Miért fontos nyolcra beérni?
Kulturált beszélgetést szeretnék, ha lehet.
Az oviban már kiscsoport előtt arról szólt az első szülői, hogy hogyan készítik fel a gyerekeket az iskolára, és ettől rosszul voltam.
Azóta is ez megy, például kis csoportban f9-re, középsőben negyed kilencre, most pedig (nagycsoportos a fiam) nyolcra kellene beérni, mert “az iskolában is majd úgy lesz”.
Most nem azok a negyedorak számítanak (de), mégis:
- ha te egy ev múlva olyan munkahelyre kerülsz, ahol hatkor kell kelni, akkor elkezdesz gyakorolni rá egy evvel előtte?
- egyre több iskolában nem is nyolckor kezdődik az oktatás, hanem később.
- óvodások és nem iskolások!
Egyszerűen értelmetlennek tartom, és zavar.
Mit gondoltok erről? (Vagy egyéb, értelmetlen, erőltetett dolgokról?)
Nem veszekedést, hanem értelmes érvelést tudnék díjazni.
Előre is köszi.
Egyáltalán nem tartom rossz ötletnek. Teljesen igazuk van abban, hogy az iskolában fix rendszer lesz, tehát célszerű szoktatni őket.
Egy felnőtt, dolgozó ember alkalmazkodóképességét hasonlítani egy óvodáséhoz/kisiskoláséhoz konkrétan balgaság. Ettől függetlenül én pl. 1,5 év munkanélküliség után találtam újra munkát, hirtelen kellett munkába állnom, egyik napról a másikra. Nem vagyok már kisgyerek, de így is megviselt, hogy hirtelen fixen mindennap korán kell kelni. Ha kicsit előbb tudom, hogy engem vesznek fel, akkor bizony elkezdtem volna szoktatni magam a koránkeléshez.
A már majdnem felnőtt középiskolás gyerekemnek is mondtam, hogy a digitális oktatás és a hosszú nyári szünet végén szépen kezdje szoktatni magát, hogy ne aludjon olyan sokáig, mert szenvedni fog, ha elkezdődik a suli. Pedig azért neki már sokkal nagyobb a tűrőképessége, mint egy 6-7 évesnek.
#1: Az a szülő nyilván beviszi. Nem azt mondták, hogy nem lehet előbb vinni, hanem azt, hogy 8-ra legkésőbb érjenek be. Ebbe belefér a 7 órára érkezés is.
4# Igaz, nem jól értelmeztem a posztot.
1-es vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!