Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek ha a lanyom nem...

Mit tegyek ha a lanyom nem szeretne aludni a oviban ?

Figyelt kérdés

Most kezdte el az ovit, nagyon lelkes volt az elejen, mar elso nap du 4 ig maradt, nem is sirt . Viszont ahogy teltek a napok egyre rosszabbul viselte, azt hogy aludni kell ebed utan . Otthon is rossz alvo, ritkan alszik du . Nem igazan tudom mit mondtak neki odabent, csak egyik nap

Mentem erte es kivolt sirva a szeme. Kerdeztem mia baj es azt mondta tobbe nem akar idejonni. Az ovono mondta h aludt felorat, kerdeztem miert sirt, azt mondta hianyoztam neki. Aztan a lanyom otthon mondta, hogy nem nyithatta kia szemet, pedig nemvolt almos . Nagyon merges vagyok. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem hiszem, hogy ez megoldas hogy eroltetik az alvast, ha nem szeretne. Mostmar nem akar

Menni oviba, nagyon sirt ma is egesz nap, hogy o nem megy holnap, konyorog hogy had ne menjen. Ti mit tennetek?

2021. szept. 13. 00:36
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk még azt is megszabták az ovónénik, hogy háton kellett feküdni. Nem oldalt, nem hason fekve, hanem szigorúan háton, csukott szemmel, mocorgás nélkül. Mivel ez nekem rohadt kényelmetlen volt, ezért direkt zavartam a többieket, hogy sarokba állítsanak, mert még azt is jobban viseltem egész délután.

Nem lettem tőle jobb ember.

2021. szept. 13. 10:21
 22/41 anonim ***** válasza:
61%

Ne haragudj, nekem is voltak dolgok amiket nem szerettem és / vagy kifejezettem kellemetlennek tartottam de elég hamar megértettem, hogy az élet nem kívánságműsor és nem ventilláltam ezeken hanem alkalmozkodtam, a saját magam traumatizálása helyett. Persze nekem is volt, hogy ellenszegültem alváskor, át is küldtek a nagycsoportosokhoz, hogy ott talán lenyugszom, na az volt egy igazi trauma, amikor rájöttem, hogy a saját engedetlenségemmel mit értem el, idegen csoportban a nagyok között kell pihennem, soha többet nem rendetlenkedtem alvásidőben, inkább csendben elvoltam a saját kis helyemen.

Hála az égnek manapság már nem katonai körülmények között kell aludni, hanem be lehet vinni alvósjátékot és kényelmesen vannak a gyerekek, nem olyan borzalmas azon az ágyon feküdni és a takaró alatt játszani a babával, úgyhogy ne vetítsd rá a saját kellemetlenségeidet a kérdezőre, hogy ezzel add alá a lovat, hogy igenis szar a gyerekének. Nem lesz szar a kislánynak, ha megtanul alkalmazkodni a helyzethez és feltalálja magát, ezen kellene dolgozni mert ebből csak profitálhat később.

2021. szept. 13. 10:40
 23/41 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk is kötelező az alvás az oviban. A kislányom 2 éves kora óta nem alszik6, így én úgy oldotram3meg, ahogy anno az én szüleim is: elhoztam ebéd után. Én is dolgoztam, de erre megoldást kell találni. Pl apuka és anyuka váltott műszakban dolgozik, nagyszülők, barátok, szomszéd néni, bébiszitter stb. De ezt a problémát nektek kell megoldani és nem másik 20 hulla fáradt gyereknek kínlódni miatta. Vagy a kislányodnak tényleg feküdnie kell csendben (szerintem is nehezen bírható, ezért nem is kértem ezt a kislányomtól).

A legtöbb oviban nem tudják őket máshová vinni, mert nincs külön szoba, nincs plusz óvónő. A középsősökhöz se vihetik őket, hiszen ők is alszanak. Ahogy a nagycsoportosok is (lányom csoportjában igényli is a többség). Ha meg a sarokban játszanak és ezt valamelyik aludni készülő gyerek meglátja, garantált, hogy ő sem akar majd aludni. Az én kisebbik lányom jó alvó, mindig alszik ebéd után. De ha a nővére játszik, akkor ő sem akar aludni, hiába fáradt.

