vannak velük? Más korosztály, más foglalkozások valók nekik. Hogy tudják ezt megoldani az óvónők, egyáltalán miért alakult ez ki? Azért is érdekel, mert egyszer már megfordult a fejemben óvoda váltás, és pont egy olyan óvodát néztem ki, ahol vegyes csoportok vannak. Egyelőre úgy néz ki, marad itt, de soha nem lehet tudni mit hoz a jövő.2023. febr. 9. 13:01
21/30 anonim válasza:
A lányom szerette a vegyes csoportot. Mikor ő volt kicsi akkor a nagyok pátyolgatták, segítették őket. Mikor ő lett nagy, szeretett a kicsikkel foglalkozni. Nincs testvére, így jó volt, hogy különböző korú gyerekekkel is foglalkozhatott. Illetve mindkét csoportban volt sok testvérpár, így nagyon családias volt a csoport. Mikor én voltam ovis, nem lehettem együtt a nálam egy évvel idősebb nővéremmel. Nagyon rossz volt, hogy reggel elválasztottak minket, és még az udvaron sem játszhattunk együtt, mert másik csoport volt. A lányoméknál az óvónők nagyon jól meg tudták oldani a vegyes csoportot.
22/30 anonim válasza:
nem jobb, de nálunk csak vegyes van (kivéve pár egyházi ovit ahová sosem kerülsz be..)
23/30 anonim válasza:
#20 és miért ellenzik?
Miben nem jó a gyereknek?
Mert az ő részüket értem.
24/30 anonim válasza:
Biztosan nem vinném vegyes csoportba a gyerekem, ha van választási lehetőség. Nem tudom miért feltételezi mindenki azt, hogy az összes gyerek egy kisangyal, aki kész pátyolgatni, terelgetni, tanítgatni a kisebbeket. Egyrészt nem az ő dolguk (csak nincs elég óvónő, eleve ezért vegyes a csoport, kényszermegoldás ez), másrészt borítékolható, hogy lesznek akik csak terrorizálják a kisebbeket.
25/30 anonim válasza:
De ugyanez van nem vegyes csoportnál is. Minden csoportban van olyan gyerek már - több is -, akire több óvónő kellene jusson.
26/30 anonim válasza:
Nem ugyanez, mert ott legalább "egy súlycsoportban" van az összes gyerek, pont erről van szó...
27/30 anonim válasza:
23. Más életkori igények, más fejlesztési feladatok. A gyerekek nem fejlesztik egymást, 1 óvónő nem elég egy ilyen csoport kezeléséhez. A nagyobb és kisebb gyerekek között több a konfliktus.
28/30 anonim válasza:
Én arra tippelnék, hogy azért erőltetik ezt, hogy valamennyire tehermentesítsék az óvónőket. Ha már 30 gyerek jut egyre, akkor ha azoknak a harmada mondjuk hatéves, azok már önállóbbak.
29/30 anonim válasza:
ezért van 2 óvónő és egy dadus.
A konfliktusok (nálunk legalábbis) a nagyok között vannak.
30/30 anonim válasza:
Nálunk 2 óvónő egy pedasszisztens és egy dadus van a 24 gyerekre a vegyes csoportban.
Egyébként nálunk a "vegyes" csoport majdnem "tiszta" mert 3 nagycsoportos van meg a 21 kicsi, akik most együtt kezdték szeptemberben az ovit és 2.5-3.5 éves korúak.
A kicsik közül van kettő (egyébként sokkal kisebb termetű) 3 éves kisfiú akik bár "egy súlycsoport" mégis állandóan verik, csipkedik, bantjak a többieket és csináljak a műsort.. egy óvónő csak velük foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!