Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha oviba íratom 3 évesen a...

Lovelyne kérdése:

Ha oviba íratom 3 évesen a kislányomat de jelenleg nem dolgozom, csak apuka,akkor is kötelesek bevenni ha csak egyik szülőnek van munkáltatói igazolása?Egyátalán kérik az oviba?Emiatt esetleg délbe már haza kéne hoznom és emiatt nem is aludhat ott?

Figyelt kérdés
2021. márc. 12. 14:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%
10 te meg a másik véglet vagy, el lehet hozni ebéd után ha valaki akarja, sőt mondok egy durvát, pár évvel ezelőtt még csak 1-ig, 2-ig volt a suli és nem volt kötelező a napközi, én is mindig szépen hazajöttem délutánra, más kérdés, hogy egyedül, de nem ez a lényeg. Nekem mindegy, hogy bent van-e délután más gyereke az oviban, de délután nem fejleszt rajta senki semmit kérdező, alszanak, aztán bent játszhatnak, de mivel mindenkit visznek haza ne valami nagy játékot képzelj el. Én terveim szerint ha már minden visszaáll, ebéd után elhozom, mert már nem alszik délután és vihetem táncra, mert az érdekli.
2021. márc. 13. 10:08
 12/15 anonim ***** válasza:
79%

Így ahogy mondod, el lehet hozni, ha valaki akarja. De ha más nem akarja, akkor ő meg nem hozza el, mindkettő magánügy. Akkor miért kötnek bele ketten is, tök ismeretlenül, hogy a kérdező miért szeretné, hogy ott aludjon a kislánya? Nem az volt a kérdés, hogy ki szerint kéne elhoznia, meg ki szerint nem.

"sőt mondok egy durvát, pár évvel ezelőtt még csak 1-ig, 2-ig volt a suli és nem volt kötelező a napközi, én is mindig szépen hazajöttem délutánra, más kérdés, hogy egyedül"

Nem mondtál durvát, mert 32 éves vagyok, szóval még az "én időmben" is így működött, én is egyedül jártam haza busszal már általánosból is, általában szintén délután 1-2 körül. 🙂

2021. márc. 13. 15:04
 13/15 anonim ***** válasza:
74%

"de délután nem fejleszt rajta senki semmit kérdező, alszanak, aztán"

Kapaszkodj meg: a szabad játék a leginkább fejlesztő, arra pedig pont délután van lehetőség. ;)

Lányom kifejezetten kéri, hogy ne menjek érte korán, mert még játszani akar délután a barátnőivel (kimennek az udvarra is). Hiába vagyok otthon az öccsével, így nem hozom el, pedig még csak nem is alszik bent (sose aludt). Mondjuk így is csak heti kétszer van bent, mert logopédia miatt el kell hoznom a többi napon, de ha rajta múlna, mindig bent lenne (és kétlem hogy azért mert rossz otthon, mert imádja az öccsét, de más a korosztályával).

2021. márc. 13. 15:37
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
13 a legtöbb gyerek nem heti kétszer jár oviba, a ti esetetekben valamennyire érthető, viszont annak aki nem alszik délután nem túl optimális az óvoda ebéd utáni idöszaka, tudom, mert én sem aludtam délután.
2021. márc. 13. 15:59
 15/15 anonim ***** válasza:
83%
14, minden nap jár (nyilván most ez nem igaz), csak heti kétszer alszik bent. Ő szeretne heti ötből ötöt bent lenni.
2021. márc. 13. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!