Jelezte már feléd az ovi, hogy a héten még ne vidd/hamar hozd haza a gyereket?
Ismerősi körömben már 4 ovi jelezte, hogy a héten maradjon otthon a gyerek, ha tud vagy vigyék haza hamar. Felháborítónak tartom, hogy mindent meglovagolva próbálják most már a gyerekeket távol tartani az intézménytől (egyben a munkájukat nem ellátni).
Érdekel, hogy mennyire általános jelenség ez vajon?
12. Pontosan így van.
Konkrétan vannak óvodák, ahol közmunkások vannak délután a gyerekekkel.
Miért jobb, ha 30-40 gyerek van egy kupacban óvodában, mint otthon?
Van sulisom is, Ő már felsős. Én ott annyira nem tapasztalom ezt, megmondom őszintén, de biztosan tanárfüggő is. A mi tanítónőnk az az igazi pedagógus volt, szívvel-lélekkel tette a dolgát és sosem kellett ok nélkül otthon tartani. A suli sem ilyen szerencsére, hogy kihasználná ezt, úgy értem, hogy a vezetőség. Most lesz felsős, meglátjuk, de attól nem tartok.
Az ovi sem aggaszt, igazából tényleg csak kíváncsi voltam, nem dőlök a kardomba azért, mert nincs ovi. Ebéd után mindig jön haza, a délután nem is érint. Csak meglepett a hozzáállás, de örömmel látom a szavazatokból, hogy azért nem ez az általános.
Az oviban egyébként hivatalosan nincs az iskolával egyenértékű nyári szünet, csupán egy ügyeletes hónap, ahol váltják az ovik az ügyeletet. Ettől függetlenül sosem vittem nyáron, a sulival együtt leálltunk. De nekem a szeptember 1. az már TANÉV és egyébként sem nyár, hanem ősz. Így a "nyári szünetben nem viszem" válasz értelmetlen.
Nálunk folyamat ezt csinálják, hol arra hivatkoznak, hogy sok a beteg, hol valamilyen szünetet tartanak, hol kevés az óvónő. Most nyáron olyan is volt, hogy nagyon meleg van ne hozd::::D mi nem járunk nyáron, de barátnő mesélte.
Amúgy, nálunk totál átlátszó az egész, maximum 6-7 gyerek lehet bent..mindig más, a többi “””köhög””” = üljél szépen otthon vele, nekünk sok.
Eljátszották velünk is sokszor, hogy jaj folyik az orra, jaj köhög, bágyadt, kicsit meleg volt a feje, holnap ne hozd… de már a háziorvos is mondta, hogy ennyi igazolást nem tud adni a semmire, mert ugye anélkül nem mehet újra közösségbe.
Nálam márciusban betelt a pohár. Felhívtak délutáni alvás után, hogy most azonnal menjek érte, mert annyira köhög a gyermekem, hogy behányt. Rohanok fejvesztve, a gyerekem a folyosón röhögcsél, pörög ezerrel… Már ott majdnem eldurrant az agyam, az óvónők meg kb. karba font kézzel, hogy hú de jó hogy ideértem, nem tudják mi lehet, de már sokkal jobban van… majd Majd öltözésnél a gyerek azt mondja, anya Kati néni azt mondta hánytam, pedig nem is…… akkor elmondtam a véleményem, azóta nem voltunk betegek sem.
Igen,húgom nem vihette a 2 lányát még a héten.
Az én lányom múlt hét hétfőtől jár,pedig júniusban kihúzattam. Máshogy alakult (kórházba kell járkálnom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!