Hogyan oldják meg a szülők a nyári szünetben a gyerek-felügyeletet?
Azt látom, hogy az általam ismert óvikban június kb 3. héttétől szeptember 1-ig alig-alig vannak gyerekek.
Hogyan oldják meg vajon általában az óvodás körű gyerekesek 2-2,5 hónapon át ( nemcsak a 4 hetes zárásra) a felügyeletet, ha mindketten dolgoznak? Ti, hogy csinàljátok?
Én sajnos pont ezért nem tudtam sokáig menni dolgozni. Anyám csak 1 hetet tudott vállalni, és kifújt. Ezen felül őszi-tavaszi szünet 1-1 hét, téli 2 hét. 5 éves volt mikor a férjemnek is olyan munkahelyet sikerült találni, ahonnan felesben tudtuk vállalni a betegségeket, szüneteket.
Suliban ez még rosszabb, mert 11 hét a nyári szünet.
6-7 hét napközis táborral tudtuk eddig mindig megoldani.
Aki dolgozik az viszi nyaron is.
Csak abban az 5 hetes bezáráson nem. Ezt megoldottuk szabival.... nagyszülő,van aki 1-2 hét táppénz,4-5éves kortól táborok is vannak,végső esetben meg ügyeletes ovi.
Aki az 5 hét nyári szünetre fogja hogy nem tud dolgozni,annak igen csak büdös a munka
8!
A többségnek valószínűleg nem az 5 hét szünet a probléma, hanem az a munkarend, ahol megoldható a gyerek óvodába vitele és hazahozatala. Apuka nem mindenütt van, nagyszülő szinten ugyanígy, árról nem is beszélve, hogy a nagyszülő nem ingyen bébiszitter ám. Tappenzcsalas van akinek megy, látom neked pont megy, van akinek meg nem fér bele.
Amúgy én egyedülálló anya voltam a gyerekem óvodás korában és nem volt apuka, aki eltartson, mielőtt bele kötnél, sőt, a munkát se kerültem. De veled ellentétben én megértem azt, aki nem tud dolgozni pici gyerek mellett. Már ha egyáltalán felveszik valahova, ha kiderül hohy kisgyereke van....
Próbálj meg szöveget ertelmezni ( táppénz) egyebkent meg inkabb menjen el 1-2 hetre minthogy ehen haljon.
Amúgy nyári szünetről volt szó,ami a zsákfaluk kivételével 5 hét.Tanulj meg szöveget értelmezni és akkor nem kell egy semmitmondó litániát írnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!