Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogos, hogy az anyuka még...

Jogos, hogy az anyuka még mindig ezen kattog?

Figyelt kérdés
Még augusztus legvégén az óvodában volt pár napos beszoktatás (mini csoport). Az egyik napon a lányom összeveszett egy másik kislánnyal és megkarmolta az arcát. Persze a következő héten, amikor találkoztam anyukával, panaszkodott, hogy milyen csúnya a sérülés. Bocsánat kérés és elbeszélgetés is volt. Ma megint ott volt az óvodánál az anyuka, aki másik anyukának mutatta a kislány arcát, hogy még mindig látszik. Ez így szerintetek normális volt az ő részéről? Én meg tök kellemetlenül álltam ott. Elhiszem, hogy ki akadt, de azóta vagy 3 hónap eltelt. Ti mit gondoltok az esetről, jártatok hasonló cipőben, akár a másik anyuka, akár az én részemről? Hogyan kezeljem ezt a továbbiakban? Azóta úgy néz rám, mint a véres rongyra. Nem szeretnék emiatt egyik szülővel sem rosszban lenni, de így hogy mások előtt így állít be? Jogos volt a részéről és megérdemeltem? Már tényleg nem tudok mit gondolni. Az egyik barátnőm fia bölcsődés, azt mondta ott az ilyen esetek mindennaposak, mégsem csinálnak a szülők ebből ilyen patáliát. Ennyivel másabb a bölcsőde? Pedig ez mini csoport, sokan még a 3 évet sem töltötték be. Bocsánat, ha hosszú voltam, csak gondoltam, minden részlet számít és kissé rossz hangulatban vagyok emiatt.

2021. nov. 23. 20:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
31%
Nekem is az a furcsa, hogy 3 honap alatt nem gyogyult meg. Nem vagyok egy sarkany, de engem is bantana.
2021. nov. 24. 06:04
 12/37 anonim ***** válasza:
43%

ha három hónap múlva is látszik, akkor az elég mély sérülés, márpedig ilyen mélyen "felszántani" egy arcot rövid körmökkel lehetetlen, csak ha hagytad neki hosszabbra nőni. ebben a korban a véletlen karmolások, egyebek miatt is extrán ügyelni kell a körmökre, nem engedném olyan karmokkal közösségbe a gyerket, amivel gyakorlatilag kikaparhatja a másik mind a hét hámrétegét. Ebben vagy hibás, a többiben nyilván nem. Nekem senki nem magyarázza, hogy egy helyesen levágott, gömbölyően kerekített, ápolt körömmel ilyen sérülést lehet okozni.

Nekem munkám miatt mindig ilyen rövid, most tettem egy próbát, de bármilyen erővel karmolásztam az arcom vele, semmi nyoma nem maradt, no nem mintha e nélkül nem tudtam volna mindenzt.

2021. nov. 24. 06:25
 13/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Van egy 10 hónapos kisöccse, kb két hete az ő arcát is megkarmolta két helyen, nagyon csúnya volt. Azóta szinte semmi nem látszik belőle, fokozatosan tűnik el, nem kentem semmivel. Azért furcsa, hogy a kislány arcán még mindig látszik, semmivel sem volt durvább a karmolás, sőt! Amúgy nem láttam pont az arcát, amikor mutatta a másik anyukának. Csak beszélgetés folyt több szülő közt a gyerekek közti bántalmazásról, ő távolabb volt, de mintha vérszemet kapott volna, megjelent a kislánya és rögtön oda pofátlankodott, hogy ez meg ez történt. Szóval ő nem is volt részese a beszélgetésnek. Amúgy az eset kb 3 hónapja történt, még annyi sincs. A lányom meg akkor volt 2,5 éves. Talán térdepelnem kellene előtte bocsánat kérés gyanánt, vagy vegyek nekik egy karton kenőcsöt? Persze sajnáltam és bántott a dolog, de mégis mit lehet még tenni? Amikor mondta a barátnőm, hogy sokszor az ő fia is kék-zöld foltokkal megy haza a bölcsiből, és nem szól soha egy anyukának sem, gondoltam ez itt is megállja így a helyét. Sok olyan gyerek van, aki nem járt előtte bölcsibe, így nincs benne a dolgokban sem a gyerek, sem a szülő. De akkor sem értem, az a kislány például nem járt játszótérre, nem találkozott más gyerekekkel? Olyan mintha burokban nevelnék, hogy mindentől óvni kell.
2021. nov. 24. 07:29
 14/37 anonim ***** válasza:
46%
Túféltő helikopter szülő
2021. nov. 24. 07:35
 15/37 anonim ***** válasza:
47%

"De akkor sem értem, az a kislány például nem járt játszótérre, nem találkozott más gyerekekkel?"

