Faluból költöztünk városba. Gyerekem sni-s,minden évben átvittük a városba 4 órás vizsgálatra.oviba jött hetente logopédus,megoldották. Itt a városban,nekem kell minden héten elvinni a város túlsó végébe,bicajjal oda vissza 4 óra vagy átszállással heti 8 buszjegy,kb havi 15 ezer bérlettel is kettőnkre.és ha dolgozok majd vagy több gyerekkel kéne utaznom? A bicajutat nem bírná,buszokat nem szereti,vírus miatt sem örülök,és a lábam kétszer kiment a buszon,jött a mentő értem..ezt gyerekkel nem akarom,és ha pisilnie kell útközben? Csak én érzem túlzásnak vagy nyafogós vagyok? Másik szülő kérdezte akkor igazolja az ovit aznapra? Logopédus ráförmett,hogy nem oszt igazolást. Nem értem. Óvónő mondta " ez kötelező" elrohant,sajnos sosem ér rá beszélni. Sztem kb 10 logopédus van a városban,nem értem miért nincs közelebbi,de most minket az anyákat néztek lustának...csak bosszant,hogy a betűket mindig helyesen ejti,tehát felesleges,inkább a szavakat keveri a mondatokban..mik a tapasztalatok?ha azt írják " javasolt" akkor nem kötelezhetnek?
Hatalmas a város,féltem,hogy nem találok oda,de már megbékéltem és el fogom vinni.6 éves kortól ugy tudom kell a jegy..20 km simán megvan.átszállással utazunk.attól,hogy nem vagy rokkant,kijár a lábam( műtét kellene) de ezt a rokonaim se vették komolyan,mert nem látszik,hogy beteg a térdem. És még mindig azt hiszik az emberek,hogy az anyák magukra gondolnak.ha anya vagy rögtön a gyerekre gondolsz,hogy bírni fogja- e ugye? Gondolom nem magadra. Hogy nem lehet ezt felfogni?.. de én már megbékéltem,feleslegesen paráztok..
2021. szept. 24. 04:31
32/38 anonim válasza:
Budapest két legtávolabbi pontja között van 25 km, de nehezen tudom elhinni, hogy valakinek nem találnak a közelben logopédust, hanem utaznia kell két órát, lehet kevés a logopédus, de nem ennyire, én az egyik budapesti kerületben lakom, csak a kerületben legalább 20 logopédus van, gyalog is könnyen elérhető több is, hozzánk kijár a fejlesztő logopédus, de korábban is jártunk, amikor nem volt ovis, a kerületi nevtanba lehetett menni, kb. 2 km, de én egy másik helyet választottam, ami egy átszállással elérhető, ott kellett fizetnünk, de nem sokat, ha nem lenne támogatott logopédus, akkor inkább kifizetném a közelebbi magánt, mert nem fogok fél napot utazni.
2021. szept. 24. 10:05
33/38 anonim válasza:
Teljességgel kizártnak tartom, hogy Budapesten (ha Budapestről van szó, mert a kérdező titokzatosan hallgat róla, hogy melyik az a rettentően nagy város) ne lenne legalább egy logopédus kerületenként. Nálunk mondjuk az oviba is kijár egy a szakszolgálattól, de maga a szakszolgálat is kb negyed óra séta.
Tényleg nagyon töröm melyik lehet az a magyar város, ami Budapestnél nagyobb vagy közel akkora, de olyan elmaradott, hogy lasszóval kell keresni a logopédust és a pesti tömegközlekedésnél drágábbat üzemeltet.
Ha elmondanád egyébként melyik az, akkor meg tudnánk mondani, mikortól kell a gyereknek jegy. Budapesten iskola kezdete volt eddig a határ (kortól függetlenül) Jelenleg 14 év alatt nem kell.
2021. szept. 24. 15:05
34/38 anonim válasza:
Budapest legtávolabbi 2 pontja 35.6 km...
20 km kb Szeged, Debrecen, Miskolc lehet kb
2021. szept. 24. 17:00
35/38 A kérdező kommentje:
igen köztük van :) egyik útvonalon 3 átszállás volt írva,én kerestem rövidebbet.ha máshol kerületenként van logopédus,akkor már értitek miért voltam úgy felháborodva. nem értem miért nincs közelebb :) de megoldom
2021. szept. 24. 17:20
36/38 anonim válasza:
34 rosszul tudod, "A főváros észak-déli irányban 25, kelet-nyugati irányban 29 km kiterjedésű".
Amúgy mennyire reális, hogy a lakóhelytől legtávolabbi logopédushoz kelljen járni? Szerintem itt valami tévedés van. Ha nagyvárosban laksz keress rá, hogy pl. szeged logopédus, nem 1 találat lesz.
2021. szept. 24. 17:58
37/38 anonim válasza:
17. kerületi Zsigmond utca 34. és a 2. kerületi Zerind vezér utca 35, ez a két legtávolabbi pont és 35,6 km.
2021. szept. 24. 20:02
38/38 anonim válasza:
Debrecent kizárhatjátok. Ott élek, és teljesen megoldott a fejlesztő-hálózat minden téren. A Városi Szakszolgálat meg majdnem a városközpontban van, tehát bármelyik széléről indulva is max 8 km. A 4 busz is teljesen hihetetlen, 2 busszal, vagy 1 busz, 1 villamos-járattal minden irányba el lehet jutni városon belül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!