2 hét beszoktatás az óvodába. Ez normális?
Nálunk nem volt egy nap se. 8ra kellett vinni a gyerekeket, pár perc elkoszones, és minden szülő távozott, ebéd után mehettünk értük első két nap.
Nem volt semmi probléma.
Ehhez képest nem is értem, miért húznak el két hétig egy ovis beszoktatast. A bölcsiben szokott annyi lenni.
Még a bölcsiben is csak 1 hét volt nálunk, második héten már nem mentem be.
Oviban 3 nap volt még azzal a gyerekemmel is, aki nem volt bölcsis.
Nekünk rövidebb volt. A gondozó egyenesen azt mondta, hogy max. 2 hét, mert különben sérül a gyerek. És nem vette ki a kezemből, hanem nekem kellett odaadni.
Ha te elhiszed, hogy jó helyre kerül, azt a gyerek is érzi, és hamarabb elfogadja az új helyzetet.
Csütörtökön ment először, akkor délelőtt 2 óra játék volt. Nem kapott se reggeliz se ebédet (reggeli után vittem, ebéd előtt elhoztam)
Hétfőn reggel vittem be, kapott reggelit, ebédet is kértem neki. A tervek szerint màr ott is fog aludni. Uzsonna után megyek érte.
Szándékosan csinálom így, nem szeretném sokáig húzni, partner ebben az óvoda is, szerintük is csak így fog beszokni rendesen nem akkor ha hol ebéd előtt hol alvás előbb hazajöhet
Én mondtam a fiamnak, okos óvodás nagyfiú vagy, azért van az ovi, hogy ott játssz és a kis barátaiddal lehess. Anya dolgozik, és ha végzett a munkával egyenesen megy érted.
Bevált, elfogadta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!