Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van itt olyan aki csak utolsó...

Van itt olyan aki csak utolsó 1 évben vitte a gyerekét óvodába? Volt valami hátránya ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 11. 10:02
1 2
 1/19 anonim válasza:
70%
hát igaz gyerek vagyok de engem az utolso 1 évben vittek oviba, igazabol semmi hatrany nem volt se a szüleimnek se nekem, talan a beilleszkedes volt a nehezebb mert csak en voltam uj es hat eleinte sokszor kikozositettek, de aztán már játszottak velem, és még most is tartom párral a kapcsolatot
2021. nov. 11. 10:08
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszi ,hogy le írtad mindenképp haszon a válaszod .😊
2021. nov. 11. 10:12
 3/19 anonim ***** válasza:
96%

Csak régen lehetett, ma már nem teheted meg.

Legkésőbb 4 éves korig lehet halasztást kérni. Pár éve még lehetett 5-ig, de szigorítottak

2021. nov. 11. 10:42
 4/19 anonim ***** válasza:
22%
Èn nem Magyarorszagon lakom, egyàltalan nem jàrt òvodàba a gyerekem, iskolàba sem jàr. Nem làtom hàtrànyàt, nyitott az emberek felè, minden korosztallyal tud kommunikàlni.
2021. nov. 11. 10:57
 5/19 A kérdező kommentje:

Gyerekem retteg, mindennap sír pedig csak délig van .

Megjegyzem én sem szerettem, az óvónők mogorvák voltak ha vertek a gyerekek nem csináltak semmit ,ha anyám szóvá tette miután elment ócsárolták anyám direkt előttem .Teljes terror volt, a gyerekek nem játszottak velem .

Most pedig az én gyerekem sír minden nap ,hogy nem szereti fél ott lenni .

2021. nov. 11. 11:07
 6/19 A kérdező kommentje:
Utolsó megkérdezhetem,hogy miért nem járt sem oviba sem iskolába ?
2021. nov. 11. 11:08
 7/19 anonim ***** válasza:
92%

Én is csak az utolsó egy évet jártam, mert anyámnak így volt kényelmes. Ő sem foglalkozott velem, mai napig a saját kis világomban vagyok jól el.

Nyitott vagyok a felszínen, még is nehezen illeszkedem be. Szorongó vagyok.

2021. nov. 11. 11:12
 8/19 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ezen nem múlik semmi, semmilyen irányba.

Ilyenkor mindig anyukám példáját szoktam elmesélni, aki igaz, 60 évvel ezelőtt, de csak néhány hónapig járt oviba, annyira kikészült tőle. Onnantól a nyugdíjas nagymamája vigyázott rá, gyerektársasága semmi nem volt, néha átjártak a szomszéd öregasszonyokhoz, ez volt a szociális élet. :) Amikor iskolába került, egyből a társaság középpontja lett, és ez azóta is így maradt, iszonyú aktív, rengeteg barátnője van, ahova megy, mindenhol azonnal felatalálja magát. Semmi baja nem lett attól, hogy közel 7 éves koráig otthon nevelkedett.

Én inkább azt gondolom, hogy nincs mindenkire egységesen ráhúzható recept, valakinek jó a korai szocializáció, valakinek nem. De én is úgy tudom, hogy jelenleg ezt legfeljebb 4 éves korig lehet húzni.

2021. nov. 11. 12:12
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi jó volt olvasni .😊
2021. nov. 11. 15:09
 10/19 anonim ***** válasza:
29%

Mèg kisbaba volt a gyerekem, mikor egy gyerek tèmàjù facebook csoportban több szülő is emlìtette, hogy magàntanulò a gyereke. Jelentkeztem a facebook csoportjukba, es nagyon tetszett, hogy a gyerek èrdeklődèsèt, termèszetes fejlődèsi ritmusàt követik. Több ideje van egymàsra a csalàdnak. Szerintem termèszetellenes egykorú, de màs èrdeklődèi körű, màs-màs fejlődèsi szinten levő embereket egy csoportba kènyszerìteni. Egy magàntanulò minden korosztàllyal èrintkezhet, ès többfèle tàsadalmi osztàllyal, ìgy többfèle embert megismer. Ha valamiben gyorsabban vagy lassabban fejlődik, akkor nem fogjàk visszahùzni, vagy butànak bèlyegezni.

Nekem szemèly szerint nagyon rossz èlmènyeim voltak az iskolàban. Iszonyatosan kimerített, hiàba voltam az elejèn kitűnő tanulò, ès hiaba voltak kiemelkedő kèpessègeim par tèren. Iskolavàltas nem tudtam kibontakozni, annyira stresszes voltam. A legfőbb ,,bully" a tanàr kedvence volt, ès hìres ember gyereke, szabadon tombolhatott. Ilyen èlmènyeket nem szerettem volna a gyerekemnek.

Így belevàgtunk az otthontanulasba, ès mindig van, ami a gyerekemet èrdekli, ès szeret benne elmèlyülni. A korosztàlyàhoz kèpest lassabban fejlődött a finommotorikàja, itthon nem baj, iskloàban lemaradt volna. Sokat megyünk jàtszòhàzba, otthontanulòs klubba, szabad levegőn sètàlni. Ìgy pont annyi gyerektàrsasàg jut neki, amennyire igènye van. Előfordul, hogy nincs kedve màsokkal, vagy egy bizonyos gyerekkel jàtszani, jò, hogg kivàlaszthatja magànak a tàrsasàgàt. Mivel sokat vagyunk kint, a termèszetismeretet terepmunka formàban tanulja. Mivel az időnk kötetlen, akkor tudunk mùzeumba menni, mikor a szokasosnàl kisebb a tömeg, ès tudunk olyankor utazni, mikor nincsenek az egekben a repülőjegyek, van időnk vonatozni is, ha nem túl nagy az àrkülönbsèg.

Nagyon nagy előny az is, hogy magànak vàlaszthatja meg a ruhàit. Felènk egyenruhàs iskolàk vannak, ès rànèzèsre is latszim milyen kènyelmetlenek.

Eddig csak pozitìv oldalàt latom az otthontanulasnak, a legnagyobb kihìvàs az, hogy sikerüljön megfelelő gyerektàrsasàgot szervezni,eg hogy legyen sajàt magamra is időm.

2021. nov. 11. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!