Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák!Az óvodai nyilatkozato...

Anyukák!Az óvodai nyilatkozatokat kötelező aláírni? Ugye nem? Ha nem írom alá, kinézik a gyerekemet? Elég sok nyilatkozatot meg hozzájárulási papírt kaptunk, hogy írjuk alá. Első gyerek, így nem tudom, de sok minden nem tetszik.

Figyelt kérdés
Pl.: járuljak hozzá , hogy a gyerekemröl fotókat facebook zárt csopiba( ez hagyján) és weboldalakra tegyenekfel. Jaruljak hozzá, hogy nélkülem fogorvosi vizsgálaton vegyen részt.( úgy tudom még az alaptörvénybe is benne van, hogy a szülőnek joga van a gyermek egészségügyi vizsgálatán jelen lenni). És a legrosszabb: járuljak hozzá, hogy busszal programokra viszik-hozzák őket, de az óvoda területének elhagyása után semmilyen felelősséget nem vállalnak,mivel önszántamból engedtem el. Ez szó szerint benne van.Ez nekem kicsit fura. Ha elveszik a gyerekem nem vallalnak felelosseget? Meg nem akarom szova tenni, nem akarom, hogy mi legyunk a problemas csalad...

2022. szept. 1. 13:52
1 2 3
 21/30 flora08 ***** válasza:
94%

Óvónő vagyok. A Facebook csoportba, valamint a honlapra való képfeltöltésről egyértelmű, hogy nyilatkoznod kell. Semmi baj nem lesz abból, ha nem engeded, kötelességük elfogadni a döntésedet. Nekünk is volt több szülő a csoportban, aki nem járult hozzá. Az ő gyerekéről nem tettünk fel képet, ha több gyerekkel együtt szerepelt, akkor sem.

Az óvodán kívüli programokon való részvétel sem kötelező, és arra valóban engedélyt kell kapnunk, hogy kivigyük a gyereket az intézményből, de ilyen nincs, hogy nem vállalják a felelősséget. Ahhoz járulsz hozzá, hogy elvigyék, nem a felelősséget vállalod át. Erre rákérdeznék, ha más nem, a fenntartónál.

A fogorvost meg egy kicsit túlgondolod, szerintem. Hozzánk évente egyszer szokott jönni egy doktornő, hozza a vizsgálathoz szükséges eszközeit, a csoportszobában megnézi a gyerekek fogait és ha lát valamit, amit kezelni kéne, ír egy üzenetet egy kis papírra, amit átadunk a szülőnek. Ezután ők eldöntik, hogyan tovább. De ha ott nem így van, hanem elmennek a rendelőbe, és neadjIsten' megkéri őket, hogy üljenek a székbe, akkor sincs semmi. Ha valamelyik gyerek fél, tiltakozik, kötve hiszem, hogy ráerőszakolná bárki a vizsgálatot. A fogorvos pedig szülő hozzájárulása nélkül az égvilágon semmit nem csinálhat a fogaikkal.

2022. szept. 1. 16:29
 22/30 anonim ***** válasza:
79%

Ma iratkozt be óvódapedagógus képzésre, de ez után a kérdés után kezdem úgy érezni, hogy mégsem szeretném ezt csinálni.

Komolyan már első nap abból problémát kell csinálni, hogy fogorvoshoz viszik a gyerekeket? Szerinted mi fog történni ha szó nélkül aláírod?

Gondolod az engedélyed nélkül ott helyben kihúzzák a fogát, ha elveszik az állatkertben majd téged vesznek elő? Látni fogják a szomszédok is az óvoda honlapján hogy idén farsangkor tündérnek öltözött? Tényleg ezek a mai szülők legfontosabb problémái?

2022. szept. 1. 22:10
 23/30 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, ne legyél ovónő...
2022. szept. 1. 22:55
 24/30 anonim ***** válasza:
85%
22-es legyen csak óvónő, neked viszont kár volt gyereket szülnöd, kérdező.
2022. szept. 2. 00:06
 25/30 anonim ***** válasza:
1%
#22 te nyomorék.Szerinted mi egy szülőnek a legfontosabb,ha nem a gyereke?!🤦🤦🤦NEEEEE legyél óvónő,nem neked való!
2022. szept. 2. 06:29
 26/30 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem oviba se kéne vinni a gyerekekt ilyen hozzá állással!

Szerintem az óvónők megköszönik ha nem kell a hülye szülökkel és gyerekeikkel foglalkozniuk.

2022. szept. 2. 06:36
 27/30 anonim ***** válasza:
90%

Valószínűleg az a nyilatkozat amiben szerinted "nem vállalnak semmilyen felelősséget" nem így van megfogalmazva.

Szerintem az arra vonatkozik, hogy ha ki iszik a gyereket az óvodából vannak olyan elháríthatatlan veszélyek, amikért nem tudnak felelősséget vállalni.

Nagyon elrugaszkodott példák, de a lényeg ez, pl Sétál a csoport az utcán és az egyik háztetőről a gyerekekre esik egy cserép vagy a vacak vakolat. Átmennek egy hídon ami leszakad alattuk, karambolozik a busz amivel utaznak, tűz üt ki a bábszínházban, belegázol egy részeg a sétáló csoportba stb. Olyan esetek, amikről az óvoda csak annyiban tehet, hogy odavitte a gyereket, mert nyilván ha nem lép ki az óvodaépületből ezek nem történhetnek meg. Ezt kell aláírnod, hogy tudomásul veszed, hogy ezért nem vállalnak felelősséget, ennek tudatában engeded hogy a gyerek kilépjen az óvoda kapuján.

Ha úgy gondolod hogy nem éri meg a kockázatot, a

hogy bábszínházba menjen a gyerek, mert mi van ha útközben felborul a busz vagy kigyullad a színház akkor nem kell aláírni.

2022. szept. 2. 07:44
 28/30 anonim ***** válasza:
87%
#25 akinek fontos a gyereke az hagyja, hogy megvizsgálják a fogait, hagyja hogy uszodába és bábszínházba menjen a gyerek és szeretné ha lennének róla ovis fotók.
2022. szept. 2. 07:47
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

#19: Tök felesleges észjátszás ezt odaírni, hiszen mint már egy csomóan leírták, a felelősség kérdése törvényileg tisztázott, és ezen semmilyen fecni nem változtat.

Egyébként sem a gyerek épségével kapcsolatos dolgok miatt próbálkoznak be ezzel a papírral, hiszen még a legsötétebb óvónő is pontosan tudja, hogy ő a felelős. Hanem a gyerek által okozott károk esetére, amikor Noelke egy kővel bedob egy ablakot, és az ovi megpróbálja áthárítani a kártérítést a szülőre.

2022. szept. 5. 10:44
 30/30 A kérdező kommentje:
Igen így van utolsó.
2022. szept. 27. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!