Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Elvárható, hogy 2 nap ovi...

Elvárható, hogy 2 nap ovi után szót fogadjon?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 éves, most kezdte az ovit, bölcsis nem volt.

Első nap jól ment minden, ott voltam, de elég volt csak távolról néznem, teljesen jól elvolt. Második nap mondták, hogy ne menjek, csak adjam be. Ezzel nincs is gond; nem sír utánam, bemegy gond nélkül, később sem hiányol, de: az óvónő panaszkodott Rá, hogy nem tartja be a szabályokat, ami abból áll pl., hogy amikor mese közben a szőnyegen kell ülni, Ő feláll, mászkálna.

Tízórainál is fel-fel áll az asztaltól, mert közben játszani is szeretne.

Az udvaron kint lenni nem szeret, pedig mi otthon állandóan kint vagyunk, naponta 2x vittem mindigis játszóra, nem is értem... Szóval ott nem találja a helyét, és sír, hogy be akar menni.

Egy felől nem értem, hogy 2 nap ovi után miért szól nekem az óvónő, hogy nem ül meg a szőnyegen. Nyilván, korábban nem volt ilyen szituációban, mert bár sokat mesélek Neki, de nem úgy, hogy leültetem a szőnyegre, és nem állhat fel addig, amíg nincs vége...

Az étkezést jobban megértem. Nyilván, egyen ülve. De nem értem, hogy 2 nap után miért kerítenek ekkora feneket ennek, hogy nekem szólnak, hogy tanítsam meg asztalnál enni. Második napja jár oda, ebből ez volt az első nélkülem. Amerre néz, mindenhol új játékok vannak. Sokkal még nem is játszott, vagy észre sem vette. Nem értem, hogy miért meglepő, hogy fel akar kelni játszani még evés helyett is a 2. óvodai napon.

Vagy csak az én gyerekem ilyen?! Én neveltem rosszul, hogy ez nem megy Neki első szóra? Ilyesmi sosem szokott előfordulni az elején?

Az udvart nem értem, hogy miért nem szereti. Kérdeztem; mondta, hogy túl sokan vannak (ez igaz is: 7 csoport van kint egyszerre, csoportonként 25-30 gyerek); a homokozóba nem megy be, mert 'tele van' (sok a gyerek benne); mondta, hogy Ő nem kapott biciklit...stb.

Az óvónők ezt sehogy sem kezelik, hagyják, hogy ott sírjon az ajtóban, hogy be akar menni, mindezt kb. fél-1 órán keresztül; majd nekem mondják, hogy nem szereti a szabályokat, mert az volt a szabály, hogy most kint kell lenni, és Ő ez ellen tiltakozik. Az egyik dadus próbálta elvinni az ajtótól, ami csak olaj volt a tűzre, és odáig fajult a dolog, hogy oda is csapott a dadusnak, amit egyébként sosem szokott, de nem beszélték meg Vele a dolgot, hogy mi a baja, csak húzták el az ajtótól azzal, hogy most kint kell játszani.

2021. szept. 16. 03:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%

A római jog egyik alapja: "Hallgattasék meg a másik fél is"!

Hiába nevezi a köznyelv "nevelőnek" az óvodapedagógust/tanítót/tanárt, fő feladatuk nem a nevelés, hanem a tanítás. A nevelés a szülő feladata. Ha a gyerekeket egyenként neveli, közben hogyan tud a többiekkel, adott esetben 20-25 gyerekkel foglalkozni?

.

Most tedd félre azt, hogy a te gyerekedről van szó! Mit csinálnál, hogyan foglalkoznál egyénileg 20-25 gyerekkel, ha mindegyiknek mást-és-mást kéne elmagyaráznod?

2021. szept. 16. 09:50
 12/15 anonim ***** válasza:
42%
Szard le! Amúgyis mit tehetnél, nem ugyanúgy viselkednek otthon, mint az oviban. Az óvónő dolga, hogy az óvodai szabályokat megtanítsa nekik. Egyébként nálunk is mondta az óvónő, hogy mászkál a lányom ebéd közben, csak éppen egyáltalán nem ezzel a hangsúllyal, azt mondta természetes, hogy 2 hét után nem követi teljes mértékben a szabályokat, azt pedig végképp nem mondta, hogy,én rendszabályozzam, amikor nem is vagyok ott.
2021. szept. 16. 09:58
 13/15 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk az, hogy megütötte a dadust nagyon meredek. Ez tűrhetetlen, bármennyire új a hely, és igenis foglalkoznod kell a problémával.
2021. szept. 16. 12:33
 14/15 Reni 28 ***** válasza:
77%
Nálunk pont fordítva van, itthon el mászkál az asztaltól, nem eszik. Ott mindig eszik, és szót is fogad. Cserébe itthon nagyon hisztis, ami eddig nem volt ilyen durva.Nem is értem nálunk 4 nap volt a beszoktatás,azt mondta nekünk az óvónő, hogy erre kell hagyni időt.
2021. szept. 16. 16:57
 15/15 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk kajánál kedvesen szólnak nekik max. hogy most van itt az evés ideje és később nem tudja befejezni, ha most nem eszik. De pl. a lányom tízórai alatt rendszeresen elkalandozott mikor beszoktatáskor ott voltam, és nem szólt rá senki. Az óvónők együtt esznek kisasztalnál a gyerekekkel, csak láttam kintről, hogy rajta tartják a szemüket, hogy mit csinál. Mondjuk akkor nem esznek olyat, amitől ragadnának, hogy gáz legyen, ha kézmosás előtt elmegy az asztaltól. A tevékenységeknél, mesénél, semmi se kötelező, ha akar, csatlakozik, ha nem, nem, csak ne ordibáljon, meg díboljon, közben, aztán annyi. Tök jól működik.

Kint meg egy területen van minden csoport és az összes óvónő, eléggé ismerik egymást mind, mindig van óvónő, aki egy padon/pléden üldögél azokkal a gyerekekkel, akiknek épp nincs kedve részt venni szaladgálásban, mozgásban, így nem vágynak úgy be.

Ovisok, kicsik még, főleg egy három éves, nem lehet azt várni, hogy egész nap részt vegyen a programban, parancsra üljön, parancsra fusson, most kötelező kirakózni stb. Persze, rá lehet őket szokatni, látom is, hogy sok helyen így van, de más kérdés, hogy nem minden gyerek fogadja el ezt ilyen könnyen és attól még nem hülyébb ő se és nem is lesz tőle neveletlen barom. Az, hogy nem irányítják egész nap a gyereket, hogy ideülj, ezt csináld, ha tetszik, ha nem, az nem egyenlő azzal, hogy akkor már gyerek nincs is senkire és semmire tekintettel.

2021. szept. 16. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!