Nálatok a játszótéren verik, karmolásszák egymást a gyerekek?? Vagy mit kellett volna megtapasztalnia?

6 éves a nagyobb gyerekem. Soha az életben nem érte semmi fizikai atrocitás se a játszón, se az oviban.

Tény: a bölcsi kimaradt.

De most belém ültettétek a "frászt". 🙈

A kisebb most kezd majd a bölcsit. Nincs tapasztalata se karmolassal, se harapással. Itthon persze civakodnak, veszekednek, de az erőszakot sose pártoltam. Mivel testvére van, sokkal szociálisabb is, ismeri a konfliktuskezelés erőszakmentes módjait. Erre vademberek közé kerül majd vajon?

2021. nov. 24. 09:20
 16/37 anonim ***** válasza:
65%
15 Attól mert van agresszivitás egy gyerekben még nem vadállat. Nálunk is volt ilyen időszak. Igaz nem csikart csak csapkodott meg lökdösődött. Folyamatosan a fenekében voltam, megfogtam a kezét ha elkezdte volna, 100szor elmondtam nem szabad... Stb. Megtanulta, abba hagyta. De nyilván volt olyan hogy későn kaptam oda. Ha bölcsis lett volna már akkor meg nem is figyeli így senki. De nem gondolom hogy vadállat lenne vagy én szar anya. Ahogy te se vagy szuper women attól hogy nálatok ez kimaradt. Örülj neki
2021. nov. 24. 12:02
 17/37 anonim ***** válasza:
76%

Az enyém 4 éves, de őt sem érte még komoly fizikai atrocitás. Oviban az egyik kislány saját szavaival élve "megcsapta" ebédnél, ami többször előfordul, óvónő is megemlítette, szétültették őket. Anyukát korábbról is ismerem játszótérről, gyerekek is ismerték már egymást ovi előtt, de valamiért nem jönnek ki :) Mondtam neki, hogy a lányom azt mondta, a gyerekének "valami baj van a testével, mert folyton csapkod". Jót nevettünk mindketten. Van egy 2 éves kistesónk is, nem tűrjük meg itthon az egymás verését, sikítoznak egymással rendesen, ha az egyik elvesz a másiktól valamit, de nem engedem, hogy bármelyik üsse-karmolja a másikat.

3 hónapig látszó arckarmolás miatt én sem lennék boldog, de nem hajtogatnám fel hónapokkal később mindenki előtt.

Egyébként nagyon sok könyv van, ami a konfliktuskezelésről szól ennek a korosztálynak, könyvtárban biztosan tudnak segíteni, ha otthon is probléma, hogy bántja a tesóját.

2021. nov. 24. 12:04
 18/37 anonim ***** válasza:
36%

"Ahogy te se vagy szuper women attól hogy nálatok ez kimaradt. Örülj neki"

Nem kimaradt, hanem csírájában elfojtottam. Ugyanúgy megtanulta, mint a te gyereked. Bölcsis korban már eszébe se jutott. A testvérnél ugyanúgy.

De aki szerint az normális, hogy a játszótéren, ahol ott van a szülő, is normális a bántalmazás és nem lép közbe, nem reagál, annak a gyereke nem fogja bölcsire megtanulni.

2021. nov. 24. 12:54
 19/37 anonim ***** válasza:
20%

"Talán térdepelnem kellene előtte bocsánat kérés gyanánt, vagy vegyek nekik egy karton kenőcsöt?"

Nem, de ne pörögj már ezen. Arról beszél mással, amiről és ahogyan akár és nem kötelező jóban lennetek... Ennyi. Engedd el és kész.

2021. nov. 24. 13:02
 20/37 anonim ***** válasza:
29%
Nálunk gyakran van a fiam együtt az unokatesókkal. 5 és 3 évesek, az enyém 2 és fél. Van, hogy megy a csihipuhi, de olyan biztos, hogy nincs, ami hónapokig látszik. Akkor nyilván lazítana bármelyikünk a találkozásokon. Pedig ezek rokon gyerekek. Idegentől semennyire sem tolerálnám és igenis szóvá tenném. Azért micsoda dolog már ez, nem kell ennyire önérzeteskedni, hanem belegondolni, hogy te mit éreznél ha a tiédnek lenne az arcán a nyoma hónapokkal később is. Ne már még neked álljon feljebb.
2021. nov. 24. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!