Van egy anyuka,kb 30-35 éves lehet,..4 évet járt oviba a gyereke (igaz a két év covid időszakba kétszer fél évet otthon volt),..meg logopédushoz járnak,tehát heti 4- szer jár oviba....és soha nem alutt bent a gyereke,pedig most ballag,...mindig délben jött érte,pedig nincs másik gyereke,nem is terhes mert vékony,( közben már sok anyuka meg is szült a 4 év alatt)....ha óvónő kérdezgeti dolgozik- e,annyit mond,hogy nem. ( férje otthon dolgozik 4 éve,egyszer mesélte)....Mosolygós,de senkivel nem beszélget...ez fura mert szinte mindenki ittalvós,és lassan iskolás gyereke lesz...mi lehet az oka,hogy nem dolgozik?
Mi mondjuk külföldön élünk, a gyerekek 4,5 és 6 évesek, nem dolgozok, mert 1. jól kijövünk egy fizetésből 2. a covid és a folyamatos óvónő hiány miatt az utóbbi 2,5 évben kiszámíthatatlan volt az óvodai felügyelet. Mivel nincsenek rokonok a közelben, így sokkal nyugodtabb így az életünk. Amúgy itt a 3 éven felülieknek nincs is alvás délután, legalábbis sehol nem kötelező, a szülő kérheti. Amúgy du 1-kor vagy 2-kor szoktam elhozni a gyerekeket (max 2-ig maradhatnak).
2022. máj. 25. 20:54
23/29 anonim válasza:
Nos, nem is fogod megtudni sose, nem véletlenül nem beszél senkivel. Az emberek zöme csak irigykedne, leszólná. Az óvónő is miért kérdezgeti, mi köze hozzá? A gyereknek mi hátránya származik abból, ha nem alszik az oviban a gyereke? Elárulom: semmi.
Én se dolgozom, pedig már sulis a gyerek - de semmi segítségünk nem volt soha - és kijövünk egy fizuból. Ezt már a huszonéve barát se nézi jó szemmel, én se szívesen beszélgetek idegenekkel. Lassan már a "barátokkal" sem. Az irigység mindenek felett.
2022. máj. 25. 21:40
24/29 anonim válasza:
17-re:
Ráadásul nemcsak az alvás miatt akarhat bent maradni egy gyerek délután.
Amikor jó idő van, a mi óvodánkban délután is ki szokták vinni őket az udvarra. És ez a legjobb része a napnak. Sokszor volt abból sértődés, hogy túl korán mentünk érte, ő még játszott volna a barátaival. Én volt, hogy ott maradtam, vagy megbeszéltem vele, hogy fél óra múlva újra eljövök érte. A feleségem meg mérges volt rá, hogy nem örül neki a gyerek, hanem inkább elküldené. :-)))
Szóval ilyen is van.
2022. máj. 25. 21:58
25/29 anonim válasza:
#24 azért az valóban nem túl jó jel ha a gyerek inkább az oviban akar maradni ,mint hazamenni, én ezzel nem hüszkélkednék.
Az óvónők pedig biztosan örülnek neked hogy ott hagyod még fél órára. Manapság sajnos sok ilyen család van, ahol a gyerek irányít.
2022. máj. 25. 22:12
26/29 anonim válasza:
Sosem alszik bent az oviban a gyerekem. Percre pontosan az ebéd után ott vagyok érte. Szabad, kötetlen a munkaidőm, én még 3 ig dolgozok addig a gyerek nasizik, tévézik játszik.
Utána viszem focizni, úszni. Együtt vagyunk.
3 éves kora óta nem alszik délután. Tartalmasabb délutánokat csinálunk. Sulit is úgy választottunk, hogy nem lesz napközis
2022. máj. 26. 10:15
27/29 anonim válasza:
A mi csoportunkba 6 gyereket visznek haza délben .Kapaszkodik meg sok gyerek már ballag ..na és?kinek mi köze hozzá,tudod aki megteheti ,mert nem alszik már a gyerek délután,és nem akarja ,hogy bent senyvedjen hanem addig otthon foglalkozik vele !!!Ismerünk olyan anyukát is aki nem dolgozik és utolsó percen megy a gyerekekért mert útban vannak otthon.En inkább arra mondanám ,hogy milyen anya.
2022. máj. 26. 10:49
28/29 anonim válasza:
Csípem az ilyet...
Azt gondolom, hogy egészségére...
Engem azért is megszóltak hogy apuka hogggyafennébe tud délben a gyerekért menni. Hát műszakozik. Rám is ment a pusmus hogy miért mondom hogy dolgozok amikor itthon vagyok. Hát 100% magam osztom be a home office-t.
Tényleg ennyire ráértek, más szülők életébe így belemászni???
2022. máj. 29. 13:52
29/29 anonim válasza:
28as persze, hiszen a gyerek le van passzolva kb estig az óvodában anyucik meg otthon lustiznak, ráérnek a más életével foglalkozni mivel az övékben nem történik soha semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!