A ceruzafogást már suli előtt tudni kell?
Az oviban ritkán kapunk visszajelzést, az is inkább negatív (pozitív nem is jut eszembe). Már másodszor jön azzal az óvónő, hogy gyurmázzunk a gyerekkel, hogy mire jön az iskola, jól fogja a ceruzát. De a ceruzafogast nem a pedagógusoknak kellene megtanítani?
Nem szoktam vele felvágni, és a többi szülő miatt sem hozom fel, de a kisfiam jó ideje tud folyékonyan olvasni (szinte önállóan tanulta meg), összead, mínuszban is tud számolni, tudja a mertekegysegeket, és hogy melyik a hosszabb, nehezebb, gyorsabb, idősebb stb. Mar több mint egy éve tudja az évszakokat és az összes hónapot. Ír is, igaz nem szépen, de ír. Nagycsoportos.
Nem kéne, hogy ennyi elég legyen?
Utalom alapból ezt a stresszeltetést az iskolával.
Ja, azt mondta, a kézügyessége nem túl jó.
Tud gyöngyöt fűzni, aprót. Szerintem ahhoz kell kezugyesseg…
"Nem szoktam vele felvágni, és a többi szülő miatt sem hozom fel, de a kisfiam jó ideje tud folyékonyan olvasni (szinte önállóan tanulta meg), összead, mínuszban is tud számolni, tudja a mertekegysegeket, és hogy melyik a hosszabb, nehezebb, gyorsabb, idősebb stb. Mar több mint egy éve tudja az évszakokat és az összes hónapot. Ír is, igaz nem szépen, de ír. Nagycsoportos."
Ezzel eléggé kicsesztél a gyerekkel a sulira nézve, saját tapasztalat. Komolyan hamarabb tanítod meg minden másra, mint normálisan megfogni egy ceruzát? Neki ezeket még nem kell tudnia, ellenben megfogni egy ceruzát igen.
17l
Ha a finommotorika megy, akkor nincs baj.
Én 20 éves egyetemistaként nem úgy fogom a ceruzát vagy a kanalat, ahogy szokták, szóval...
3-as, ha lesz saját gyereked, majd talán rájössz, hogy nem feltétlen a szülő erőlteti ezeket a dolgokat, hanem ha érdeklődő a gyerek, csak nagy küzdelmek árán tudnád őt nem megtanítani ezekre a dolgokra. “Fiam, nem mondhatom meg neked, hogy az melyik betű. Fiam, nem számolhatjuk meg együtt, hogy hány alma van a könyvben.” A mindennapok során ezek teljesen természetes élethelyzetek, mármint az, hogy mutatod, miből mennyi van pl. egy könyvben, egy gyerek pedig minden tudást magába szív, amit hall.
4 évesen egyébként kérdés a védőnőnél, hogy a mennyiségeket, méretbeli különbségeket ismeri-e a gyerek.
Kedvelem a jóindulatú embereket.. (szarkazmus)
Lehet, hogy baromi sok problémája lesz az életben, mert már tud olvasni, lehet, el kellett volna zárni a könyveket előle. Ti. egyszer hallottam, hogy olvas, és akkor döbbentem rá: nem is tudtam, hogy tud olvasni. Nem szép dolog az irigység. Ahogy valaki korábban írta, kabe nem győzok folyton válaszolni neki, annyi minden érdekli, többet tud a dinoszauruszokrol mint én, és kedvence a Jupiter.
Akkor lehet, valamit csinálok vele, talán az bosszantott fel, hogy sosem mondanak róla jót, csak mindig a rosszat meg a javitanivalot tragikus arccal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!