Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvódai gondok! Jól tettem?

Óvódai gondok! Jól tettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 4,5 éves kislányom szeptemberben kezdte az ovit,eleinte nagyon szeretett menni. Van egy csoportortársa aki nagyon gonoszan viselkedik a többi gyerekkel(bántja őket,csúfolja ) az én kislányommal még rosszabb. Az ovónénik szerint rá féltékeny mert a barátnője az én kislányom barátnője is. Azt mondta a lányomnak,hogy amaddig ő oviban van én és az apukája megfogunk halni és,hogy nem szeretjük őt azért hagyjuk az oviban. Akkor a kislányom nagyon kivolt borulva,nem akart enni,aludni.Beszéltünk az óvónőkkel próbálták megoldani. Minden reggel remegve és zokogva ment oviba. Egy kicsit jobb lett a helyzet,de még mindig sírva megy reggel. Azóta borzasztó anyás lett,nem mehetek sehova nem marad senkivel. Ma volt egy eset amikor időpontom volt a fodrászhoz és pont úgy jött ki,hogy már otthon volt. Zokogott és szorította a nyakamat,nem bírtam ott hagyni és elhoztam magammal. Az apukája szerint otthon kellett volna hagynom a nagyival,(ő vigyázott volna rá) majd megnyugodott volna. Szerinte így eléri,hogy mindig az legyen amit ő akar. Lehet igaza van de nem tudtam otthagyni.

Valaki esetleg nem volt hasonló helyzetben? Szerintetek mi lenne a megoldás? Rosszul tettem,hogy magammal vittem?

Köszönöm előre is

2022. ápr. 26. 15:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

Az én tanácsom nem szép, de hatásos.

Első nap, amikor bölcsibe szokattam a gyereket, egy kisfiú a szemem láttára leült mögötte a csúszdán, és páros lábbal lerúgta onnan a lányomat. A többi szülő már előre szólt, hogy vigyázzak vele. Szóval szétnéztem, hogy látnak- e a nevelők, utána az arcába hajoltam és belesúgtam a fülébe: Ha mégegyszer bántod xy- t, vissza fogok jönni, és szétverem a fejed, te kis b$zi.

Másik alkalommal egy kisebbségi leányzó kezdte verni a gyereket, könnyű préda, mert csendes. Miután másodjára jött úgy haza, hogy sebek voltak az arcán, a férjem megmutatta neki, hogy hogyan kell megütni valakit. Legközelebb, amikor a kislány verekedni kezdett, az enyém felvette Thomas a gőzmozdonyt és a gyerek arcába vágta. Délután egyszerre mentünk be a másik anyával a gyerekért, félre is lettünk hívva, ahol a nő arcába röhögtem, és megmondtam neki, hogy ha szerinte az normális, hogy a szeme fénye megtehet mindent, akkor mostantól így fogunk játszani, és mellélőtt, ha azt hitte, hogy félek tőle.

Tudom, nem így kellene, de én hiába nevelem úgy az enyémet, hogy ne bántson senkit, ha mások szerint ez normális, nem fogom hagyni, hogy az enyém szívjon, mert csendes.

Ajánlom neked is, a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni, beszélgetéssel nem fogod megoldani.

2022. ápr. 26. 20:00
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Előző, mégis mitől volnál hatékony, tartósan...? Te csak rövid távon gondolkozol...?

Ismered a mondást? Agresszió agressziót szül.

Az önvédelem hasznos dolog bár, de a tartós megoldáshoz nem olajat kell a tűzre önteni!

Hanem értő pedagógia kell! Nem olyan, mint a kérdező gyerekének óvónői.

2022. ápr. 26. 20:14
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Nekem suliban alsós koromban egy lány folyton elvette az uzsonnám. Mire egy nap anyám odament hozzá és közölte, hogy ha még egyszer ezt teszi eltöri a kezét, soha többet nem lopott tőlem sajnos van amikor csak ezt segít nem pedig a PC felfogás és ezt csak pár éve tudtam meg.
2022. ápr. 26. 20:21
 14/25 anonim ***** válasza:
22%

Előző, ez önbíráskodás és a törvény bünteti!

