Nem akar reggel bemenni az oviba, sir, hogy ne hagyjam ott, valami tanács?
Gyorsan irtam es sötétben altatas közben, bocsi az elírásokért.
mond= gond
Életkezdő=elkezdi
Vissza=viszi
Én is ilyen voltam. Amint anyám elment, semmi gond nem volt. Pedig el kell, hogy mondjam, hogy rossz a kettőnk közti kötődés.
Ez a műsor neked szól, és igen most tudatosul benne, hogy változás van az életében.
Ne aggódj, el fog múlni.
Nálunk nagyon bevált a mesélés. Ha már mesél a napjáról, akkor költhetsz neki mesét, amibe beleszövöd azokat, amiket elmondod, vagy eljátszátok plüssökkel, szerepjátékozva. Mikor a kisebbikem az új bölcsiben kezdett, hetekig mesélni kellett plüssökkel eljátszva, hogy hogyan viszi a kutya a cicát az oviba.
Vagy a Bella és Bello tündéres meséket ismered? A Babyhavior appban van ovi és bölcsikezdést segítő ilyen interaktív videó a problémakezelés menüpont alatt. 3 napig ingyenes, ki tudod próbálni, hátha segít. A mesék fül alatt meg vannak hangosmesék, és ott pl. a Pinni rosszekedvű tök jó, amiben Pinni új helyre költözik a családjával, meg biztos van még konkrétan ovikezdéshez is mese, de most hirtelen nem tudom. Neki vannak ovikezdő tippjei is : https://www.youtube.com/watch?v=EECnAYa7YQo
Meg itt talán ebből több is, lehet, hogy bent nehéz volt neki, hogy esetleg elvették a játékát, vagy csak mérges volt valami miatt, és nehéz volt megnyugodnia neki nélküled, ehhez van rajzfilm is: https://www.youtube.com/watch?v=v-jTyU01x2A&list=PLPuPBEuppH..
Alakítsatok ki egy olyan szokást, hogy amikor otthagyod integessetek egymásnak az ablakból.
Ez is egyfajta megnyugvást nyújt.
Koszonom szepen a hasznos tanácsokat!
A babyhavior app tok jo, de brutal draga…
Egy nagyon sokat látott dadus mondta nekem egyszer: ,,A hiszti mindig anyának szól. Ahogy anya elmegy, 5 perc múlva már legkésőbb játszanak a gyerekek”.
Ő azt tanácsolta, hogy:
- Legyen egy megszokott rutin az elköszönésnél és reggel is.
- Mondjuk el mindig a gyereknek, hogy mi fog történni. Pl alvás, uzsonna vagy ebéd után jössz érte. Ezt megérti.
- Mindig köszönj el tőle
- Időben legyen lefektetve este, hogy reggel könnyen keljen. Így kevesebb a hiszti lehetőség. Este átlag kb 10 órát kell egy gyereknek aludnia. Van akinek több is kell.
- Anyuka ne stresszeljen
- Az együtt töltött idő mindig minőségi legyen. Reggel ne nyomkodd a telefonodat, hanem vele foglalkozz.
Ezek általában segítenek.
Esetleg adhatnál neki egy kis apróságot, ami napközben vele van/ bent van az ovis szekrényében. Mondd el neki, hogy neked most dolgozni kell, de ekkor és ekkor jössz érte, addig ez a kis apróság vigyáz rá helyetted.
Nekem anyukám egy a kisjegyzet füzetét adta oda és utána elmúlt a sírás. később aztán rajzolt egy figurát, amit kivágott és ő volt az anyapótlék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!