Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 évesemnél még nincs meg a...

6 évesemnél még nincs meg a helyes ceruzafogás. Hogy tanítsam meg neki?

Figyelt kérdés
Azt hittem az òvònők ezt tanìtjàk az oviban...
2015. aug. 21. 14:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Anyám pedagógus, pont a múltkor mutatta. Három ujjal csipeszfogással megfogja ceruzát úgy, hogy hegye felé nézzen, majd 180 fokot fordítasz a ceruzán, hogy a hüvelyk- és mutatóujja közé essen.

A háromujjas csipeszfogás olyan, mint amikor sózod az ételt és nagyobb csipet kell.

Egyébként az iskolában is megtanítják, tehát nem feltétlenül muszáj neked megtenni.

2015. aug. 21. 15:17
 2/2 anonim válasza:
100%

Gondolom tudod milyen a helyes ceruzafogás. Mutasd meg neki, mondd el, hogy így kell a ceruzát szépen megfogni, így könnyebben lehet szebben írni, rajzolni. Ahányszor látod, hogy nem úgy fogja, ahogy kellene, javítsd ki. Előbb-utóbb megtanulja.

Vehetsz neki egy ilyen ceruzafogót is, ha akarsz, bár szerintem teljesen felesleges dolog:

[link]

Elvileg az iskolában is megtanítják majd, de ha nem tanulja meg szépen fogni, az sem tragédia. Én sem fogom soha helyesen a ceruzát és nincs semmi problémám az írással, rajzolással, sőt szebben megy, mint az átlagnak.

Én így fogom: [link]

Tudom, hogy kellene helyesen, de nekem így jobban kézre áll, valahogy így szoktam meg. A normális fogás számomra kényelmetlen és nem tudok szépen írni, sem rajzolni.

2015. aug. 22. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!