Jogos, hogy az anyuka még mindig ezen kattog?
Figyelt kérdés
Még augusztus legvégén az óvodában volt pár napos beszoktatás (mini csoport). Az egyik napon a lányom összeveszett egy másik kislánnyal és megkarmolta az arcát. Persze a következő héten, amikor találkoztam anyukával, panaszkodott, hogy milyen csúnya a sérülés. Bocsánat kérés és elbeszélgetés is volt. Ma megint ott volt az óvodánál az anyuka, aki másik anyukának mutatta a kislány arcát, hogy még mindig látszik. Ez így szerintetek normális volt az ő részéről? Én meg tök kellemetlenül álltam ott. Elhiszem, hogy ki akadt, de azóta vagy 3 hónap eltelt. Ti mit gondoltok az esetről, jártatok hasonló cipőben, akár a másik anyuka, akár az én részemről? Hogyan kezeljem ezt a továbbiakban? Azóta úgy néz rám, mint a véres rongyra. Nem szeretnék emiatt egyik szülővel sem rosszban lenni, de így hogy mások előtt így állít be? Jogos volt a részéről és megérdemeltem? Már tényleg nem tudok mit gondolni. Az egyik barátnőm fia bölcsődés, azt mondta ott az ilyen esetek mindennaposak, mégsem csinálnak a szülők ebből ilyen patáliát. Ennyivel másabb a bölcsőde? Pedig ez mini csoport, sokan még a 3 évet sem töltötték be. Bocsánat, ha hosszú voltam, csak gondoltam, minden részlet számít és kissé rossz hangulatban vagyok emiatt.2021. nov. 23. 20:44
31/37 anonim válasza:
De most akkor meg te lettél a szuperanyu, mert azok fölött állsz, akik nem úgy gondolkodnak, mint te? Bocs, hogy nálunk a tetteknek következményei vannak. Másnál meg sajnos nem. Ha már bűntudat, szerinted nem emiatt a hozzáállás miatt van ennyi kis szörnyeteg? Mert szerintem de.
32/37 anonim válasza:
"Amúgy én nem akadtam ki, hogy megütötte, megharapta a lányomat a másik kisgyerek. Ilyenek a gyerekek"
Nem, nem ilyenek a gyerekek, hanem ilyenek a nem megfelelően nevelt gyerekek.
Fordítva ülsz a lovon.
Nem ez a helyes viselkedés.
Nem szabad elnézni egyetlen korosztálynak sem, mert soha nem tanulja meg.
Nem úgy működik a világ, hogy X éves korig hagyjuk, utána pedig nem.
33/37 A kérdező kommentje:
32-es: sajnos még mindig nem találtam a válaszodban tanácsot, mit érdemes ilyen esetben csinálni. Mi a helyes viselkedés? Amúgy azt hol írtam, hogy elnézem, hogy így viselkedik?
2021. nov. 24. 18:02
34/37 anonim válasza:
Olvass vissza, kaptál tanácsot. Többen leírták, hogy hogyan kezelték a helyzetet következetességgel.
35/37 A kérdező kommentje:
Azért is vissza olvastam a válaszokat, de őszintén szólva egy jó tanácsot sem láttam. Illetve de, hogy keressek megfelelő szakkönyvet evvel kapcsolatban. Hát jó. Meg hogy fojtsam el csírájában, oké, de hogyan? Konkrét megoldások érdekelnek, ilyen szavakkal és kifejezésekkel én is könnyen dobálózok.
2021. nov. 24. 19:34
36/37 anonim válasza:
A könyvet én írtam, de nem szakkönyvre gondoltam, hanem ami a gyereknek szól a témáról az ő szintjén. Ha esetleg a lányod szereti a Barátnőm bori sorozatot, annak is van olyan könyve, hogy Bori mérges. Sziasztok érzelmek másik kedvenc nálunk. De tényleg rengeteg van a témában, ezek jutottak eszembe fejből.
37/37 anonim válasza:
Nem én írtam, de ott volt a konkrét tanács: ki kell emelni az adott helyzetből, akar ugy, hogy veget kell vetni a találkozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!