Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tehetnék? ( Annyira...

Mit tehetnék? ( Annyira tapasztalatlan vagyok ilyen téren(

Figyelt kérdés
Most kezdte a gyerekem az óvodát de vannak fura dolgok .. pl volt hogy azzal fogadott az óvónő hogy a gyerekem megverte az egyik ovi társat minden előzmény nélkül most pedig elszólta magát valamelyik beszélgetésünk során hogy amúgy beszologatos az a kisfiú és mindig kotoszkodik a gyerekeknel.. aztán volt hogy a gyerek beszoktatas után végig sírta a fel napot és kitalálta hogy ezért pszichológushoz kell vinnem a gyerekem ( aki akkor járt pár napja még csak oviba) aztán volt olyan hogy bekakilt a gyerek és egész nap úgy volt senki észre nem vette állítólag. Most legutóbb pedig a kislányomra kitalálta hogy étel undora van mert elé raktak az ételt és oda hányt és hogy vigyen pszichológushoz .. aztán láttam ahogy a dajka néni kísérte ki a gyerekem hogy hó fehér sápadt jég hideg a keze és 39 fokos láza volt és nem értette meg hogy ezért hányt a gyerekem . Ezen a ponton elgondolkoztam az óvoda váltáson.
2021. szept. 25. 17:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
(10 amíg megy fel, addig) 5 vagyok: fontos, hogy ne te kérdezz konkréten a bajokra pl. "ugye bántott a Pisti, ugye nem figyel az óvónéni" stb. Mert a kisgyerek nagyon meg akar felelni a szeretett szülőnek - és ráhagyja igen, így van. A gyermekorvos is úgy vizsgálja a kis pácienst, hogy csak figyeli az arcát - tehát pl. nyomkodja a hasát és nem azt mondja, "itt fáj ? ott fáj?" hanem figyeli, hogy megmozdul a fájdalomtól az arca - és akkor tudja, ott fáj, ott a baj... :)
2021. szept. 25. 20:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Óvónő voltam évekig. Jól gondolod, megalapozott a váltás ötlete és szerintem minél előbb vidd is véghez! Előtte érdemes tájékozódni, ha több intézmény is szóba kerülhet!
2021. szept. 25. 20:58
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen igazad van hogy akkor sem szabad bántani senkit ha beszolnak neki. Ezt el is mondtam neki csak furi hogy 3 évig ilyen probléma sosem volt hogy bárkit bántott volna imádja a gyerekeket és imád játszani velük a gyerekem ezért is volt fura hogy verekszik.

És végig sírta másnap megint sírt mikor vittem és a másik csoport ovonenije oda ment és ő vigasztalta meg .. de tud beszélni a gyerekem és szobatiszta de gondolom már akkor bujkált benne a betegség és ment a hasa .. ezt az óvónonek is észre kellet volna vennie és azt is látni hogy a gyerekem beteg.. a gyerek azt is mondta hogy fél az egyik ovonenije től de mikor ezt meg akartam vele beszélni hogy mégis miért mond ilyet a gyerek hogy fél tőle ő kikérte magának hogy bármi oka is legyen a gyereknek erre .. fura hogy nem veszik rajta észre azt sem hogy beteg . . Hanem mindenét pszichológushoz kellene vinnem vissza terve arra mikor beszoktatas után is küldte volna pszichológushoz mert végig sírta a napot ez pár nap után meg is szűnt a gyereknek . . Csak hát őt is megviseli ez a "leválás anyáról " de ezt egy pedagógus nem tudja ?!

2021. szept. 25. 21:43
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

5-ös írta jól, 6-os baromságot írt (és utána is, amikor még hozzászólt).

11 és 12 is jókat írt.

Én elvinném. A mi óvodánkban elképzelhetetlen lenne ilyen hozzáállás, és ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy nálunk tökéletes emberek dolgoznak.

2021. szept. 26. 00:49
 15/16 anonim ***** válasza:
74%
Hát szerintem ne vidd másik oviba, hacsak nem tudod BIZTOSAN, hogy jobb helye lesz. A leírásod alapján az óvónők kiégtek. Nincs rá semmi garancia, hogy a gyerek máshol nem fog ki egy idegbeteg vagy bunkó dadust vagy óvónőt.
2021. szept. 26. 19:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején az én tesómat is küldték pszichológushoz valani piszlicsáré dolog miatt. Anyu elvitte a békesség kedvéért, majd az óvónők orra alá dugta a kapott papírt, miszerint a gyereknek az égvilágon semmi baja sincs.

Én is ezt tenném és akkor ezen nem rugózhatnak többet.

2021. szept. 29. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!