Elküldhetik az oviból a gyermekem?
Kislányom 3,5 éves szeptemberben kezdte az ovit .Nehezen ment de q sírás kezdett elmulni 2 hét után.
Azota van hogy bepisil egyik héten 3 x.utána 2 hétig nem.
Ma panaszolta a dadus hogy egyszerűen nem beszélget velük,nem eszik és hogy így nem lesz jó .
Félek hogy kirugják .
Itthon nagyon ügyes ,okos nem értem miért pisil be néha .
Kirúgni nem lehet oviból még akkor sem ha verekedne.
Dadus... Hát én nem nézem le őket mert van köztük jó is és rossz is. De kb semmi (=pár hónapos gyorstalpaló) végzettséggel is el lehet menni dadusnak. Ennyiből a sarki közértben dolgozó eladó is "diagnosztizálhatná" a gyerekedet. Jelezd az óvónőknek a problémát, kérj tőlük tanácsot nyugodtan. És a dadus megjegyzéseit is mondatod nekik, majd megkérik, hogy ilyenbe ne avatkozzon bele...
A protokoll szerintem úgy nézhet ki, hogy ha probléma van a gyerekkel, akkor elsőként a szülőt hívják be beszélgetésre, hogy mi legyen a megoldás. Vannak nálunk problémás gyerekek, nekik például javasoltak szakembert, akivel ovin belül és kívül is találkozik a gyerek. Szóval ha TÉNYLEG gond lenne nálatok (szerintem nincs, mert nem keresnek), akkor vagy az óvónő vagy inkább az óvoda vezető keresne fel titeket, hogy erről a dologról beszélgessetek.
Az óvoda egy kötelező intézmény. Ebből kifolyólag nincs olyan, hogy kirúgás. Nem fogják más ovinak passzolni a problémákat. Szakemberek bevonásával oldódik meg.
Kelenföldön is volt egy sztori, hogy gyermekotthonos gyerekek bántalmaztak másokat többször is és őket sem rúgták ki, pedig valljuk be, az adna okot rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!