Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónő év elején finoman...

Az óvónő év elején finoman jelezte ,hogy az én gyerekem nem alszik az oviban és nehezen altata el mennyek érte délben.Más anyukák is otthon vannak a csoportból a kistesoval,de az ő gyerekük ott aludhat ?

Figyelt kérdés
Kicsit kivagyok ,hogy soha nem vagyok egyedül , semmi időm magamra, rángatozik a szemem hetek óta, kialvatlan vagyok és kimerült, a kicsi dackorszakos ő is álmos délben, babakocsiba nem akar ülni ,álmosan kell kirángatni az ágyból és egy visitó gyermeket kell végig húzni az oviig .Kicsit irigy vagyok mert a sok anyuka délután négykor meg a nagytesóért.Én vagyok az akinek semmi segítsége még szülőire sem tudok menni mert nincs senki aki vigyázon rájuk .Igazságtalannak érzem azért mert három napot volt délután, csak a harmadiknap nem aludt el ,ezért már nem is mehet .
2022. márc. 16. 18:23
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
78%
Már leírta utolsó az okokat vak vagy, vagy fogyatékos???
2022. márc. 16. 19:12
 22/39 anonim ***** válasza:
71%
20nak ment
2022. márc. 16. 19:12
 23/39 anonim ***** válasza:
85%
Nem az óvónő dönti el, ki aludjon az oviban. Ő csak megkért. Te meg nyugodtan mondhatod, hogy, bevállaltál egy pár órás otthoni melót, amit délután csinálsz a kicsi alvásidejében.
2022. márc. 16. 20:47
 24/39 A kérdező kommentje:
Köszi 😊
2022. márc. 16. 21:26
 25/39 anonim ***** válasza:
38%
Azzal együtt, hogy otthagyod a gyereket, tanítsd meg neki azt is, hogy ha nem alszik, akkor is nyugton kell feküdnie 1,5-2 órát, ha tetszik, ha nem, ugyanis az alvó gyerekeknek joga van az alváshoz.
2022. márc. 16. 21:34
 26/39 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk 2.5 évesen elhagyta a gyerek az alvást, mármint a délutánit, szerencsére éjjel azért alszik 😂. Nem alszik oviban sem.Az első 1-2 nap után megjegyezték,én meg mondtam hogy tudom.De amúgy ugyanúgy marad ott délutánig,mint a többi gyerek.Sőt,néha el is alszik egy egy alkalommal.Jo mondjuk fél év alatt 3*,de legalább már látták aludni.

Annyi felé az elvárás hogy viszonylag nyugiban kell lennie hogy a többiek tudjanak pihenni,de azért szinte minden nap van egy egy gyerek mellette,aki valamiért épp nem tud elaludni.Ja és a nyugodt fekvest is meg kellett tanulnia,az se két nap alatt ment.Szerintem sem mondhatja meg az óvónő hogy neked kötelező hazavinned, csak kérhet,de a tiednek eselye se volt megszokni ezt a rendszert.

2022. márc. 16. 22:23
 27/39 anonim ***** válasza:
15%

4

Nem

Megkértek, hanem közölték, hogy munkáltatóival aludhat csak ott.

Nyilván nagy logisztikával megoldom a másik gyerek kárára.

( nem az van, hogy zavar- lepasszolnám vagy ilyenek.. sőt nekem lassan egyszerűbb, ha be sem vinném..)

Amúgy a hivatalos szabályzatot én is tudom, de hogy oldod meg úgy, hogy ne a gyerek igya meg a levét?

Nem nagyváros.. az utolsó Mancika is láthat napközben, amikor a kicsivel vagyok.. szóval a kamumunkáltatói sem játszik.

2022. márc. 17. 05:15
 28/39 anonim ***** válasza:
70%

Jaj istenem, hagyjuk már ezt, hogy aki reggel 9-től délutánig 3-4-ig óvodába adja a gyerekét, az automatikusan azt is kijelenti, hogy nem foglalkozik a gyerekkel és nem akar vele lenni...

Ennél ősanyásabb hozzáállást sosem láttam még.

Kérdező, jól át lettél b...szva, csúnyán megfogalmazva. Nincs ilyen szabály/törvény sehol, hogyha te otthon vagy, akkor a gyereket haza KELL vinned ebéd után. Ha otthon ülnél és számolnád a szőrt a sundandón addig, amíg a gyerek óvodában van, ahhoz sem lenne közük.

2022. márc. 17. 12:11
 29/39 anonim ***** válasza:
82%

28.

Tudod a szabályzatot. Olyan nincs hogy munkáltatóival aludhat ott a gyerek. Ha nem magán vagy alapítványi ovi.

2022. márc. 17. 12:27
 30/39 anonim ***** válasza:
67%

Sziasztok:)

Én óvónő vagyok, szívesen leírom a mi nézőpontunkat.

Te döntöd el, hogy haza viszed vagy sem. Az óvónő csak szerette volna a saját dolgát megkönnyíteni, "csúnyán kifejezve".

Néha én is ezt érzem, hogy szívesen szólnék, de nem igazán lehet. Törvény véd titeket, szülőket. :)

Az viszont a ti dolgotok, hogy akkor próbáljátok hétvégén is pihentetni ebéd után az ovis gyereket, mert akkor ne csak oviban legyen kötelező az alvás és akkor tényleg szokja meg, hogy ebéd után csendes pihenő.

Érdemes beszélni a gyermekkel, hogy nincs semmi baj, ha nem alszol el, de akkor csak helyezd a párnára a fejedet és csak feküdj szépen, mert a többi gyermek aludni szeretne.

Sok szülő el se tudja képzelni mit művel le egy két gyerek, mert nem tud aludni és sajnos mi nem tudunk mit tenni, hiszen alvás idő van, muszáj őket csitítani.

Hol a párnájukat, hol a takarójukat, hol a plüssüket dobálják, a zoknijukat veszik le vagy a szomszéd gyereket zaklatják, pl. lökdösik vagy csikizik, aki már amúgy aludna, van aki ha épp közel van az ágya játékokhoz azokhoz nyúl, ami nem is lenne baj, ha fekve nézegeti és egy kettőt megérint,de a többi gyereket ez zavarja és egyből szólnak, hogy xy játszik.

Van akiben olyan mozgásigény van, hogy folyamatosan rúg, kapál a lábával, kalimpál a kezével, hangosan és nem hagyja abba 10 perc után se.

Túl nagy a létszám. Az ágyak közel vannak egymáshoz, nem mindegy kit teszünk ki mellé. Nem alvót, nem alvó mellé nem lehet, barátot barát mellé ugyancsak, mert akkor nem lesz alvás. Míg a társam mosdóztatja őket én igazi logisztikai ágyrendezést tartok a csoportszobában, hogy most kik vannak és kik hol aludjanak majd.

De ezt mi vállaltuk ez a mi dolgunk, nem is panaszkodni akartam, bár az lett tudom:) nálunk sokszor 20 gyermek is alszik, aztán ha 8 nem tud aludni igazán zajkeltök tudnak lenni.

Ha én pl..vágni akarok valami díszt vagy vizuális foglalkozásra előkészülni akkor se tudnak aludni sokan, mert inkább odaülnének nétni engem, de sajnos ezt se engedhetem meg, mert akkor mindenki engem nézne.

Úgyhogy nem bün, ha nem aludnak, emlékszem én se aludtam ovisként, nehéz ügy ez szülőnek, óvónőnek és gyerekeknek is.

2022. márc. 27. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!