Ráérdeznétek reggel az ovónőre? Lent kifejtem bővebben.
Az a baj hogy a pedagógusoknak nincsek semmilyen eszközük a nevelésre.
Nem azt mondom hogy verje meg a gyereket, de konkrétan nem tehet semmit, akkor sem ha a gyerek kiröhögi, mert jönnek a kedves szülők balhézni. Emellett persze elvárják hogy a pedagógus nevelje helyettük a gyereket. (nem vagyok pedagógus mielőtt ezzel jöttök) de teljesen megértem őket.
23-ra:
Erről csak az jut eszembe, hogy nemrég voltam óvodai értékelésen, ahol a gyerekemtől függetlenül az óvónő elmondta, milyen jó, hogy ebben a csoportban pont nincsen egy problémás gyerek sem, mert így nem azzal megy el az ideje és energiája, hogy fegyelmezzen, hanem lehet helyette foglalkozni ezerféle érdekes dologgal. És ennek a gyerekek a haszonélvezői!!!
Na ezért kéne a szülőknek megnevelniük a gyereküket, hogy az óvodában az érdekes és előbbre vivő dolgokkal foglalkozhassanak, ne fegyelmezéssel teljen el a nap!
Tudom, hogy ezzel kivételesen szerencsések vagyunk, pedig ez kéne legyen a megszokott és általános!
Alá írom 10-20 gyerekre nem egyszerű vigyázni (sőt,egyre se),de erre vállalkozik a pedagógus.Vagy tudja nyugodtan,tisztességgel végezni a munkáját,vagy imádkozzon,hogy nem egy olyan anyuka gyerekével cseszekszik mint amilyen én vagyok.
Én nem rángatom a gyereket,nem kiabálok vele,úgyhogy más se teheti meg.Ha gond van egy gyerekkel elég jelezni a szülőnek,mindenki elbeszélget a saját gyerekével ha kapja a vissza jelzést,hogy valami nem volt jó az oviban.
Nem vette fel a csizmát akár akkor se ha többször szólnak,akkor ha jön anyuka/apuka szépen szólnak.Pont.Nincs rángatas,nincs üvöltés,nincs megrázás,nincs semmi ami túl lépi a megengedett határokat.Saját gyerekeit mindenki nyugodtan úgy bántja,úgy rángatja nevelési célzattal ahogy akarja.
Egy ilyen helyen a minimum az,hogy ilyet nem tesznek meg,rengeteg gyerek jön különböző helyekről és nagyon nyomot tud hagyni egy gyerekben az,ha életében először egy idegen kezet emel rá.(addig él)
Elkényeztetett? Nem elkényeztetett,azért mert valamit nem akar megtenni.
Megkérdezették volna,hogy mondjuk miért nem akar csizmát venni.Melege van,zavarja a zokni,kényelmetlen a cipő,akármi elő fordulhat.
Nem kell azonnal "csináld vagy kapsz egyet" üzemmódba váltani.
Nem vitának szántam a kérdést, beszéltem a jelzett ovónővel és semmi olyanról nincs szó hogy a gyerekekre rá melegedne a kabát stb... Az eset a délutáni alvás után történt és a benti cipőjét nem akarta valami okból fel venni. Az ovónő elnézsét kért amiért megrántotta a pulcsijánál, nem igy akarta álítólag csak ahogy a fiam elment utánna nyúlt.
Amúgy hozzá teszem a fiam nincs elkényesztetve itthon is egyedül veszi fel teszi a helyére szótfogadó az oviban is azt mondták tündéri kisfiú. Szóval arra nem jöttünk rá akkor épp miért nem fogadott szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!