Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogos, hogy az anyuka még...

Jogos, hogy az anyuka még mindig ezen kattog?

Figyelt kérdés
Még augusztus legvégén az óvodában volt pár napos beszoktatás (mini csoport). Az egyik napon a lányom összeveszett egy másik kislánnyal és megkarmolta az arcát. Persze a következő héten, amikor találkoztam anyukával, panaszkodott, hogy milyen csúnya a sérülés. Bocsánat kérés és elbeszélgetés is volt. Ma megint ott volt az óvodánál az anyuka, aki másik anyukának mutatta a kislány arcát, hogy még mindig látszik. Ez így szerintetek normális volt az ő részéről? Én meg tök kellemetlenül álltam ott. Elhiszem, hogy ki akadt, de azóta vagy 3 hónap eltelt. Ti mit gondoltok az esetről, jártatok hasonló cipőben, akár a másik anyuka, akár az én részemről? Hogyan kezeljem ezt a továbbiakban? Azóta úgy néz rám, mint a véres rongyra. Nem szeretnék emiatt egyik szülővel sem rosszban lenni, de így hogy mások előtt így állít be? Jogos volt a részéről és megérdemeltem? Már tényleg nem tudok mit gondolni. Az egyik barátnőm fia bölcsődés, azt mondta ott az ilyen esetek mindennaposak, mégsem csinálnak a szülők ebből ilyen patáliát. Ennyivel másabb a bölcsőde? Pedig ez mini csoport, sokan még a 3 évet sem töltötték be. Bocsánat, ha hosszú voltam, csak gondoltam, minden részlet számít és kissé rossz hangulatban vagyok emiatt.

2021. nov. 23. 20:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy meg szoktasd le a karmolásról, főleg arcon. Kistesót is, szép. Most lehet lepontozni, de ugyan neveljed már légyszi, mielőtt más teszi helyre, vagy egy nagyobb gyerek borít rajta egyet az ilyenekért. Mert akkor meg te fogod kb ugyanígy felfújni magad. Anyukának a sajátja a fontosabb, nem a ti lelkivilágotok. És akárhogy is nézzük, a tiéd bántotta az övét.
2021. nov. 24. 13:21
 22/37 A kérdező kommentje:
Hú, megjöttek a szuper anyák... Vhogy várható volt... Amúgy bölcsődében simán előfordul atrocitás, aki úgy tudja, nincs ilyen, annak a gyereke vagy nem volt bölcsis, vagy nem tájékoztatják róla. Esetleg szerencsés. Örülök, hogy vannak ilyen szerencsés anyukák, tényleg, de amíg nem tapasztalsz ilyent a környezetedben, fogalmad sincs róla milyen rossz ez a két érintettnek. A lányomnak van ugyanannyi idős kis barátja, rendszeresen össze járunk már baba koruk óta, mégis sokszor püfölik egymást, soha nem utáltuk meg egymást emiatt. Pedig volt ütés, harapás, ellökés mindegyikük részéről. Most tényleg van olyan gyerek, aki még életében nem csinált semmi rosszat a másikkal? Főleg ebben a korban? Köszönöm, hogy bűntudatod keltettek bennem páran, hogy sz..r anya vagyok, evvel minden probléma meg lesz oldva, a kislány sebe is azonnal elmúlik, a lányom kis angyal lesz, soha nem fog senkihez hozzá érni... Amúgy beszéltem erről a védőnővel is, nem veszem félvállról a dolgot, a megoldáson vagyunk, de lehet csak az idő fog segíteni. Köszönöm, akik hasznos választ adtak, és hogy nem rúgtak belém jobban. Sajnos olyan ember vagyok, aki mindent a lelkére vesz, ezért kattogok ezen és bánt a dolog, ezért nem tudom elengedni. És ezért vagyok tanácstalan, mert nem tudom, mit lehetne tenni, hogy mindenkinek jó legyen. Bocs, hogy nem vagyok szuper anya...
2021. nov. 24. 14:07
 23/37 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy a másik anyuka is nagyon a lelkére vette, hogy hónapok óta ott a nyoma. Az is neked fájjon már, légyszi, hiszen úgy tűnik, hogy te vagy az áldozat. A szuperanyuk meg csak annyit mondtak, hogy ez zéró toleranciás dolog a sajátjuktól, de másétól is. Szörnyű, tényleg. Senki nem mondta, hogy nem volt ilyen, vagy az övé nem próbálkozott. Ugyanígy drámáznál, mint a másik anyja.
2021. nov. 24. 14:16
 24/37 anonim ***** válasza:
32%

Szuper anyu is megmondta. Csírájában el kell folytatni 😂😂 Nem tudom amúgy annál többet amit megtettem mit csinálhattam volna amúgy. Mondjuk eltörhettem vagy leköthettem volna a kezét. Akkor tuti nem nyúl hozzá senkihez.

