Honnan tudom, hogy nem tesz jót a bölcsi a gyermeknek/ szorong?
A heti 3 nap a ludas. Tudom ez ördögi kör, mert sajnálod és nem akarod 5 nap vinni ,de ha azt akarod ,hogy beszokjon ,muszáj lesz. Mivel magánintézmény ezt nem fogják neked megmondani, azt mondják amit hallani akarsz. Egész életemet gyerekek között töltöm, eddig bölcsiben dolgoztam, most óvodapedagógus vagyok. Tapasztalat,hogy egy gyerek minél kevesebb időt tölt bent, annál nehezebben szokik be. A heti 3 nap emiatt nagyon rossz. És a félnaposokat is hosszadalmasabb beszoktatni.
A másik pedig a te érzéseid. Amíg te így állsz hozzá, hogy sajnálod addig nem fog beszokni, hisz abszolút megértik az ilyet a picik. Döntsd el, hogy mit szeretnél, és aszerint állj hozzá.
A hiszti, a sírás gyébként neked szól igazából. Miután elmész el van, jókedvű.
Hidd el ha ovit kezdenétek ugyan ez lenne.
Én nem aggódnám ezt túl.
A kicsik(is), ha szoronganak elkezdenek kényszeresek lenni, az enyém a szempilláit, száját tépkedte véresre, más a haját rágja, körmét rágja, orrát túrja vagy ilyesmi. Valami tikk is kijöhet, furcsa hangadás, vagy mozdulat.
Ha szorong, akkor nem csak a sírásból fog látszani, lesz valamilyen kényszercselekvése, vagy nem eszik, és/vagy abbamarad a korábban megszerzett tudás, ilyen kicsiknél a beszéd vagy a szobatisztaság! Gyakoriak a rémálmok is szorongásnál, este sokat ébred sírva. Az, hogy sír, csak azt jelenti, hogy hiányzol neki és nem akar itt lenni, ami hiába írják itt, nem manipuláció! Ezek a gyerek érzései. Aztán egy idő után beletörődik és felfedezi az ovit.
Menni fog az, amíg nem kényszeres, nem tesz kárt magában, nem esik vissza a fejlődése, nincs gond! Az én gyerekem gondozónője tuskó volt és bántalmazó(azok a gyerekek jól elvoltak vele, akik otthon ehhez hozzászoktak), amint váltottunk minden baja megszűnt a gyerekemnek, elmúlt a szorongása, beilleszkedett, kinyílt, kb egy hét volt az egész. Sírni itt is sírt, de ez csak szomorúság, az simán belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!