Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak én vagyok túl kényes?

Csak én vagyok túl kényes?

Figyelt kérdés
Faluból költöztünk városba. Gyerekem sni-s,minden évben átvittük a városba 4 órás vizsgálatra.oviba jött hetente logopédus,megoldották. Itt a városban,nekem kell minden héten elvinni a város túlsó végébe,bicajjal oda vissza 4 óra vagy átszállással heti 8 buszjegy,kb havi 15 ezer bérlettel is kettőnkre.és ha dolgozok majd vagy több gyerekkel kéne utaznom? A bicajutat nem bírná,buszokat nem szereti,vírus miatt sem örülök,és a lábam kétszer kiment a buszon,jött a mentő értem..ezt gyerekkel nem akarom,és ha pisilnie kell útközben? Csak én érzem túlzásnak vagy nyafogós vagyok? Másik szülő kérdezte akkor igazolja az ovit aznapra? Logopédus ráförmett,hogy nem oszt igazolást. Nem értem. Óvónő mondta " ez kötelező" elrohant,sajnos sosem ér rá beszélni. Sztem kb 10 logopédus van a városban,nem értem miért nincs közelebbi,de most minket az anyákat néztek lustának...csak bosszant,hogy a betűket mindig helyesen ejti,tehát felesleges,inkább a szavakat keveri a mondatokban..mik a tapasztalatok?ha azt írják " javasolt" akkor nem kötelezhetnek?
2021. szept. 22. 01:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem tényleg ennyi empátia nincs bennük.
2021. szept. 22. 09:34
 12/38 anonim ***** válasza:
57%

Akinek van sni gyereke azok általában nem szoktak még tovább rugdosni egy amúgy is láthatóan teljesen kiborult anyát... Hát sajnálom, itt van aki írja hogy az van neki is, igazán tudhatná hogy van ilyen is, olyan is, fogalmunk sincs hogy a kérdésben szereplő gyermek nem e szenzorosan túl érzékeny és ezért rossz az utaztatás stb.., nem, még rugdossuk kicsit 🙂🙂🙂

Akinek meg nincs sni gyereke az nem tudom mi a francot keres itt és osztja az észt, olyan dologban, amiről nyilván fogalma sincs 🙂

Kérdező, beszélj az ovival, szakszolgálattal és kérj kiutazo gyógypedagógust. Kötelesek biztosítani.

2021. szept. 22. 09:57
 13/38 anonim ***** válasza:
53%

"Akinek van sni gyereke azok általában..."

Akinek van fejlesztésre szoruló gyereke, azok egyrésze bármit megtesz a gyerekért, másik részük pedig az intézményre lőcsöli az egészet, aztán csodálkozik, hogy semmit sem fejlődik a gyerek.

2021. szept. 22. 10:11
 14/38 A kérdező kommentje:
hálás vagyok a megértő válaszolóknak. 3 napja vagyunk itt,annyi intéznivaló volt,hogy itthon se voltunk,jelen piilanatban nincs munkám,de ha hirtelen kezdenem kell mi lesz?sajnos oviban is,ha kérdezni merek már kötekedésnek veszik,de nem magyaráztak el semmit.egy fél órás busz,meg ugyanennyi gyalog,még az is oké,de két busz meg gyaloglás(3 órával előtte kell indulnunk) kicsit durva..nem ujdonság,hogy minden anyáról azt hiszik lusta,vígan átszállok 10-szer is,de minden anya a gyerekére gondol,ki mennyit bír,főleg télen.7-szer visszarakták már a lábamat,nevetgéltem is a mentősökkel pedig fájt,kit érdekel,de gyerekkel beszállni mentőbe,és nézze a kifacsarodott lábam megint más..örülök,hogy valaki itt röhögött rajta.igen én csak biciklivel terveztem közlekedni mindenhova a gyerekkel,játszótér is egyórányira van,de 4 óra tekerést nem birna...gyógypedagógus van,de logopédus nincs az oviban.de ez hogy a szülőt kötelezik,hogy havonta ennyi pénzt kiadjonnem tudtam,és ha épp középidős terhes vagyok,nagy hassal utazgassak vírus közepén,vagy újszülöttel babakocsival? jó ezt nem tudtam,hogy ez hétköznapi dolog,majd hozzászokom a forgalomhoz.csak nem tudtam senkivel megbeszélni,mert csak leoltogatnak elküldenek.örülök,hogy a mondatalkotás is része,mert a logopédus csak a betűkkel foglalkozott..majd igyekszem,és megkérdezem mi történik ha dolgozom. ezért szerettem volna mástól is tapasztalatot hallani.
2021. szept. 22. 10:50
 15/38 A kérdező kommentje:
köszönöm utánanézek az utazás kedvezménynek,de nem hiszem,hogy jár.
2021. szept. 22. 10:53
 16/38 anonim ***** válasza:
58%

Először is életemben nem hallottam még olyat, hogy buszozástól "kiment a lába" valakinek. Rendkívül béna vagy, ha te ezt még tudtad már kétszer is oldani.

Másodszor 4 óra alatt kb gyalog el lehet jutni egy varos másik végébe. Ne magyarázd már el, hogy busszal is annyi idő, mint biciklivel.

Harmadszor létezik gyerekülés, amit raszerelsgg a saját biciklidre és te viszed a gyereket, ha ő nem tud annyit tekerni.

Negyedszer a világon semmi sem kötelező, dönthetsz úgy hogy nem viszed.

Ötödször van bérlet is a világon

2021. szept. 22. 10:58
 17/38 A kérdező kommentje:
ha elolvastad,irtam,hogy bérlettel is annyi. és biciklivel írtam a 4 órát,olvasd el. és igen,mindig elindul a busz,mielőtt leülnék,és a lendülettől kicsavarodott a lábam.de mondtam,hogy már nem érdekel,buszozok. van még valami?..
2021. szept. 22. 11:11
 18/38 anonim ***** válasza:
99%

Ha snis a gyerek akkor jár a kártya (feltéve ha jár az emelt családi, de hát miért ne járna, én azzal együtt kaptam a kártyát is) , és máris olcsó a közlekedés.

A Szakszolgálatot kérdezd meg, van e logopédus aki kijarna a gyerekhez óvodába, mert nem megoldhato a több órás utazás, ezt ők sem varhatjak el, főleg egy pici gyerektől, de törvényileg kötelesek biztosítani heti egy alkalmat ugyebár szóval oldják meg. Ha te ezen felül még magán úton fogod vinni, az már a te dolgod, de egyet nekik kell megoldani.

Mondjuk nem tudom melyik város lehet ez, tudtommal nincs ekkora az országban 😃 esetleg keress egy közelebbi fejlesztőt?

2021. szept. 22. 11:13
 19/38 anonim ***** válasza:
50%

És az autó miért nem opció?

Amennyi dolgot leírtál, sok bosszankodástól kímélne meg.

Nekem is van autóm, és szeretek mellette biciklivel is közlekedni.

Vagy egy másik alternatív: elektromos roller?

2021. szept. 22. 11:15
 20/38 anonim ***** válasza:
70%

"Vagy egy másik alternatív: elektromos roller?"

Arra gyereket hogy aplikálsz?

2021. szept. 22. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!