Hogyan kezdjek érdeklődni az óvodáknál?
Gyerekeim jövőre lesznek 3 évesek, tehát tavasszal íratkozás!! De hova??? Tudom, hogy a mindenhova először a körzeteseket veszik fel, de én mégis megnézném a többit is. Telefonáljak oda, kérjek időpontot amikor bemehetnék? Vagy meg kell várni a nyílt napot tavasszal (feltéve ha van ilyen)
Mi ennek a menete?
Nálunk a kerület honlapján fenn vannak az intézmények, én onnan néztem ki az ovik weboldalának a címeit. Ez alapján már volt egy képem, hogy melyik milyen.
Mindenkinek más a fontos, én olyan ovit kerestem, ami gyalogosan elérhető otthonról, lehetőleg nem túl nagy gyereklétszámmal, hogy családias hangulata legyen.
Az internet mellett a legjobb információ forrás tényleg a játszótér, én így ismertem meg két anyukát, akiknek a gyerekei abba az oviba járnak, ahova én is vinni akartam a kislányomat, ráadásul ugyanabba a csoportba. Az, hogy a játszótéren együtt szoktak játszani, még segített is a beiratkozásnál, mert figyelembe vették, hogy a 3 kislány ismeri egymást, és szeretnénk őket egy csoportba tenni. Ez nekem is könnyebb volt, mert a beszoktatásnál nem egy vadidegen helyre vittem a kislányomat, hanem már ismert onnan gyerekeket.
Az internet és az anyukáktól összegyűjtött infók mellett érdemes elsétálni is az ovik felé, megnézni, hogy milyen a környék, mekkora a forgalom, szimpatikus-e az ovi kívülről.
Tavasszal szokott lenni nyílt nap az ovikban, arra mindenképpen érdemes elmenni, de nekem az a tapasztalom, hogy év közben is fel lehet őket keresni, persze az a legjobb, ha telefonon előtte érdeklődsz. De ez is egy szűrő, hogy melyik ovinál hogy reagálnak. Ahova mi mentünk, én ott egy kora tavaszi napon sétáltam el, és épp kint volt egy dadus az ovi előtt, őt kérdeztem meg, hogy nem tudja-e, mikor lesz nyílt nap. Erre beinvitált az oviba, és a vezető tök kedvesen mindent elmondott. Nem csak a nyílt napról, hanem az ovit is bemutatta pár szóban, kérdezhettem, szóval abszolút pozitív élmény volt. (Én is úgy gondoltam előtte, hogy az oviban úgysem fogadják csak az így utcáról beesve az embert, csak a kijelölt időpontban.)
És az, hogy a körzeteseket veszik fel... ha van ismerős az oviban, akkor igazából mindegy, hogy körzetes-e a gyerek. Azonkívül körzeten belül is sokan mennek máshova (szülők munkahelyéhez eső ovihoz, másik ovi, egyházi ovi, stb., hogy nálunk pl. azt is felvették minden gond nélkül, aki nem körzetes, és a szomszéd anyukák gyerkőceit is felvették oda, ahova menni akartak, pedig ugyanoda tartoznak, ahova mi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!