Másrészt, nem ugyanazon pedagógiai módszer működik totyogók, ovisok, kisiskolások, kiskamaszok, valamint nagykamaszok esetén.

Az önvédelem fontos dolog, de amiről írtál, előző, az önbíráskodás.

2022. ápr. 26. 20:25
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezután egyszer sem bántották a gyereket. Tudom, hogy mit kellene tenni elméletileg, csak az nem ér semmit. Az a bajom ezzel az agresszió agressziót szüllel, hogy a verekedős gyerekek erre hivatkozva tehetnek meg mindent. Mert hát a Pistike ilyen... Ő verekedős, nem tudok vele mit kezdeni... És ennyi, vállrándítás, megy minden tovább. Pistikének senki sem mondja, hogy ne verekedjen, mert az agresszió agressziót szül, ezért laskára pofozza meg fenyegeti a többit, de ha valaki visszaüt, az már más, az már baj.

Na nem, én ezt nem fogom hagyni, és nem mi fogunk elmenekülni az oviból/bölcsiből.

2022. ápr. 26. 20:28
 16/25 Derjaderja ***** válasza:
84%

Hogy kellene megtanulnia a gyereknek, hogy biztonságban van a szülei nélkül, ha egyszer bántják, alázzák az óviban és nem védi meg senki? Még a szülőkben is megremeg a bizalma.

Amúgy meg mért kellett volba a mamával hagyni ha nem akarja és nem muszáj? Ez valami idomítás?

Ha esendő lelkiállapotban, krízishelyzezben csak velem érzi magát biztonságban a gyerek, és nem fogadja el a másik felajánlott felnőttet, és megtehetem hogy engedek neki, akkor persze hogy jöjjön velem.

Az apuka meg nevetséges, még Veletek kekeckedik. Annak van igaza, aki szerint az apa feladata bemenni és addig verni az asztalt amíg meg nem oldják az óviban a helyzetet.

2022. ápr. 26. 21:04
 17/25 Derjaderja ***** válasza:
86%

"Minden reggel remegve és zokogva megy óviba"...

Egyszer sem hagynàm ott magára ilyen állapotban.

2022. ápr. 26. 21:06
 18/25 anonim ***** válasza:
89%
Én kérném az óvónőket, hogy intézményi keretek között hozzon össze a gyerek anyjával, és nem lennék kedves. Konkrétan megfenyegetném azzal, hogy én kapom el a kölykét, ha nem lesz együttműködő. A vezetőt is azzal, hogy tele lehet ezzel sírni ám az internetet, ha nem sikerül megoldani a problémát. A kislánynak meg megtanítanám, hogy az első ilyenre kezdjen torka szakadtából üvölteni a másikkal, hogy mit képzel, hogy ilyet mond. Na, lenne megoldás hamar. Mi az, hogy valaki büntetlenül terrorizálja az ovis gyereket. Annak annyi, ha gyerek, ha nem.
2022. ápr. 26. 22:40
 19/25 anonim ***** válasza:
21%

"Konkrétan megfenyegetném azzal, hogy én kapom el a kölykét, ha nem lesz együttműködő. "

Konkrétan én azonnal feljelentenélek ezért

2022. ápr. 27. 05:57
 20/25 anonim ***** válasza:
90%
Megpróbálhatnád, de ha a helyében lennél, akkor önérzeteskedés helyett a problémára lehetne koncentrálni. Feljelentés, mert az ember védené a sajátját egy kis szörnyetegtől. Furcsa világot élünk. De lehet, hogy akkor a csaladsegítőt és a védőnőt is meglátogatnám, és szólnék, hogy valami baj van ott azzal a gyerekkel. De én már csak egy ilyen köcsög vagyok, és nem érdekel más baja, ha az enyémeől bántják vele.
2022. ápr. 27. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!