Az óvodában kötelesek tiszteletben tartani, hogy a gyerek még nem szobatiszta?
Integráló óvoda, a kisfiam 5 éves, a kijelölő határozatban is benne van, hogy nem szobatiszta. Ilyenkor ezt figyelembe veszik vagy sem?
Az egy dolog, hogy az óvoda mit kommunikál, inkább a tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Szuper lenne, ha mehetne szegregáltba, csak nincs hely.
Nyáron betölti a 6-ot, a suliból (szegregált) már megkaptuk a befogadót is, azt ki is jelölték neki. Ott nem probléma, azt mondták többen is lesznek pelenkások. Csak ezt a rövid időt kellene valahogy az oviban túlélni.
Arra is gondoltam, hogy nem viszem oviba, de akkor meg a fejlesztése marad el, a magán nem elég...
Az én fiam is autizmussal él. Bölcsödében volt tovább, aztán egy év integráló ovi-minimálban, (mert maga volt a pokol), utána jött az EGYMI.
Pelenkát nem cseréltek sosem (erre kijelölő határozat ide-oda, nem is kötelezhetőek), átöltöztetik őket, ha baleset lenne. Szegregáltban pelenkáznak is természetesen, integráló oviban elvileg nem is lehet, bár tény, hogy "jófejségből" beválalják néhány helyen. Hivatalosan nem.
Ha minden kötél szakad, csak as fejlesztős napokon vidd, gondolom nem jut minden napra belőle. Gyakorta a kötelező óraszámot sem tartják, nekünk szakember hiány miatt (igen, tudom, lehet harcolni,meg is teszem, ha kell, de ez hosszú történet és itt nem releváns)heti kettő lett, azokon a napokon vittem csak és elhoztam délben.
Az én lányom is auti, nagyon sajnálom a helyzetet..
Biztosan nem cserélnek pelenkát, szerintem ruhát fognak felette cserélni, viszont számíthatsz arra, hogy beveszik reggel 8-9 között és szépen utalnak rá, hogy vidd el ebéd előtt vagy után(attól függ, hogy eszik e). Nálunk ez volt, az 3-4 óra amit bent tölt, nem hiszem, hogy megtelne a pelenkája..
Sajnálom, hogy nincs hely szegregáltban a kisfiad nincs kész az integrációra még, rossz lesz neki is, nem is értem hogy nem sikerült elérnie a bizottságnak a helyet EGYMIben.. Ha normális az óvónő, visszafogja a csúfolódást.
Nálunk ilyenek nincsenek, elsőre annyira nem, másodikra ment a beilleszkedés, most jön a suli, majd meglátjuk.
Szerintem ha rendes dokitok van, kiírja hosszabb időkre, hogy csak keveset kelljen mennie.
10, nekem ez a mai napig gondot okoz, de eddig fel sem merült bennem, hogy ezért :O de nem mondasz butaságot.. :(
(bocsi az off-ért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!