Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van itt olyan aki csak utolsó...

Van itt olyan aki csak utolsó 1 évben vitte a gyerekét óvodába? Volt valami hátránya ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 11. 10:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi hogy le írtad tényleg nem hangzik rosszul 😊. Jobban hangzik minthogy a gyerek haza megy iskola után az üres házba, vagy utcát rója a környék rossz gyerekeivel .
2021. nov. 11. 16:44
 12/19 anonim ***** válasza:
40%
Kedves 10-es. Melyik ez a Facebook csoport? Érdekelne :) nagyon jól hangzik amit le írtál. Sajnos a mai világban nagyon sok a gonosz gyerek....annyi gyerek lesz depressziós stb. mert bántják őket...a legrosszabbat már le sem írom...Engem ezért érdekelne ez a magán tanuló dolog.
2021. nov. 12. 13:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Úgy tudom Magyarországon megszűnt a mágántanuló státusz
2021. nov. 12. 14:51
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

2015 óta igen kivételes esetben lehet halasztást kapni 5 éves korig, mert alapjáraton sajnos kötelezővé tették 3 éves kortól, ami szakmailag indokolatlan, hiszen egyénhez kellene igazítani az ovikezdést, sőt, a túlnyomó többségnek nem tesz jót semmiféle gyermekközösség 4 éves kor előtt, addig a szocializáció fő színtere a család kell legyen (az ovi és bölcsi remek az esetben 4 éves kor előtt is, ha munkába jár a szülő és így nincs aki vigyázzon a gyermekére).

Feljeszteni elegendő 4 éves kortól a gyermekeket, és az első években szinte kizárólag indirekt módszerekkel. Egyébként az ideális kezdés is a 4. életév a többség számára.

Ellenben nyilván érdemes óvodát váltani, ha az ottani pedagógusokról egyértelműen rossz a tapasztalatod.

2021. nov. 13. 16:20
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
14-es, le vagy maradva. 2018-ban lehetett utoljára 5 éves korig felmentést kérni. Azóta kivételes esetben is csak 4 éves korig.
2021. nov. 13. 17:31
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
Én eredetileg minél kevesebbet akartam a gyerekeimet oviba járatni, de amikor elérkezett az ideje úgy láttam mégis jót tenne nekik elkezdeni időben. A szocializálódás miatt fontos, nem csak a fejlesztő foglalkozások miatt. De ez egyénenként változó, alapvetően az otthonmaradás híve vagyok.
2021. nov. 16. 01:54
 17/19 gekkó130403 válasza:
74%
Mi is a jarvany miatt alig jarattuk oviba a gyereket, de itthon rengeteget foglalkozunk vele. Amikor ugy iteljuk meg, hogy kicsi a kockazat es kozossegben van, semmi jele nincs, hogy maskeppen viselkedne, mint a jarvany elott a bolcsis kozossegben, vagy abban a par honapban az oviban, amikor ment. Jol erzi magat, nem hianyolja az ovit, de amikor megy, szereti, csak a sok szabalyt tartja foloslegesnek. Az utolso evet viszont mar valoszinuleg vegig fogja jarni szerencsere, igy azt is megtanulja remenyeim szerint, hogy milyen az, amikor hosszu idon at menni kell es meg nem iskola, ahol mas feladatok is vannak. De valoszinuleg ovodafuggo, csaladfuggo es gyerekfuggo ez az egesz helyzet. En nem itelek el semmit, ahol a szulo a legjobbat akarja a gyerekenek, mert nem latok bele a helyzetukbe, eletukbe. Mindennek van elonye, hatranya, es ha a szulo a legjobbat adja, ami tole telik, akkor valoszinuleg tul nagy kart nem okoz. Vegulis elmeletileg o ismeri legjobban a sajat gyereket.
2021. nov. 16. 08:10
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

A facebook csoport megszűnt, a hozzá kapcsolòdò nyilvànos oldal maradt meg, megvàltozott nèvvel

[link]

2021. nov. 16. 10:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen 18-ban sok szabály változott. Ma már nem lehet csak 1 évet, mert úgy szeretnéd.
2021. dec. 17. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!