2021. szept. 13. 14:38
 24/41 anonim ***** válasza:
63%
15ös, tévedsz, az óvoda nem a gyerek kényelmét szolgálja, hanem a szocializációját,amihez az is hozzátartozik hogy megtanítják betartani a szabályokat(ebéd után fekvés)
2021. szept. 13. 16:44
 25/41 anonim ***** válasza:
53%
24: meséld el hogy hogyan szocializálódik egy gyerek éberen csukott szemmel, kérlek. Természetesen azontúl, hogy már oviban megszokja, hogy parancsra meg kell valamit csinálni, aminek egy kis odafigyeléssel lenne mindenki számára értelmesebb alternatívája, de így legalább egyszerűbb és nem kell sok erőbefektetés hozzá. Röviden: értelmetlen dolog. Mint úgy általában ebben az országban sokmindent.
2021. szept. 13. 16:48
 26/41 anonim ***** válasza:
68%

25ös, úgy hogy megtanulja hogy nem csak körülötte forog a világ, a többségi szabályokat be kell tartani, akkor is ha nem tetszik, és alkalmazkodni kell a többi emberhez.

Ilyen egyszerű kérlek, sajnálom hogy te nem jöttél rá magadtól.

2021. szept. 13. 17:09
 27/41 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon nagyon röhejes ez a hozzáállás a XXI. században. Inkább térdepeldessük akkor kukoricán őket, hadd szokják.

Nem a csendes pihenő a gond, hanem hogy kényszerfektetés van, aminek a világon semmi értelme a korábban már említett erődemonstráción és HR problémák látszólagos orvoslását túl.

2021. szept. 13. 17:12
 28/41 anonim ***** válasza:
60%

Akinek ez nem tetszik, az vigye a gyereket waldorfba vagy magánba, ott aztán hepciáskodhattok ilyenekért, ott sokkal nagyobb pofát is meg lehet engedni hiszen fizetni kell, de ameddig ingyenesen az állami óvodába jár a gyereketek addig bizony alkalmazkodnia kell az ottani közösség szokásaihoz ha tetszik, ha nem. A XXI. században is vannak társadalmi szabályok, egy munkahelyen vannak szabályok, az iskolában lesznek szabályok, egy párkapcsolatban lesznek közösen felállított szabályok, MINDENHOL lesznek szabályok az utolsó nyamvadt sarki abc-ig és rohadt nehéz dolga lesz annak a gyereknek aki nem tanul meg ezekhez alkalmozkodni kicsiként.

Nem véletlenül nem tud beilleszkedni a tarsadalomba a waldorfban nevelkedettek többsége, rengeteg ilyen ismerősöm van, waldorfban semmilyen keretet nem kaptak, azt csináltak amit akartak és a többségük szó szerint azt hiszi, hogy mindent lehet ezen a világon, igazi bunkó mauglik akik senkire nincsenek tekintettel, semmilyen munkahelyen nem állnak helyt mert nem képesek alkalmazkodni és a többségük valamilyen művészeti munkából tartja fent magat úgy ahogy, a párkapcsolataik nem működnek mert ott sem képesek tartani a kereteket, a társas kapcsolataik sorra futnak zátonyra mert minimális szinten sem képesek a kompromisszumra hiszen sosem volt szükségük azokat kötni.

Marha jól hangzik, hogy legyen fontos az egyén, hogy ha nem akar aludni akkor ne alkalmazkodjon a többi 20 gyerekhez hanem csináljon amit akar stb, csak éppen akinek ilyen szinteken nem kell megtanulnia közösségben működni, azt felnőttként elég sok kellemetlen meglepetés fogja érni amikor rájön, hogy a világ nem körülötte forog. Ennek ellenére a lehetőség megvan azoknak akik szeretnék a gyereküket szabadabb körülmények között tudni, zsebbe kell nyúlni és máris nem kell aludnia a gyereknek, problem solved, for now.

2021. szept. 13. 18:45
 29/41 anonim ***** válasza:
41%
Nem az a gond, hogy vannak szabályok. Azért egy hároméves is megérti, hogy alvásidőben csendben kell lenni. De a kérdező gyereke arra panaszkodik, hogy csukott szemmel kell feküdnie, pedig nem fáradt. Ez mire jó? Miért nem lehet egy képeskönyvet adni a kezébe, hogy csendben fekve lapozgassa, hátha bealszik közben? Azzal a többit sem zavarná, az óvónőknek sem jelentene plusz munkát.
2021. szept. 13. 18:53
 30/41 anonim ***** válasza:
55%
Akkor anyuka nyissa ki a száját, és szóljon, hogy légyszi ezt ne, a gyerekem nem fog aludni, eddig sem aludt, ha a fejükön pörögnek sem fog aludni, ha leragasztjak a szemét akkor sem fog aludni és sajnos nem tudom megoldani, hogy elhozzam, úgyhogy lehetne-e, hogy simán csak nyugalomra próbálják ösztönözni alvás helyett? Biztosan azt fogják mondani, hogy persze, megpróbálják aztán meglátjuk hogyan tovább, hiszen egyik óvónő sem gyerekeket kínozni jár munkába.
2021. szept. 13. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!