Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem akar reggel bemenni az...

Nem akar reggel bemenni az oviba, sir, hogy ne hagyjam ott, valami tanács?

Figyelt kérdés
Kiscsoport, eddig jo kedvvel ment be nem volt semmi mond. Most két napja mar itthon életkezdő mondani, hogy nem akar menni, es az oviban is sir, ugy vissza be az ovoneni. Mikor megyek erte boldog, elmondja, hogy jol érezte magát es jo, hogy ott hagytam. Gondolom most tudatosul benne, hogy ide mar mindig menni kell, es elmúlt a kezdeti lelkesedés. Hogy segíthetnek ezen neki?
2022. szept. 7. 21:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, ez tök jó, amit a 10-es mond. Nekünk pl. az alvós plüss segített, nem tudom, nálatok lehet-e bevinni. Nálunk egy ikeás cicát visz néha, de legtöbbször a babyhavioros plüsst, amivel előtte otthon mesét hallgattunk, meg megnéztünk róla még előtte korábban a youtube-os meséket a tündérekkel, és azt viszi magával (a hangszórót kivettem persze belőle). De egyik baránőmék rendeltek ilyen kis plüssfigurát, amire az anyuka feje volt rányomtatva, és nagyon szerette náluk mindkét gyerek. Illetve nálunk a kicsinél van ilyen mappa a bölcsis csoportban, még a beszokásnál készítettek rólunk közös fotót, és az első hónapokban minden reggel ment, és kérte, hogy nézzék meg együtt a képet, amin rajtavagyok, vagy amikor szomorú volt, azt mutatták neki, és attól tökre megnyugodott. Szóval valami ismerős tárgy otthonról, vagy ami dedikáltan tőled van az tényleg sokat segíthet.
2022. szept. 8. 11:56
 12/16 anonim ***** válasza:

Mondtam neki hogy figyelje a harangozást, utána ebédelnek, és amint befejezi ott leszek. Nyugodtan játszon, egyen, megvárom, mindig érte fogok menni.

Segített hogy meglestem az udvaron, így tudtam mivel játszott. Majd otthon mondtam neki, hogy milyen büszke vagyok rá, mert megdícserte az ovoneni, hogy milyen szépen hintazott/motorozott/egyedül maszókazott, és olyan nagykislany már hogy a játékokat is segített visszavinni a faházba. És holnap is szeretné ha segítene, szép várat építene, stb. Látni kellett volna a szemén és a mosolyán milyen boldog volt! ❤️

Együtt vettünk kedvenc mesefigurás pólót, hogy majd azt veszi fel másnap, és megmutatja az óvónőnek, ilyesminek.motivalom. Egyelőre boldogan megy.

2022. szept. 8. 12:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Ezek nalunk mind megvannak, lehet plusst vinni, minden reggel visszuk is. De valahogy ez sem segít. Utana megvarom míg abbahagyja a sírást, eleg hamar megy is neki, csak amíg bemegy az a kinszenvedes… ma megnéztük a meset is amit ajánlotta tok, egyenlőre az sem segített… próbálkozom meg.. lehet ezen csak az ido fog segiteni?!
2022. szept. 8. 16:22
 14/16 anonim ***** válasza:

én nem aludtam ott én valahogy soha nem voltam álmos és nem mindig értem el hogy elvigyenek mama mert anya dolgozott 16orát

Ja és ne hiddj el azt valahogy fel fogja hivni a figyelmét rá hogy valami gond van

Pl

Bepisil dadog vakarozik megüti magát vagy rosszabb egy másik gyereket

Azzonnal fordulj szihologushoz

Jobban teszed

2022. szept. 8. 21:44
 15/16 anonim ***** válasza:

hát ha 1 tesó segit neki ?nem akar

Ott bent maradol vele 10 napig hát hogy ha ugy megnyugszik

Muszály munkába járnod ?

Mind a ketten Feszült ideges? Csak te?

2022. szept. 8. 21:54
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem alszik bent ebed utan megyek erte. De tenyleg jol érzi bent magát, haza fele be nem all a szája, kepeket , videókat is küldenek es nagyon jol el van. Éppen ezért nem ertem, de nem oviba nem akar menni igazabol, hanem tőlem elválni nem szeretne.
2022. szept. 8. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!