Óvodás kisgyereked ismeri Harry Pottert?
Nálunk már megtartották a farsangot és nagyon meglepődtem, hogy idén a HP volt a menő, a nem túl nagy csoportban 4 is volt belőle. Harry, Hermione...
Azt gondoltam, hogy leghamarabb 8-10 évesen jön képbe, hisz a könyv is 10 éves kortól ajánlott.
7,5 és 5 évesek a gyerekeim, mindketten ismerik, a nagy imádja is. Hedvig a neve és szokta mondani, hogy a bagolyról kapta a nevét (ez nem igaz, de jó sztori).
A nagy az első 3 filmet látta már, a többit még nem engedem neki (rég láttam őket, ezért most újra néztem, de elég sötétnek találtam, úgyhogy előbb majd olvasni fogja, nem nézni 2-3 év múlva).
A kisebb az első kettőt látta, de nem ragadt le előtte. Ha elfogynak az aktuális könyveink, akkor elkezdem olvasni nekik. Egyébként a nagy Hermione lesz farsangkor.
Oviban dolgozom, ismerik a gyerekek, de a többség nem látta, csak a boltban találkozott vele.
Karácsonykor olvastuk Rowling Karácsonyi malac című könyvét, csak ajánlani tudom. Fantasztikus világot teremtett megint az írónő.
Szerintem egyáltalán nem való ilyen kicsiknek, de 5-6 évesnek sem. Volt néhány része ami engem is megijesztett anno, főleg a harmadik résztől.
8-9 évesen engedtém az első részeket.
Szerintem 11 éves korban a legjobb elkezdeni olvasni a könyveket, hisz a főszereplők is így kezdik.
A filmeken is rajta van a 12-es karika, de mind tudjuk, hogy ez teljes mértékben gyerek függő. Van olyan akinek rémálmai lesznek attól, ha látja Voldemortot Mógus tarkóján, más még csak meg sem ijed.
Személy szerint oviban én még nem ajánlanám, de a szülőnek kell látnia milyen ingerküszöbbel rendelkezik a gyerek.
A filmeket oviban még biztos nem nézették végig velük, de mostanra a kicsi korosztály számára is kikerülhetetlen lett nagytesó nélkül is. Tele van ruhákkal a pepco, a h&m, sulis cuccokkal, táskákkal, kulacsokkal, plüssökkel, társasokkal a tesco-auchan-spar, mindenhol kispárnák, aldiban lidlben is mindig van valami pokróc vagy ágynemű huzat, rossmannban éjjeli fény, vannak adventi naptárak… ugyan úgy felfigyelnek rá mint pl én is kiszúrom a mancs őrjáratot anélkül, hogy valaha egyetlen részt is láttam volna belőle.
A varázsló babák meg menőbbek mint a barbie babák, szerintem csak ilyesmi szinten ismerik, max a szülők nagyvonalakban elmesélték a varázsló iskolát, hogy át tudnak változni pl macskává, repülnek seprűn, baglyok hozzák viszik a postát, a kicsiknek meg fantasztikus képzelőerejük van ehhez.
Fejlesztőpedagógusként dolgozom oviban, az egyik foglalkozáson egy kislány megsértődött, mert nem az történt, amit ő szeretett volna, sírni kezdett, erre egy társa: Jaj, ne, hisztis Mirtill!
Ezek szerint ő ismeri, nem csak a boltban szereplő apróságokról, hanem tényleg ismeri a történetet. Ezt nem feltétlen tartom jónak, még nem nekik való, de azért magamban jót nevettem a szituáción.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!