Mikor irassam be óvodába?
2 opciód van.
Vagy beiratod idén, és januárba ha tölti a 3-at viszed (vagy elöbb, nálunk 2és féltől lehet, ha szobatiszta)
Vagy beiratod jövőre, de akkor csak jövő szeptemberbe, majdnem 4évesen (3és 3/4) kezd.
Nálunk csak szeptemberi kezdés van
Ha szeptemberig 3 éves, akkor mehet, ha nem akkor következő évben.
Bölcsibe pedig vagy beveszik vagy nem.
A 10 hónaposomat beírattam 2 éves korára, hogy 3 évesen tuti mehessen.. az átmenetinidőre (februári)
Nálunk ha van hely felveszik az aug 31 utániakat is. De csak akkor kezdhetik az ovit amikor betöltik a 3 évet. Lányom decemberi, 2 évesen felvették májusban, decemberben a szülinapja másnapján mehetett először. Még februári születésüek is vannak a csoportjukban.
Ha szeretnéd hogy oviba járjon januártól, szerintem irasd be most. Amig van hely, felveszik őket.
"Tisztában vagyok vele, hogy 3 éves korától kötelező az ovi."
De NEM a szülinaptól! A 3. szülinapot követő szeptembertől óvodaköteles, azaz a te esetetekben 2022. szeptemberétől. Ehhez jövőre kell jelentkezni. Már ha nem akarod korábban beadni, de ez csak lehetőség, nem kötelesek korábban felvenni, jövő januártól se kötelesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!