Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan oldják meg a szülők a...

Hogyan oldják meg a szülők a nyári szünetben a gyerek-felügyeletet?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy az általam ismert óvikban június kb 3. héttétől szeptember 1-ig alig-alig vannak gyerekek.

Hogyan oldják meg vajon általában az óvodás körű gyerekesek 2-2,5 hónapon át ( nemcsak a 4 hetes zárásra) a felügyeletet, ha mindketten dolgoznak? Ti, hogy csinàljátok?

2021. febr. 15. 03:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Járt oviba nyáron is, kivéve a pár hét zárást, amit szabadsággal, nagyszülőkkel, nagynénivel oldottam meg. Akiket ismerek, és otthon volt a gyerek nyáron, az GYES-es anyuka, kötetlenebb munkaidő, nyugdíjas nagyszülők, más beosztásban dolgoznak a szülők, stb.
2021. febr. 15. 04:07
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy dolgozom, hogy fix 3 nap, reggeltől estig, ebből 1 mindig szombat. Így nyáron csak 2 napot mennek oviba, utána pedig vagy az apjával vagy a nagyiékkal lesznek. Leállásra pedig mindketten 2-2 hét szabit veszünk ki, ebből 1 hét átfedéses, akkor mennénk nyaralni, ha lehet. Nekem anyukám is tud segíteni, mert pedagógiai asszisztens, igaz másik oviban, de kb ugyanakkor lesz ott is a leállás.
2021. febr. 15. 04:52
 3/24 anonim ***** válasza:
66%

Én sajnos pont ezért nem tudtam sokáig menni dolgozni. Anyám csak 1 hetet tudott vállalni, és kifújt. Ezen felül őszi-tavaszi szünet 1-1 hét, téli 2 hét. 5 éves volt mikor a férjemnek is olyan munkahelyet sikerült találni, ahonnan felesben tudtuk vállalni a betegségeket, szüneteket.

Suliban ez még rosszabb, mert 11 hét a nyári szünet.

6-7 hét napközis táborral tudtuk eddig mindig megoldani.

2021. febr. 15. 05:29
 4/24 anonim ***** válasza:
96%
Aki dolgozik, az nyáron is viszi a gyereket. Azért vannak olyankor kevesebben, mert aki bármilyen okból nem dolgozik, az nem viszi.
2021. febr. 15. 06:11
 5/24 anonim ***** válasza:
48%

Aki dolgozik az viszi nyaron is.

Csak abban az 5 hetes bezáráson nem. Ezt megoldottuk szabival.... nagyszülő,van aki 1-2 hét táppénz,4-5éves kortól táborok is vannak,végső esetben meg ügyeletes ovi.

Aki az 5 hét nyári szünetre fogja hogy nem tud dolgozni,annak igen csak büdös a munka

2021. febr. 15. 06:26
 6/24 anonim ***** válasza:
77%
Szabadság, nagyszülő, barát, bébiszitter.
2021. febr. 15. 06:45
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Bölcsinél a kerületben mindig máskor vannak a bölcsiknek a bezárásaik, és olyankor viszed oda a gyereket nyáron. Meglepődnék, ha oviban nem lenne megoldott a felügyelet nyárra, szerintem ott sem mindegyik oviban ugyanakkor van a nyári szünet, valamelyik szomszédos oviban tuti van ügyelet. Meg nyári tábor, de ezek elég sokszor elég sokba kerülnek, főleg ha több gyereketek van, esetleg bébiszitter vagy nagyszülő, rokon, szomszéd, stb.
2021. febr. 15. 07:00
 8/24 anonim ***** válasza:
47%
Uh látom betalált a sok munkakerülő anyunál a hozzászólásom 😅 sebaj míg apa eltart addig nincs gond,velem meg ne is törődjetek 😂😂🤣🤣🤣🤣
2021. febr. 15. 07:07
 9/24 anonim ***** válasza:
86%

8!

A többségnek valószínűleg nem az 5 hét szünet a probléma, hanem az a munkarend, ahol megoldható a gyerek óvodába vitele és hazahozatala. Apuka nem mindenütt van, nagyszülő szinten ugyanígy, árról nem is beszélve, hogy a nagyszülő nem ingyen bébiszitter ám. Tappenzcsalas van akinek megy, látom neked pont megy, van akinek meg nem fér bele.

Amúgy én egyedülálló anya voltam a gyerekem óvodás korában és nem volt apuka, aki eltartson, mielőtt bele kötnél, sőt, a munkát se kerültem. De veled ellentétben én megértem azt, aki nem tud dolgozni pici gyerek mellett. Már ha egyáltalán felveszik valahova, ha kiderül hohy kisgyereke van....

2021. febr. 15. 07:16
 10/24 anonim ***** válasza:
32%

Próbálj meg szöveget ertelmezni ( táppénz) egyebkent meg inkabb menjen el 1-2 hetre minthogy ehen haljon.

Amúgy nyári szünetről volt szó,ami a zsákfaluk kivételével 5 hét.Tanulj meg szöveget értelmezni és akkor nem kell egy semmitmondó litániát írnod.

2021. febr. 15. 07:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!