Jogos, hogy az anyuka még mindig ezen kattog?
ha három hónap múlva is látszik, akkor az elég mély sérülés, márpedig ilyen mélyen "felszántani" egy arcot rövid körmökkel lehetetlen, csak ha hagytad neki hosszabbra nőni. ebben a korban a véletlen karmolások, egyebek miatt is extrán ügyelni kell a körmökre, nem engedném olyan karmokkal közösségbe a gyerket, amivel gyakorlatilag kikaparhatja a másik mind a hét hámrétegét. Ebben vagy hibás, a többiben nyilván nem. Nekem senki nem magyarázza, hogy egy helyesen levágott, gömbölyően kerekített, ápolt körömmel ilyen sérülést lehet okozni.
Nekem munkám miatt mindig ilyen rövid, most tettem egy próbát, de bármilyen erővel karmolásztam az arcom vele, semmi nyoma nem maradt, no nem mintha e nélkül nem tudtam volna mindenzt.
"De akkor sem értem, az a kislány például nem járt játszótérre, nem találkozott más gyerekekkel?"
Nálatok a játszótéren verik, karmolásszák egymást a gyerekek?? Vagy mit kellett volna megtapasztalnia?
6 éves a nagyobb gyerekem. Soha az életben nem érte semmi fizikai atrocitás se a játszón, se az oviban.
Tény: a bölcsi kimaradt.
De most belém ültettétek a "frászt". 🙈
A kisebb most kezd majd a bölcsit. Nincs tapasztalata se karmolassal, se harapással. Itthon persze civakodnak, veszekednek, de az erőszakot sose pártoltam. Mivel testvére van, sokkal szociálisabb is, ismeri a konfliktuskezelés erőszakmentes módjait. Erre vademberek közé kerül majd vajon?
Az enyém 4 éves, de őt sem érte még komoly fizikai atrocitás. Oviban az egyik kislány saját szavaival élve "megcsapta" ebédnél, ami többször előfordul, óvónő is megemlítette, szétültették őket. Anyukát korábbról is ismerem játszótérről, gyerekek is ismerték már egymást ovi előtt, de valamiért nem jönnek ki :) Mondtam neki, hogy a lányom azt mondta, a gyerekének "valami baj van a testével, mert folyton csapkod". Jót nevettünk mindketten. Van egy 2 éves kistesónk is, nem tűrjük meg itthon az egymás verését, sikítoznak egymással rendesen, ha az egyik elvesz a másiktól valamit, de nem engedem, hogy bármelyik üsse-karmolja a másikat.
3 hónapig látszó arckarmolás miatt én sem lennék boldog, de nem hajtogatnám fel hónapokkal később mindenki előtt.
Egyébként nagyon sok könyv van, ami a konfliktuskezelésről szól ennek a korosztálynak, könyvtárban biztosan tudnak segíteni, ha otthon is probléma, hogy bántja a tesóját.
"Ahogy te se vagy szuper women attól hogy nálatok ez kimaradt. Örülj neki"
Nem kimaradt, hanem csírájában elfojtottam. Ugyanúgy megtanulta, mint a te gyereked. Bölcsis korban már eszébe se jutott. A testvérnél ugyanúgy.
De aki szerint az normális, hogy a játszótéren, ahol ott van a szülő, is normális a bántalmazás és nem lép közbe, nem reagál, annak a gyereke nem fogja bölcsire megtanulni.
"Talán térdepelnem kellene előtte bocsánat kérés gyanánt, vagy vegyek nekik egy karton kenőcsöt?"
Nem, de ne pörögj már ezen. Arról beszél mással, amiről és ahogyan akár és nem kötelező jóban lennetek... Ennyi. Engedd el és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!