Nem tudom amúgy. Összejárunk pár anyukával. 1 kisfiú van a társaságban akinek nem volt annyira meg (de neki is volt csapkodás) ez az időszak. Ő amúgy is olyan kis szende, magának való. DE SOHA nem balhéztunk, problémáztunk ha valami történt. Persze a gyereket rendre utasítottuk, elnézést kértünk és ennyi. El volt rendezve. Volt lökés, csapás, harapás is. Egyik se halt bele és azóta is összejárunk

2021. nov. 24. 14:17
 25/37 anonim ***** válasza:
32%
Senki nem azt mondta itt, hogy tolerálja ezt a gyereknek. Szimplán azt hogy bármennyire figyelünk, lehet belőle baj. Persze csak ha van gyerek társaságba. Megvan!!! Be kell zárni a gyereket a házba 😂😂😂
2021. nov. 24. 14:20
 26/37 anonim ***** válasza:
57%
De persze, hogy próbálkozik, persze, hogy rendre utasítod. Más is csak ennyit mondott. Meg azt, hogy attól még eshet a másik anyukának szarul, hogy ott a nyoma még mindig. Legalább ugyanolyan joga van kiakadva lenni ezen, mint a kérdezőnek kiakadni, hogy hogy meri felemlegetni. Úgy, bzeg, hogy nem a tiéd arcán van ott még mindig. De ki lehet próbálni, hogy milyen. Akkor lehet, hogy máshogy nyilatkozna itt pár anyuka, aki elbagatelizálja azt is, hogy ezek után a tesó is ki van marva.
2021. nov. 24. 14:51
 27/37 anonim ***** válasza:
63%

"rendszeresen össze járunk már baba koruk óta, mégis sokszor püfölik egymást, soha nem utáltuk meg egymást emiatt"

Hanem végig néztétek?

"Pedig volt ütés, harapás, ellökés mindegyikük részéről."

És hagytátok újra és újra, ahelyett hogy kiemeltétek volna a helyzetből és megtanítottad volna, hogy ha így viselkedik, hazamentek, nem mentek újra.

Nem, hanem hagytátok újra és újra, mert a "gyerekek ilyenek"?

"Most tényleg van olyan gyerek, aki még életében nem csinált semmi rosszat a másikkal?"

Nincs, viszont ép értelmű szülő nem legyint rá, nem hagyja annyiban és végképp nem röhögcsél a padon, hogy "jaj, már megint verik egymást",

hanem közbelép és tanít

ÉS

akkor nem a verekedés lesz a minta, amit tovább visz a gyerek a bölcsibe, oviba.

2021. nov. 24. 14:59
 28/37 anonim ***** válasza:
54%
24: lehet itt tényleg számít az, van-e otthon korban közeli testvér. Ti összejártatok néha, elő-előfordult, elnéztétek. Ha én igenis nem fojtom el csírájában és nem lesz zéró tolerancia az egymás fizikai bántalmazásával kapcsolatban itthon, akkor naponta karmolnák szét egymás arcát, mert kikapja az egyik a másik kezéből a játékot, nem akar részt venni abban a játékban, amiben a másik szeretné, stb. Ahol több gyerek van, tucatszámra fordulnak elő ilyen konfliktusok, nem lehet elmenni amellett, hogy megtanítsd nekik, hogy lehet a frusztrációnkat kiadni, és hogyan nem. Kötve hiszem, hogy attól szuperanyu lennék, hogy nem hagyom, hogy a gyerekeim bántsák egymást legyintve egyet, hogy gyerekek, előfordul.
2021. nov. 24. 15:37
 29/37 A kérdező kommentje:
Igen, végig néztük szülők ahogy a gyerekeink verekednek, tök jó volt 🤣 Hogy jutott vkinek ilyen eszébe? Persze hogy rájuk szóltunk, Istenem... De mindenki magából indul ki. Amúgy én nem akadtam ki, hogy megütötte, megharapta a lányomat a másik kisgyerek. Ilyenek a gyerekek, ennél nagyobb tragédiák is fognak velük történni. Benne van a pakliban, hogy egyszer az én lányom is kap olyan sérülést, aminek sokáig meg lesz a helye. De vmilyen szinte meg fogja érdemelni. A balhéhoz kettő ember kell legalább, azt sem tudja senki, pontosan min vesztek össze, ki kezdte egyáltalán. Az is lehet, hogy a másik kislány. De igazából mindegy, már megtörtént és ha ez jó az anyukának, őrlődjön ebben egész életében. Én próbálok ezen változtatni, de ennél többet nem tehetek. Menjek vissza az időben? Szuper anyukák akkor lennétek igazán, ha legalább egy jó tanácsot adnátok. Csak sajnos eddig a fikázást kaptam. Ha bűntudatot akartatok bennem kelteni, örülhetettek, sikerült. Köszönöm!
2021. nov. 24. 16:05
 30/37 anonim ***** válasza:
83%
Rájuk szóltatok, de volt részükre bármilyen következménye? Nem kell őrlődni, se visszamenni az időben, de tényleg lehet a saját gyerekedben is látni a hibát, és hangsúlyt fektetni arra, hogy megtanítsd más módon kezelni a konfliktusait. Nem egyszeri alkalom lesz, nincs varázsütésre rögtön megoldást hozó módszer, de előbb-utóbb beérik. Még nincs 1 éves a kistesó nálatok, a buli ilyen szempontból még csak ezután indul majd...
2021. nov. 24. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!