érdeklödni szertnék 35 éves vagyok és megemlitették a magzatvizvételt is de én annyira retegek töle, ti mernétek válalni? és milyen az amikor csinálják?
Én nem vállaltam be, mert 10év várakozás után jött a fiam akkor amikor már végleg lemondtunk róla, és spontán estem teherbe :)
Nem kockáztattam.
De vannak nagyon komoly vizsgálatok, vérvételek, mi az Istenhegyi úton lévő géndiagnosztikába mentünk.
Az amniocentézisről van videó a neten.
Negyedik babámmal voltam magzatvíz mintavételen. Nem fájt és semmilyen komplikációt nem okozott. A koromon kívül semmi sem indokolta a vizsgálatot, de én tudni akartam, hogy rendben van e a pici. Most már két és féléves egészséges kicsi lányka.
Nekem a vizsgálat nem fájt, egy kicsi nyomást éreztem semmi mást. Mintavétel közben UH-val nézték, hogy hol fekszik a baba, hol zavarják legkevésbé. Én vállaltam, nekem nem volt vele problémám. Ami még nagyon jó volt, húsz hetesen biztosra tudtam, hogy kislányom lesz. ;)
33 évesen én elmentem, amikor azt mondták a vérvétel alapján, hogy 1:53-hoz az esély, hogy betegen születik. Pedig előtte évekig vártuk a babát és végül csak inszemmel sikerült.
Szerencsére kiderült, hogy egészséges :-) Nem bántam meg, hogy elmentem. Egyáltalán nem fájt, annyit éreztem, hogy a tűt a hasamhoz tették. Aztán vártam, hogy mikor böki már belém a doki, amikor is közölték, hogy felkelhetek, ugyanis már végeztek :-)
Tervezünk még egy babát, mire összejön, már 35 én is elmúlok, mindenképp elmegyek újra. Szerintem ha meg tudjuk előzni a bajt, akkor előzzük meg.
A kockázatokról meg annyit, hogy akinél a kivizsgálás vetélést okoz, az legnagyobb részben egyébként is "életképtelen" magzattal volt terhes. Ezt a doki bácsim mondta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!