Kisfiam 2019.09.06-án született. És most szeptemberbe kezdte az ovit. Mikortól tanköteles igazából ? Mert egyik ismerős azt mondta hogy 2023 szeptemberétől lessz az . Ilyenkor ki vehetem az oviból?
Mi hasonlo helyzetben vagyunk, oktoberi a lanyom es nem eroltettuk a beszokast vegul.
Majd jovore, 2023 szeptemberetol ovidakoteles.
Hatszor at kellett olvasnom, mire megertettem, hogy a kerdezo nem a sulira gondol, hanem az ovira.
Tehat az a kerdes, hogy most kotelezo-e oviba jarnia, mert ha nem, akkor kivenne, ha jol ertem.
Na szoval, valoban 2023-tol lenne neki kotelezo az ovi, torveny szerint, mert augusztus 31-ig nem toltotte be a harmat. De amugy nem jo neki ott? Vagy miert akarod kivenni?
2026. szeptemberétől tanköteles. 😉
És most nem óvodaköteles. Minek írattad be, ha nem akartad vinni?
Igen, de a gyes 2022 szept-ig járt a kérdezőnek. Tehát ha nem tud otthon maradni, akkor logikus, hogy viszi a gyerekét óvodába.
Viheti azért is, mert a gyerek igényli a gyerektársaságot. Ebben elég nagy különbségek lehetnek a gyerekek között, még édestestvérek között is.
Igen szereti is az ovit azért is adtam be .
Csak most olyan helyzet állt elő hogy a mi ovinkat bezárják rezsicsökkentés miatt és össze vonnak ovodákat.
Én itthon vagyok a kistesóval megtudnám oldani nyilván hogy itthon legyen velem.
Azért is szerettem volna kivenni mert én nekem nem tetszik ez az össze vonás és kitudja hogy az új közösséget hogy fogja fogafni új hely ismeretlen gyerekek.
Itt a beszokatással abszolút nem volt gond egyezer sem sírt.
Első gyerek és emiatt nemtudtam hogy nem köteles még most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!