Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan oldják meg a szülők a...

Hogyan oldják meg a szülők a nyári szünetben a gyerek-felügyeletet?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy az általam ismert óvikban június kb 3. héttétől szeptember 1-ig alig-alig vannak gyerekek.

Hogyan oldják meg vajon általában az óvodás körű gyerekesek 2-2,5 hónapon át ( nemcsak a 4 hetes zárásra) a felügyeletet, ha mindketten dolgoznak? Ti, hogy csinàljátok?

2021. febr. 15. 03:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
14%

Egy gyerekkel tényleg nem nagy kunszt megoldani a dolgokat, ezért írtam, hogy vegyünk egy két gyerekes variációt, mert azért a legtöbb családban egy idő után van tesó is.

Egyke gyerekem barinőjét én is szívesen bevállalnám, legalább nem rajtam lóg egész nap, viszont ha jön vele egy 2-3 éves tesó is, akkor ugye már teljesen más a leányzó fekvése :)

Két pici gyereket nagyszülőkre és barátokra is sokkal nehezebb rábízni hosszabb időre, mert valljuk be az már nem kis szívesség, nem kis meló és felelősség.

Bébiszittert nyárra felbérelni egy-egy hétre még discount-tal is kb ugyanannyiba kerül mint egy tematikus tábor, úgyhogy akkor már én inkább fizettem egy úszótábort, többi hetet ügyeletben töltötték, és két hetet meg nyaraltunk.

2021. febr. 15. 10:11
 22/24 anonim ***** válasza:
81%

Szabi, táppénz.

Sajnos nem mindenhol van ügyelet, főleg ahol kisebb rá az igény.

Mondjuk nekem még ovis volt, nem is tudtam dolgozni, mert nagyszülők nem élnek, első évben meg ugye elkapott minden nyavalyát.

Tudom, ez téged nem vigasztal, de akkor normalizálódott a helyzet, mikor második osztályos lett, mert egyedül jött-ment suliba, suli után meg megtudtam oldani, mert az apja mindig segített, hisz ő mindennap hazaért munkából 1/2 3-kor. Természetesen a nyarak így is macerásak voltak, de unokatesóm sokat vitte nyaralni a Balcsira, mentem táppénzre, mentem szabira. Nagyon nem könnyű.

2021. febr. 15. 12:28
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
A júniust végig járta mindig. Utána nagyszülőknél volt egész nap. De hoztuk-vittük. Augusztusban kivettem én is és a párom is 2-2 hét szabit.
2021. febr. 15. 14:22
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én gyerek voltam, és anyukám irodában dolgozott, sokat voltam a nagyszüleimmel. Amikor a húgom is meglett, anyu oktatási intézmémybe ment vissza dolgozni, így az összes oktatási szünet neki is szünet volt.

Én úgy oldom meg, hogy esti-hétvégi részmunkaidős állást vállaltam. A férjemmel általában meg tudjuk oldani, hogy valamelyikünk itthon legyen a gyerekekkel. Ha kell, egy barátnőmmel segítünk egymásnak a gyerekfelügyeletben.

2021. febr. 15. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!