Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért küldik haza mindig az...

Miért küldik haza mindig az egészséges gyerekem?

Figyelt kérdés

A kisfiam 3 eves, egyedul nevelem es dolgozom. A csoport tulzsufolt, ertem en, de allandoan haza kuldik a gyereket, havonta tobbszor is, mondvan, beteg, bagyadt, lazas. En persze rohanok erte, mint ma is, aztan kiderult, hogy 37,6-os hoemelkedese volt, ami furcsa volt az orvosnal (2 oraval kesobb) csak 36,9. A gyereknek jo volt a kozerzete egesz nap, delben is szuperul evett, a szemen sem latni semmit. A doktorno is megerositette, hogy nem beteg, becsulettel megvizsgalta, adott igazolast, hogy holnap mehet.

Nem hiszem el, hogy minden szulonel ezt jatszak el, mert tul sok a gyerek. Mikozben van olyan, aki tenyleg beteg, folLyik a zold taknya, trusszog, kohog, megis mehet mindig, mert nekik olyan az orvosuk, akivel ezt meg lehet beszelni....

Van akaratos szulo, aki nem rohan lohalalban a gyerekert, akkor sem ha tenyleg beteg, pedig otthon van a kistesoval.

En meg mar a munkamat kockaztatom, amire ugye nagyon nagy szukseg van, apuka nincs, nagyszulok messze, de meg ok is dolgoznak.

Mit lehet tenni? Milyen kovetkezmenye lehet ha nem ugrok mindig az allitolagos beteg hyerekert??

Koszi nektek

2020. jan. 21. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha sorozatosan téves riasztást adnak, be kell panaszolni az óvónőket. Mondjuk rá is lehet kérdezni a pontos hőmérsékletre.
2020. jan. 21. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Ezt az óvónőktől tudnád megkérdezni, itt legfeljebb azt mondhatjuk, hogy enyje-bejnye, biztos le akarják passzolni vagy azt, hogy talán valami futó izé mégis lehetett... de nem leszel közelebb az igazsághoz. Esetleg adj vele valami szuper lázmérőt, amibe el lehet menteni az előző mérés eredményét... ?

Nálunk bölcsiben volt ilyen az egyik gyerekemmel párszor egy hónapban, aztán egész évben semmi. Azóta sem tudom, hogy a néni volt akkor túl "lelkes", de akkor is maradt ugye még vele pár gyerek, vagy tényleg csak pár óráig volt lázas.

Egyébként nem lesz semmi következménye, ha nem tudsz érte menni csak mondjuk 2-3 óra múlva, mert mondjuk épp vidéken vagy, addig mondjuk kiültetik az irodába valakivel, de hát persze, hogy aggódik az ember a gyerekéért.

2020. jan. 21. 15:50
 3/7 A kérdező kommentje:
Persze, sietek mert mi van ha megis tenyleg rosszul van. De ma pl 8:15 korul beadtam,semmi de tenyleg semmi baja nem volt, nem csak elsumakoltuk.... 9 utan par perccel mar hivtak, hogy lazas. A “nagy beteg” gyerek persze kitoro orommel futott felem, laznak nyoma se. Mondtam hogy nem tudom igy mondig elvinni, ha semmi baja, erre az ovono mondta hogy o a gyerek erdekeit nezi. Nyilvan en is!!! De az nem az erdeke, hogy egesz nap itthon bohockodik ugral laz nelkul, en meg kiesek a munkabol esetleg lassan el is veszitem. Nem “ilyen” a veg, de egy egyedulallo anyuka mindig kockazat, es halas vagyok a lehetosegert. Nem kapkodnak utanunk, szo mi szo. En csak arra voltam kivancsi, hogy ez masnal is tapasztalt e, bevett gyakorlat az ovikban, vagy en vagyok peches
2020. jan. 21. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Szeret oviba járni? Mert volt egy ismerősöm aki pszichésen képes volt belázasodni például dolgozat előtt. Neki simán magas láza lett, betegség nélkül. Aztán el is múlt.

Nem lehet, hogy veled szeretne lenni és azért lázasodik be hogy érte menj? Az agy hihetetlen dolgokra képes. Csak azért gondolom, mert a legpofátlanabb óvónő sem szabadul a gyerektől szűk egy óra után.

2020. jan. 21. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is a pszichés reakció jutott eszembe. Én is tudtam magas lázat is produkálni gyerekként pl a dédinél, akinél nem szerettem lenni... Amint elindultak velem haza már nem is volt semmi bajom.
2020. jan. 21. 20:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom, egy evig bolcsis is volt, reggelente nem sir, nem panaszkodik, szeoen megy be a csoportba,amikor erte megyek mindig olyan lelkesen meseli hogy mi volt. Erdemes lenne megnezetnem az ovipszichologussal? Vegtere is, most kezd igazan “nyilni” a tudata es megerteni hogy neki nincs apukaja :/
2020. jan. 21. 21:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha érte mégy, mérj lázat! Attól. Még hazaviszed persze, de ha 36.7 jön ki, ami a normális, akkor azért kérdőre vonnám az óvónőt.

Ennek az a buktatója, hogy több réteg ruha vagy futkározás is hőemelkedést okoz rövid távon.

2020. jan. 29. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!