Szerintetek autista a fiam?
Kedves 16! Amit írtál, azokból semmi nincs meg a fiamban. Csináltunk auti tesztet, egyértelműen negatív. Csak hát ugye minden megfordul az ember fejében. Jövő héten megyünk pszichiátriára, mi kértünk időpontot. Egészségügyi dolgozó vagyok, hamar kaptunk.
A húgom lánya autista, speciális iskolába jár. Azért az durva, hogy oda kéne esetleg járnia a fiamnak, mert azért nem oda való.
Nagyon szerencsés vagy.
Mi 8 hónapja vagyunk fent a várólistán. 4 hónapig hívogattam a pszichiátriát sikertelenül, a háziorvosunk 2 hónapig, így sikerült felkerülnünk.
Mindkét gyermekemmel én indultam meg a pedszolgálathoz.
A naggyal mielőtt oviba indult, de elvesztünk a rendszerben, a középső ez miatt gyorsan bekerült a területileg illetékes pedszolgálathoz, de a megyeibe csak 9 hónap után.
Mire a megyeibe bejutottunk már rég fent voltunk a pszichiátria listáján.
Mikor tavaly megkapta november a középsőm is, akkor jelezte a pedszolgálat, hogy tipikus adhd-s mindenképp sürgessük meg a pszichiátriát.
A pszichiátria meg közölte, hogy még mindig olyan sokan vannak előttünk, hogy majd valamikor a messzi messzi galaxisban fogunk bejutni..
A nagyobbikom jár iskola pszichológushoz, aki szintén jelezte, hogy szerinte is adhd-s a nagy is. Amellett közölte, hogy oké mindenképp foglalkozik vele, de ő édes kevés lesz hozzá.
Amúgy nekem a nagy ha túl sok inger éri, hamar kifáradt és olyankor nagyon hisztis, és agresszív, elsősorban önbántalmazó - de már picikora óta, többemberes baba volt és még most is az.
Autista és autista között nagyon nagy különbség van. Amikor én elvittem a fiam a Vadasba kivizsgáltatni, a szobatársunk egy nagyon kedves, tisztelettudó kisfiú volt. Anyuka mondta, hogy otthon semmi baja a gyerekkel, ellenben az iskolában! Azért jöttek, hogy leírja nekik a pszichológus, hogy a gyereknek semmi baja. Ezzel szemben kihozták, hogy autista. Én is teljesen le voltam döbbenve. Elvitték speciális iskolába, de nekik még elég nagy mázlijuk volt, Tácra kerültek, és teljes integrációt sikerült kiharcolniuk. Viszont pár év múlva levették az autista kódot. Ma már normál szakgimnáziumba jár, de ez elég ritka sikertörténet.
A barátnőm kisfia is autista, az ő állítása szerint enyhe. Nem beszél, nem figyel arra, amit mondasz, semmire nem hajlandó, a saját kis világában él. Állandó felügyeletet igényel. Persze ő speciális iskolába jár, ahol igyekeznek neki az önellátást megtanítani.
Szóval nagyon nem mindegy, hogy milyen tünetei vannak. Sajnos enyhe tünetekkel is lehet valaki autista. Régen nem is vizsgálták, volt sok ilyen gyerek, csak azt gondolták, hogy fura.
#23 Szerintem én is megkapnám az autista kódot ma (felnőttként is), sőt a családban valószínűleg többen.
Nekem kicsit furcsa, hogy most mindenkit bekategorizálunk, aki nem szivárvány póni, hanem kicsit is eltér a tökéletestől (átlagostól), és mindenkit valami tökéletes emberré akarunk fejlesztéssel alakítani, ahelyett, hogy elfogadnánk, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem fognak felnőttként számítógép előtt ülni, vagy sose fognak sok ember előtt előadásokat tartani vagy világ életükben kicsit bunkók lesznek. Ahelyett, hogy olyan irányba terelnénk őket, ahol a képességeiket kamatoztatni tudják, ahol jól érzik magukat majd később, helyette szerzünk róla papírt, hogy valami nincs rendben vele és elkezdjük fejleszteni, hátha beéri a többieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!