Meddig szoktátok tartogatni a gyerek ovis kreálmányait?
Nem a rajzokra gondolok, azt nem nagy ügy eltenni. Inkább az ilyen só-liszt gyurmából készült csodákat... Még csak szeptemberben kezdte a kiscsoportot, de annyi ilyen cuccot hordott már haza, hogy tuti, nem tudok eltenni a 3 év ovi alatt készült minden csodát :D De nincs szívem kihajítani se őket.
Ti hogy vagytok ezzel?
Még nem sok van, oviból konkrétan még 1 dolgot hozott haza. A jobbakat elteszem, ami olyan, hogy kifestette 1 színnel, és kész, ilyeneket nem teszek el. Kis dobozban gyűjtöm. Ha megtelik, majd szelektálok.
A leges legjobb alkotásoknak meg van egy hely, ahová kiteszem, mint egy kis kiállítás. 🙂 Ezeket is cserélem az újabbakra.
Hála istennek nem küldenek haza mindent az oviból. :)
Ami hazajön, az nem nagy mennyiség, egy-egy darab. Megfigyelem a kislányom hogyan viszonyul hozzá. Ha konkrétan 2 nap és tojik rá, akkor kidobom. Ha hetekig csodálja a művét, akkor nyilván nem, de ha jön új dolog, akkor helyetcserélnek és a régi, megy a kukába. Ha különlegesebb, pl. anyáknapi ajándék, vagy a kislányomnak fontos valamiért, azokat egy dobozban őrizgetem.
Mi megbeszéltük, hogy a nappaliban is van egy hely a műveinek és a szobájában is. A hűtőn egy rajznak van hely (idézőjelben persze). Ha valamit ki akarunk tenni, akkor a másikat el kell rakni, vagy ki kell dobni. Együtt eldönthetjük, hogy mi kerül ki, hova, mit teszünk el és mi megy a kukába. Szerintem jó dolog. Én tipikus "minden jó lesz majd még valamire" családban nőttem fel eszméletlen sok kacat között. Mindennek eszmei értéket tulajdonítottunk. A mai napig nehezen vetkőzöm ezt le, de nagyon szeretem a rendet, a kacatmentes életvitelt, így igyekszem a kislányomat már inkább ebben a szellemiségben nevelni. Nem mondom, hogy nem nehéz néha, de mondjuk én most 30+ évesen sem tudnék mit kezdeni 46 gyurma alkotással, amit a szüleim megőriztek. Cuki cuki, de minek? Egy-egy darab jól eső érzés tud lenni és örülök is neki, ennyi.
Nálunk van a gyereknek egy doboza, abban gyűjti az óvónő a rajzokat, ragasztós mindenfèléket. Azokat “ballagáskor” adja majd oda.
Amit hazahozhat: rajzok, díszek azokat megcsodálok, örülünk neki, megmutatja mindenkinek, és ennyi. Másnap már nem érdekli, félreteszem aztán ha olyanok van kidobom, persze csak az ő engedèlyèvel.
Nem ragaszkodik még hozzá, szívesen rajzol (firkál mèg, mert kiscsoportos) másikat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!