Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Honnan tudom, hogy nem tesz...

Honnan tudom, hogy nem tesz jót a bölcsi a gyermeknek/ szorong?

Figyelt kérdés
A kisfiam 8 honapja jar bölcsibe. Hullamvasut volt ez a 8 honap. Privat intezmeny, a beszoktatas hosszadalmasan zajlik. Sokat voltam vele, majd lassan egyre többet maradt. Mara elertük, hogy ebed utan hozom el (9-re viszem es 12:20kor hozom). Nyaron nagyon szivesen ment, reggel meg sirdogalt neha, de napközben nagyon jol erezte magat. Aztan jött a nyariszünet, szeptemberi kezdesnel is ugyanugy ment minden. Majd 1,5 hetig beteg volt es azota nagyon nem szeret menni. Reggel mar az öltözködesnel sir, egesz uton a bölcsiig. Mikor megyek erte, az ölembe bujik, puszilgat es sirdogal. Az ovonök egyebkent kedvesek, minden alkalommal elmeselik milyen volt, hogy erezte magat stb. En közben kaptam egy munkat, ami kb egy csoda h felvettek. 2 hete dolgozom, nagyon tetszik, szeretnem ha müködne a dolog viszont a szivem szakad meg napközben. A kisfiam elkezdte ragdosni a körmeit (hozzateszem lehet tölem latta, tv nezes közben en is szoktam- rossz szokas, de fel sem tünik, persze ezen valtoztatok). Az ovonöt megkertem h szoljon ha nem megy, akkot varok oviig. Nem er annyit egy munkahely sem, hogy kart okozzak a piciben. Hozzateszem h heti 3x jar. Nem tudom eldönteni, hogy ez a visszaeses egy atmenet nala, bizzak az ovonöben, vagy mondjam vissza a munkat es irassam ki...
2021. szept. 27. 21:52
 1/8 A kérdező kommentje:
Meg annyit hozzafüznek h 2 eves mult es az ovonö minden alkalommal elmeseli h eszik rendesen, söt multkor meg az ebedböl utravalot is hozott. Engedi magat tisztaba tenni, jatszik a többiekkel, de sokat sir mostanaban.
2021. szept. 27. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
A gyerek érzi a te érzéseidet is, mivel te nem tudod elengedni ő is feszült.
2021. szept. 27. 22:41
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

A heti 3 nap a ludas. Tudom ez ördögi kör, mert sajnálod és nem akarod 5 nap vinni ,de ha azt akarod ,hogy beszokjon ,muszáj lesz. Mivel magánintézmény ezt nem fogják neked megmondani, azt mondják amit hallani akarsz. Egész életemet gyerekek között töltöm, eddig bölcsiben dolgoztam, most óvodapedagógus vagyok. Tapasztalat,hogy egy gyerek minél kevesebb időt tölt bent, annál nehezebben szokik be. A heti 3 nap emiatt nagyon rossz. És a félnaposokat is hosszadalmasabb beszoktatni.

A másik pedig a te érzéseid. Amíg te így állsz hozzá, hogy sajnálod addig nem fog beszokni, hisz abszolút megértik az ilyet a picik. Döntsd el, hogy mit szeretnél, és aszerint állj hozzá.

2021. szept. 28. 01:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút megérzik akart lenni, nem megértik.
2021. szept. 28. 01:06
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

A hiszti, a sírás gyébként neked szól igazából. Miután elmész el van, jókedvű.

Hidd el ha ovit kezdenétek ugyan ez lenne.

Én nem aggódnám ezt túl.

2021. szept. 28. 06:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
heti háromszor fél nap kevés ahhoz, hogy igazán rutinná, biztos ponttá váljon a bölcsi, szerintem... nincs igazán se itt, se ott. pont, mire "felengedne", mész érte, másnap nem is feltétlenül megy. egy ekkora gyereknek ez inkább "disruption", mint megszokott, biztonságos rutin.
2021. szept. 28. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:

A kicsik(is), ha szoronganak elkezdenek kényszeresek lenni, az enyém a szempilláit, száját tépkedte véresre, más a haját rágja, körmét rágja, orrát túrja vagy ilyesmi. Valami tikk is kijöhet, furcsa hangadás, vagy mozdulat.

Ha szorong, akkor nem csak a sírásból fog látszani, lesz valamilyen kényszercselekvése, vagy nem eszik, és/vagy abbamarad a korábban megszerzett tudás, ilyen kicsiknél a beszéd vagy a szobatisztaság! Gyakoriak a rémálmok is szorongásnál, este sokat ébred sírva. Az, hogy sír, csak azt jelenti, hogy hiányzol neki és nem akar itt lenni, ami hiába írják itt, nem manipuláció! Ezek a gyerek érzései. Aztán egy idő után beletörődik és felfedezi az ovit.

Menni fog az, amíg nem kényszeres, nem tesz kárt magában, nem esik vissza a fejlődése, nincs gond! Az én gyerekem gondozónője tuskó volt és bántalmazó(azok a gyerekek jól elvoltak vele, akik otthon ehhez hozzászoktak), amint váltottunk minden baja megszűnt a gyerekemnek, elmúlt a szorongása, beilleszkedett, kinyílt, kb egy hét volt az egész. Sírni itt is sírt, de ez csak szomorúság, az simán belefér.

2021. szept. 28. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
kérj fotókat napközbenről, este meg mutasd meg a kicsinek, beszéljétek meg, kivel játszott, mit csinált, hogy érezte magát... hogy lássa, hogy te is tudod, hogy mit csinál, figyelsz rá
2021. szept. 28. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!